F.I.K Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 Je tady někdo, kdo už válcoval lemy na autě? Chci kupovat šírší podložky a výtáhnout na každé straně tak o 15mm vzadu a 10 vepředu, ale bojiom se, že už je to dost a praskne mi barva a budu muset stříkat blatníky. Citovat
309GT Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 Jestli je barva stará jako auto tak je skoro jistota i při nahřívání že barva lupne,1,5 cm je docela dost a asi to nevydrží Citovat
F.I.K Odesláno 26. duben 2010 Autor Odesláno 26. duben 2010 Je stejně stará. Myslíš, že nahřívání pomůže? Citovat
Rejty Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 poradne nahrat horkovzduskou ale tak ze na to nebudes moct sahnout...dat tomu mega kouř!!!!!! Citovat
F.I.K Odesláno 26. duben 2010 Autor Odesláno 26. duben 2010 No jasně, rovnou tu barvu opálim, abych se pak zbytečně nesnažil. Citovat
Linkisek Odesláno 27. duben 2010 Odesláno 27. duben 2010 Hodně záleží na tom jaký je to lak ... Metalický je oproti pastelovému pružnější a přizpůsobivější, ale osobně bych se do toho nepouštěl tedy pokud bych si nebyl na 100% jist, že blatníky nejsou napadeny korozí a nejsou nikterak opravovány (kitovány), když Ti pak uletí při vytahování z blatníků půl centimetru kitu lakování se nevyhneš ... Citovat
...206... Odesláno 27. duben 2010 Odesláno 27. duben 2010 tak že když na 206 z roku 2004 necham vytahnout blatníky tak nepopraská barva jo? mam metlu dík za odpověď Citovat
...206... Odesláno 27. duben 2010 Odesláno 27. duben 2010 Původně zaslal: Fusion 1,5cm ani náhodou. to patřilo na mě? jestli jo tak jako že nepopraská ? kolik se dá vytáhnout nejvíc? Citovat
Linkisek Odesláno 27. duben 2010 Odesláno 27. duben 2010 Přecejen je to natahování lakovaného plechu a je nutné počítat s tím, že i když si budu počínat velmi precizně v budoucnu se to může projevit ... Pokud se pletu tak mně opravte, ale nemají náhodou 206 a 306 zadní blatníky z dvojitého plechu !? V tom případě by se museli podběhy vyříznout a znovu svařit ... inu je třeba takový zásah do karoserie dobře zvážit ... Citovat
Fusion Odesláno 27. duben 2010 Odesláno 27. duben 2010 No, pokud jde o zarolování toho malýho lemu, kterej často překáží, není to až takovej problém. To sem si dělal sám, opatrně, trpělivě s hrokovzduškou a lem sem zohl skoro úplně bez poškození laku. Pokud by se to mělo dál \"vytahovat\" tak by se tento malej lem musel zohnout úplně, pak ten lak stoprocentně nemůže vydržet ten úhel. Pokud jde o zadek, tam velmi opatrně, nevím jestli je dvojitel ale stává se nemilá věc - jak se zohýbá lem směrem ven, panel cca 10cm nad ním má tendenci jít dovnitř a někdy se stane že pukne dovnitř. Vytahování bych nechal na klempírích, nemělo by se dělat rolovačkou ale taky sem to viděl zvládnutý. Pokud máš čas a nervy, určitě bych doporučil koupit lem z vrakoviště a nejdřív si to vyzkoušet, pak budeš vědět co a jak a jak dalece se dá zajít. Předek se dá ještě řešit tvarováním ručně a hraním si s uchycením panelu. Příklad když sem potřeboval vepředu cca 1cm: [upravil dne 27/4/2010 Fusion] Citovat
306gti6 Odesláno 28. duben 2010 Odesláno 28. duben 2010 ja potrebujem tez vytahnut blatniky len nikto v okolí Malacek nema vytahovacku a kupovat ju koli tomu [upravil dne 28/4/10 306gti6] Citovat
F.I.K Odesláno 2. květen 2010 Autor Odesláno 2. květen 2010 Tak podložky už jsou na cestě. Jelikož nikdo v okolí vytahovačku nemá, tak se pokusím vytvořit vlastní. Průběžně sem šoupnu nějakou dokumenteci, jak mi krásně praská lak a podobně. Citovat
Rejty Odesláno 2. květen 2010 Odesláno 2. květen 2010 aspon u 206 nejsou zadni lemy dvojite..vytahl sem je o 1 cm normalne rukama v rukavicich:-D Citovat
F.I.K Odesláno 3. květen 2010 Autor Odesláno 3. květen 2010 ani já nemám dvojitý. Jen jsem ještě nevymyslel, jak to udělál s plasty v podbězích, aby mi pak neplandaly, až neboudou držet na těch rantlech. Citovat
F.I.K Odesláno 12. květen 2010 Autor Odesláno 12. květen 2010 Tak podložky už jsou na autě. Kola nevylezli tolik jak jsem čekal, ale tahat se muselo, nakonec jem mezi gumu a lem nacpal násadu od kladívka, zapáčil a gumovou paličkou poklepal. Samozřejmě, že když jsem ohybal ten vnitřní rantl, tak mi dole popraskala barva. zatím jsou prasklinky jenom zatřený modrou trošku jiného odstínu, ale až budu dělat nárazníky, tak se fouknou i lemy. Tady jsou dvě fotky, myslím, že se docela povedlo. Citovat
306gti6 Odesláno 13. květen 2010 Odesláno 13. květen 2010 Vyzera to dobre...tak teda ako?? Rucku s kladiva medzi gumu a lem,potom jemne poklepat po leme s gumenym kladivkom?? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.