Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Je tady někdo, kdo už válcoval lemy na autě? Chci kupovat šírší podložky a výtáhnout na každé straně tak o 15mm vzadu a 10 vepředu, ale bojiom se, že už je to dost a praskne mi barva a budu muset stříkat blatníky. :nevim

Odesláno

Hodně záleží na tom jaký je to lak ... Metalický je oproti pastelovému pružnější a přizpůsobivější, ale osobně bych se do toho nepouštěl tedy pokud bych si nebyl na 100% jist, že blatníky nejsou napadeny korozí a nejsou nikterak opravovány (kitovány), když Ti pak uletí při vytahování z blatníků půl centimetru kitu lakování se nevyhneš :papa ...

Odesláno

Přecejen je to natahování lakovaného plechu a je nutné počítat s tím, že i když si budu počínat velmi precizně v budoucnu se to může projevit ... Pokud se pletu tak mně opravte, ale nemají náhodou 206 a 306 zadní blatníky z dvojitého plechu !? V tom případě by se museli podběhy vyříznout a znovu svařit ... inu je třeba takový zásah do karoserie dobře zvážit ...

Odesláno

No, pokud jde o zarolování toho malýho lemu, kterej často překáží, není to až takovej problém. To sem si dělal sám, opatrně, trpělivě s hrokovzduškou a lem sem zohl skoro úplně bez poškození laku. Pokud by se to mělo dál \"vytahovat\" tak by se tento malej lem musel zohnout úplně, pak ten lak stoprocentně nemůže vydržet ten úhel.

Pokud jde o zadek, tam velmi opatrně, nevím jestli je dvojitel ale stává se nemilá věc - jak se zohýbá lem směrem ven, panel cca 10cm nad ním má tendenci jít dovnitř a někdy se stane že pukne dovnitř.

Vytahování bych nechal na klempírích, nemělo by se dělat rolovačkou ale taky sem to viděl zvládnutý.

Pokud máš čas a nervy, určitě bych doporučil koupit lem z vrakoviště a nejdřív si to vyzkoušet, pak budeš vědět co a jak a jak dalece se dá zajít.

Předek se dá ještě řešit tvarováním ručně a hraním si s uchycením panelu. Příklad když sem potřeboval vepředu cca 1cm:

imgfin3.jpg

imgfin2.jpg

img0267ish.jpg

[upravil dne 27/4/2010 Fusion]

Odesláno

Tak podložky už jsou na cestě. Jelikož nikdo v okolí vytahovačku nemá, tak se pokusím vytvořit vlastní. Průběžně sem šoupnu nějakou dokumenteci, jak mi krásně praská lak a podobně. :D

Odesláno

ani já nemám dvojitý. Jen jsem ještě nevymyslel, jak to udělál s plasty v podbězích, aby mi pak neplandaly, až neboudou držet na těch rantlech.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak podložky už jsou na autě. Kola nevylezli tolik jak jsem čekal, ale tahat se muselo, nakonec jem mezi gumu a lem nacpal násadu od kladívka, zapáčil a gumovou paličkou poklepal.

Samozřejmě, že když jsem ohybal ten vnitřní rantl, tak mi dole popraskala barva. zatím jsou prasklinky jenom zatřený modrou trošku jiného odstínu, ale až budu dělat nárazníky, tak se fouknou i lemy. Tady jsou dvě fotky, myslím, že se docela povedlo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...