Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No stalo se to v pátek - včera bez problémů a dneska bude ještě jedna delší cesta, tak uvidím, jestli to znovu neudělá. Jinak já se teď nemám kam dostat na dia (jedině do Peugeotu, ale tam jim za to dám tak 600). Ten původní záznam z toho, jak se to stalo před rokem, byl v error logu a pak jsme ho vymázli (právě chyba primárního snímače brzd)...bohužel budu mít cestu opačným směrem než na Jih:nevim

Odesláno

Ano, to by mohl být on. Jeden pár kontaktů spíná brzdová světla a bere se z něj signál pro ESP, a druhý pár je rozpínací pro deaktivaci tempomatu.

Odesláno

Zkusím mrknout na ten, co tam je, vyndat ho a pročistit, případně rovnou koupím nový - těch pár stovek to nevytrhne:) teda přepokládám, že brzdový spínač je jen jeden..Jen si ale furt řikám, proč to vypíná i motor sakra:myslim

Jo a mezitím se mi za poslední rok už 2x stalo, že mi to na dálnici z ničeho nic vyplo tempomat (bez jakýkoliv hlášky či upozornění). Po opětovnym zapnutí fungoval zase bez problémů..

[upravil dne 5/8/12 12:00 od Wing]

Odesláno

No jelikož to má na cestách teď přítelkyně, tak prej to dnes udělalo zase na dálnici a k tomu se ještě přidalo \"depollution system faulty\". Tak jak dorazí hned to projedu co a jak:myslim

Odesláno

No, tak pokud to hodilo depollution ..., tak to už by odpovídalo tomu, co jsem psal výše, že vypnutí ESP/ABS je důsledek problému motoru. Teď už to chce opravdu diagnostiku.

Odesláno

No bez dia se opravdu můžem jenom domýšlet. Teď jsem to trochu projel a žádný problém se neobjevil, v pohodě jde i do otáček. Ale prej to udělalo při předjíždění na dálnici, což je teda dost nepříjemný:myslim Pokusím se v tejdnu sehnat někde dia a prověřit o co se jedná. Mimochodem za poslední měsíc mi občas na volnoběh začal škubat (např. na křižovatce na červený), ale při jízdě v pohodě a žádná hláška se neobjevila...

Guest LubosKE
Odesláno

Mne to pozeral manik na diagnostike, vymazal zavadu, ale po dosiahnuti asi 50 km/h sa hlaska zase objavila,

Otazka je: moze byt este vadny brzdovy spinac (ten som este nemenil, ;en snimac otacok kolies a lozisko, vsetko na prednom pravom kolese), aj ked brzdove svetla svietia, tempomat sa da normalne zapnut a pri brzdeni sa tempomat automaticky vypne?

PS: Som objednany v stredu do peugeotu (8.8.). Mozno este stihnem vymenit s kolegom brzd. spinac, ak bude chciet.

Vdaka, asi mi ostane len ten peugeot servis.

Odesláno

Tak já po dnešní dia můžu říct, že to s brzdovym spínačem ani s čidlama ABS nemá nic společnýho. Tyhle chybový hlášky jsou jen důsledek nízkýho tlaku paliva, proto to i vypíná motor. Strávil jsem odpoledne v Peugeot Kly a výsledek zcela jasný není - možná jsem natankoval špatnou naftu, možná je to čerpadlo, možná ventil - ten byl vyčištěn ultrazvukem. V každym případě cestou tam už sem dojel v nouzáku s hláškou depollution system faulty a cestou nazpět normálně, ikdyž v pze mi to zas jednou zdechlo. K tomuto tématu je to teda už off-topic a nebudu to dále rozvádět, ale zatím zkusím pročistit co se dá a pak se bude pokračovat dále (a doufám, že nedojdeme až k čerpadlu). Ještě si dovolím vyjádřit mou naprostou spokojenost s tímto servisem - opravdu klobouk dolu za takový přístup:roker

Odesláno

Já mám také chybku ABS/ESP. Dneska jsem byl Peugeot Famko Brno. Pán mi na DIA řekl, že to je pravé zadní kolo. Ptal jsem se ho zda-li je to jen čidlo, tak mi řekl, že se to z DIA nepozná... Proto hnedka objednal - čidlo, náboj kola (kvůli tomu kroužku?) a samostatný magnetický kroužek. Proto se ptám opravdu DIA neřekne jaký komponent je přesně vadný? Nerad bych do toho rupnul 8 - 10 tis. Přišlo mi také divné, proč obj. celý náboj, když mi řekl, že jde vyměnit samostatně ten kroužek. A za další opravdu trvá montáž cca 6 hodin? Díky za radu, nerad bych se nechal pumpnout pokud to není nezbytně nutné.

[upravil dne 7/8/12 19:44 od benik1984]

Odesláno

Velice šikovná;) A mimochodem Honzo si měl dobrý tušení, že to bude spíš v motoru..to já spíš doufal v ten brzdovej spínač:nevim

[upravil dne 6/8/12 18:53 od Wing]

Guest LubosKE
Odesláno

Tak mam poriesene, mlady mechanik v garazovom servise dal lozisko naopak, nekontroloval som to, ani som im to nedal skontrolovat, az v peugeote dnes rano to skontrolovali za 15 eur.

Ale hlavne ze mam uz funkcne ESP/ABS. Vdaka vsetkym co prispeli, hlavne Judes-ovi!!!

PS: odporucam pri vymene snimaca otacok kolesa, ak nejde sam von z diery, rovno vyvrtat stary snimac a davat velky pozor na lozisko, sa magneticky pruzok da lahko poskodit .

Odesláno

Zdravím,

na 407ce se mi po sešlápnutí brzdového pedálu na rádiu opakovaně rozsvěcela chyba ESP i přeškrtnutý trojůhelník na palubní desce. Někdy jsem si ve zpětném zrcátku všimnul, že mi nesvítí brzdové světlo. Vypínač jsem vyndal a lehce zamáčknul, potom zase asi 2 měsíce fungoval (teď už hodně blbne). Diagnostika hlásila chybu motoru - vadný brzdový snímač. Jak zjistím objednací kód, tak ho koupím.

Současně s ESP se mi po několika dnech začala objevovat chyba ABS. Diagnostika hlásí vadný snímač na PZ kole. Jakmile se v tom pošťourám a zkontroluju kabely, budu vědět víc.

Někdy za chladných dnů se mi stává, že se mi po startu nerozsvítí pravé světlo, ale zato ESP pořád hlásí chybu a palubní deska pořád pípá dokud. Většinou do několika sekund naskočí a chyba ESP zmizí. Tato porucha po 3 týdnech nešla vidět ani na diagnostice, asi bylo moc teplo. :)

Nevěděli byste někdo přesný typ orig.brzd.spínače a snímače otáček pro P407 sedan, r.v.2004, 2.0 HDi, 100kW? Předem děkuji. ;)

Odesláno

Brzdový spínač origo obj. č. 453467 cena 871,20 Kč, pokud míníš snímačem otáček snímač ABS na zadní kola, tak obj. č. je 4545G7 a cena 1385,70 Kč. Doporučuji, pokud budeš měnit PZ snímač ABS, tak vyměň i LZ. Ušetříš si další výdaj za opětnou výměnu čidla. Je to dost pracné, musí se povolit nádrž. Už jsem se setkal s tím, že si majitel nechal vyměnit jedno zadní čidlo a po půl roce ke mně přijel na dia a je potřeba měnit druhé zadní čidlo. Jinak oba díly se nechají sehnat v druhovýrobě, např v Auto Kelly.

[upravil dne 9/8/12 10:27 od HonzaZ]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...