Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdárek lidi,

chci se jenom zeptat jak jsou na tom vaše peginy s timhle motorem. Já mám 306/1,4i rv 94 a až na pár maličkostí jsem s ní spokojenej. Jenom se mi zdá že ten motor moc netáhne. Dostanu z něj sice i 180km/h, ale to jenom na dálnici a musim ho rvát pod tlakem. Ale za normální jízdy se mi zdá že vůbec netáhne(nejde do otáček). Jak sem zjistil, měla ho předemnou nějaká strá ženská, tak mě napadlo jestli není ten motor blbě zajetej, ale s tim už bych asi nic neudělal. Taky mi začal motor za studena cukat, ale to většinou do minuty přestane tak to zatim neřešim. Jaký jsou vaše skušenosti s těmahle typama, myslim tim na co se mam připravit a na co mam začit šetřit:( Mám najeto 100k.:papa

http://www.peugeot-club.com/get_foto.php?file=club/jpg/1377_9.jpg&preview=800&text=big

[Editován dne 11/10/04 miloge]

Odesláno

Cau. Taky ho mam, ale ctyrbod. Ten tvuj ma jednobodovy vstrikovani? mam ho 2 mesice. Ze skodovky je to uplne neco jinyho. Sice uz jsem si zvyk, ale porad jsem zpokojenej. Dneska rano jsem instinktivne sahal po sytici:D:D. Za studena mi v tom taky skubne, ale jen pri prvnim rozjezdu a jen nekdy. Motor neni na zadny zavodeni, ale rozumne se s nim necha jezdit. A kdyz si pohraju se saltpakou, tak je to slusny. Ale po dalnici v 5ti se musim pod kopcem trochu rozjet (staci 140), aby nahore nefunel a nemusel jsem za 4. A po vylete po dalnici se to auto pekne ozivilo. Treba je to i tvuj problem. Ale jsem moooc spokojenej. Slusna spotreba s (pro me:)) postacujicim vykonem, pohodly, prostor a libivy auto.

Odesláno

Sorry, chtel jsem spokojenej:D. Ke 100tis. Ceka te rozvodak, ale ten uz bych radsi udelal ted nebo driv:), pri 120 chladici a brzd. kapalina, podle servisky. Mam ji doma, tak jestli bys to chtel opsat. Filtry(benz, vzd.). Jinak me nic moc nenapada. :D

Odesláno

Zkus odpojit tak na 15 minut baterku. Řídící jedotka se hodí do defaultního nastavení z továrny a pak střídej svižnou a pomalou rychlost tak na 30 minut. Ona si zaznamená nové údaje o charakteristice jízdy a možná se to zlepší.

Odesláno
Napsán autorem gvg

Zkus odpojit tak na 15 minut baterku. Řídící jedotka se hodí do defaultního nastavení z továrny a pak střídej svižnou a pomalou rychlost tak na 30 minut. Ona si zaznamená nové údaje o charakteristice jízdy a možná se to zlepší.

Pockej, a proc by mel jezdit stridave? Nemel by jezdit tak jako jezdi obvykle?

Jinak, na jare jsem koupil 1.4 r.v. 2000, prede mnou s tim jezdila zenska (ale jelo to docela hezky), od ty doby mam najeto cca 10 tkm, spotreba klesla o 0.6 litru, a pokud to neni plne nalozeny, kolem 3000 otacek je to slusny zihadlo :). Shodou okolnosti jsem mel RJ nekolikrat vyndanou, takze nevim nakolik se jeji reset projevil...

Odesláno

Protože když budeš střídat jízdní režimy, ŘJ si nastaví hodnoty právě pro různé režimy. Když pojedeš tak, jako děda na výlet (90 km/h max., lehká noha), tak ti to pak ve městě bude strašně žrát. Tzn., ideální: prokličkovat městem a vyjet někam na dálnici či silnici a tam provést normální jízdu.

Odesláno

Nejsem si jistej, musel bych se mrknout na typ motoru. Asi to ale bude jednobod. Tu baterku mužu skusit, ale nejsem si jistej jestli to bude mít nějakej význam. Přece se musí ůdaje z řj uchovávat i při vyndaný baterce:o Za skoušku ale nic nedam. Jo a ten rozvoďák-někde sem čet že se má měnit při 80k, nebo to byl jenom nějakej blud. Filtry už sem vyměnil-palivovej i vzduch takže od toho mam pokoj. Já tu servisku mam někde taky ale jeste sem se do ni ani nepodival:D

Odesláno

Opravdu - vyndáš-li baterku, jednotka se zresetuje!

Rozvoďák vydrží v poho 90000-100000 km, ale také raději měním hned po koupi a pak po 80000 km. Ale jednou nebyly prachy, tak jsem ho tam nechal (u 309D) 110000 km a bylo to OK.

Odesláno

Tohle doporučení se píše i v manuálu. Za jak dlouho to nevím, ale asi hned a pak se to zpřesňuje. Já, když jsem měnil baterku, tak mi to pak začlo víc žrát a měl jsem třeba trochu větší volnoběžný otáčky při studeným motoru. A jakmile jsem s tím jezdil, časem se to ustálilo.

Odesláno

To jo. Taky se mi zda, ze se to tak po 3 tydnech ustalilo. Ale ze by klidnou jizdou (pri 90) stoupala spotreba po meste se mi nezda.:o. Ale mozna... Ja uz fakt nevim. Teoreticky si myslim neco a prakticky je to neco jinyho. :) Nemyslim jen tohle. :)

Odesláno

Tak sorry, teď jsem koukal do manuálu a není to tam. V tom případě jsem to na 1000% čet v knížce Jak na to... Je tam něco v tom duchu, co jsem ti psal.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...