FiFa_cze Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 Milestone spadá pod nankang. Já loni jezdil od Nankangu NS-II a i když měly jen slabé 2-3mm, tak celkem držely Je ale pravda, že se hodně sjíždí krajema asi jako většina čínských pneu. Já bych ale asi koupil takovej standart třeba od barumky. Je to na tobě, ale furt zní líp Barum, než Nankang Záleží kolik a jak najezdíš Podle toho se pak dá vybírat Citovat
J.R. Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 No právě, ale u těch Milestone se mi líbí ten dezén a tvar, u Nankang NS2 je to ten šípovitej a to je nic moc co mám tak zkušenost, více to hučí a na vodě žádnej šlágr (to už ale záleží na kvalitě gumy jako takové). Ale zase ta směs u Milestone nemusí být nic moc, je to dilema. Jinak jezdím cca 13-15tis. za rok, stylem jak kdy... ;-) Ale vzhledem k cenám pohonných hmot, se snažím spíš už na spotřebu a už mi není 20, abych zběsile závodil jako kdysi :-) Měl jsem třeba Falken Ziex ZE-912 v rozměru 195/50 R15 a ty mě mile překvapily, guma za tisícovku a tichá na mokru skvělá. Na suchu je dobrá každá alespoň trochu rozumná guma ;-) Spíš mi vrtá hlavou ten profil jestli 45 nebo 50 ono u té 106 jsou ty 15ky moc velké a ta náprava má s tím práci, je to cítit a čím větší guma tím asi hůř, ale u nízké zase moc tvrdčeji, kruci já se asi nerozhodnu :-D [upravil dne 19/4/13 13:09 od J.R.] Citovat
odee Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 Sniž si pořádně předek a nemusíš nic řešit;) Protože pak to bude jak beton s oběma a ty 50tky tam pak ani pořádně nedáš:-) Ne, hele, jestliTi padnou oboje, šel bych jednoznačně do 195/50, protože budou o kus levnější a o dva kusy pohodlnější, prostě jasná volba, předpokládám, že nemáš auto jako srazovou leštěnku, tím pádem Tě nemusí ani štvát, že 45 budou líp vypadat... Kdyby mi 50 nedřely, tak bych je tam taky asi nechal, je pravda, že když sem to zkoušel jen tak zlehka projet, tak to dřelo jen v plným rejdu, nebo když sem vy větší rychlosti prudce zatočil-třeba rychle projetá křižovatka, ale vadilo mi to, tak sem sehnal 45 a uvidím, co to udělá s \"pohodlím\":roker Citovat
J.R. Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 Asi máš pravdu, taková Barumka 195/50 R15 stojí kolem 950,-/ks. a to je oproti 195/45 už celkem rozdíl, tam je cena kolem 1.300,-/ks. Navíc v profilu 50 se dají koupit i s indexem H a tím pádem jsou ještě trochu měkčí :-) Jinak leštěnku nemám, ale jak jsem to po zimě navoskoval a vycídil, tak s těma novejma kolama skoro jako z fabriky Jen ten vorezlej LP blatník mi to kazil ale ve sklepě už je nový (naštěstí originál) a čeká na přestříkání :-) Citovat
FiFa_cze Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 Je pravda, že profil 50 je o něco levnější To už je na tobě, co zvolíš. Pokud půjdeš do profilu 50, tak bych koupil gumy za cenu, kterou si měl nachystanou na profil 45. Takže jestli si počítal gumu 45 za 11-12 stovek, tak za ně kup s profilem 50 Za mě ti určitě doporučím http://pneumatiky.heureka.cz/uniroyal-rainexpert-195-50-r15-82h/ Je to jedna z nejlepších voleb v té ceně. Fakt to funguje a na vodě to drží úplně parádně (mají je s rychlostním indexem H i V) Kamarád je loni jezdil na ibize a paráda. Citovat
J.R. Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Nakonec vybírám mezi Hankook 115 Ventus Prime 2 a Semperit Speed-Life oboje s indexem V v rozměru 195/50 R15. Ještě mi vrtá hlavou Nokian Line a DUNLOP SP FASTRESPONSE 82V MFS kde jsou ceny o cca 150,- guma vyšší než předem jmenované, ale v testech vycházejí dosti podobně, spíše lépe. Uniroyal Rain expert mám teď v orig. rozměru 165/65 R14 a moc mě nenadchly. Sice mají vysokou odolnost vůči aquaplaningu, nicméně pokud se jede rychleji zatáčkou, na mokru, je to nic moc což mi sedí i s různými testy na netu a brzdná dráha na vodě také nic moc. U 195/50 R15 to bude možná krapet lepší, ale moje zkušenosti se dosti shodují s tím co je v testech na netu, takže ty asi ne :-) Jsou trochu levnější, ale chci asymetrický tvar s nímž mám zatím nejlepší zkušenosti ;-) Citovat
odee Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Dunlopky SP jsou dlouhodebě uspěšný každej rok, takže tam určitě chybu neuděláš, ale poslední dobou vychází dost často v testech hodně dobře (za tu cenu) i gumy Hankook, S Ventusama moc zkušenosti, ale měl sem na zadku jiný od nich (vpohdě) na a předku Dunlopky, když sem je druhej rok prohodil, tak sem nestíhal valit oči a vracel sem na předek zpátky Dunlopy, ikdyž byly o něco víc jetý Citovat
FiFa_cze Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Na testy se vyprdněte..ty berte hodně s nadhledem, je to většinou zaplacená věc. V rozměru 165/65 ti bude klouzat i slick Nokian má vynikající zimáky. S letníma nevím, jak to mají. Dunlop je poslední dobou kvalitou níž než kdysi a hankook taky není vyloženě špatnej. Je to spíš guma od gumy Z toho tvyho výběru bych šel do těch dunlopek. Je to asi nejlepší volba. Pak asi nokian... Ale místo Line bych šel do těchto http://pneumatiky.heureka.cz/nokian-hakkapeliitta-v-195-50-r15-82v/ [upravil dne 20/4/13 18:58 od FiFa_cze] Citovat
J.R. Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Děkuji za názory a rady, ještě nabídnu mého horkého favorita: http://www.rajpneu.cz/pneumatika-0711000025/SEMPERIT-SPEED-LIFE-82V.php Co myslíte? V testech většinou v první pětici, asi nebudou úplně špatné... Citovat
FiFa_cze Odesláno 20. duben 2013 Odesláno 20. duben 2013 Semperit je barumka, takže asi není co pokazit na normální ježdění Tady je máš levněji http://www.pneupremium.cz/semperit-speed-life-195-50-r15-82v Citovat
Guči Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Zdarec uz delsi dobu resim problem se startem... Vstriky strikaji, svicky jiskri ale auto nenaskoci... Taky jsem si vsiml ze po vytahnuti svicek jsou suche i kdyz vstriky jsou 100% ok. Ma nekdo nejakou radu? Citovat
Guči Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Nevim o tom ze by tam byl. Nicmene predchazelo tomu snizeni výkonu po beznem vyjeti z krizovatky. Navic imobilizer blokuje jiskru ne? Tu mam dobrou. [upravil dne 23/4/13 06:41 od Guči] Citovat
J.R. Odesláno 23. duben 2013 Odesláno 23. duben 2013 Tak jsem nakonec koupil ty Smeperity Speed-Life, dneska nazuto a jízda je s tím perfektní. Rozměr 195/50 R15 V je na naše silnice daleko komfortnější, sice auto nejde po kolejích jak na 195/45, ale i tak sedí krásně. Přitom si nevyrachtám všechny kosti v těle. Jinak ten Semperit v testech dlouhodobě u nižších pneumatik je kolem 5. místa, tedy mezi nejlepšími a nejdoporučovanějšími pneu, myslím že to bude oprávněně, uvidím až se trochu zajedou a jaké budou na mokru :-) Dost mě potěšil i nápis made in Germany, alespoň torchu záruka kvality. Zaznělo tu, že Semperit je Barum, s tím ale rozhodně nesouhlasím, jediné ci je možná spojuje je, že už patří společně pod koncern Continental, kde je Semperit už od r.1985 a původně je Rakouský s tradicí od r. 1850 ;-) Kvalitou a jízdními vlastnosmi bude ve srovnání s Barum asi jak Trabant a MB ;-) Citovat
Guči Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Tak to vypada na rozhozeny ventily takze to strika na ventil.. Nevi nekdo hodnoty vuli. Nasel jsem saci 0.20mm a vyfukovy 0.40mm. Je to pravda? Pripadne odkaz na navod k serizeni? Citovat
odee Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Možná mají společné to, že většina těch gum se dělá v Otrokovicích, kde se dělají jak barumky, tak i Semperit, Conti, Uniroyal a další pneu z koncernu Continental AG;) Potom říct, že semperit je barum je stejný jako říct, že Rapid je to samý co Toledo...s tím se dá souhlasit;) Citovat
Salam Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Tak to vypada na rozhozeny ventily takze to strika na ventil.. Nevi nekdo hodnoty vuli. Nasel jsem saci 0.20mm a vyfukovy 0.40mm. Je to pravda? Pripadne odkaz na navod k serizeni? V manuálu na 106 mám taky saci 0.20mm a vyfukovy 0.40mm. [upravil dne 24/4/13 19:28 od Salam] Citovat
Machy_CZ Odesláno 24. duben 2013 Odesláno 24. duben 2013 Takže momentálně nepojízný, zmrdi mně vykradli auto a nestartuje Citovat
Peta-k Odesláno 28. duben 2013 Odesláno 28. duben 2013 chci se jeste jednou zeptat pokud si koupim klic nahradni pro peugeot s ovladáním na dalku co nema elektroniku v sobe co se musi udelat aby ta dalka fungovala?a ta elektronika se da sehnat kde?na strope mam ten prijmac v aute... mam namysli treba tento klic.... http://auto.bazos.cz/inzerat/23291612/Klic-peugeot-106-206306406--citroen-2-tlacitka-d.php jeste jedna vec kamos mi nabizi airbagy jak k ridicovy tak ke spolujezdci a chci se zeptat jak je moc obtizny dodelat airbagy kde v aute byli ale uz nejsou...plus pyropatrony... ma to smysl vubec delat?diky za nazory... [upravil dne 28/4/13 17:06 od Peta-k] [upravil dne 28/4/13 17:27 od Peta-k] Citovat
PAJA106 Odesláno 28. duben 2013 Odesláno 28. duben 2013 2Peta-k: vzhledem k ceně IRDA elektroniky, kterou nejspíš seženeš jen v peugeotu a vzhledem k její \"mizerné\" funkci bych raději koupil uni dálku, která bude na ovládání mnohem pohodlnější. Nejsem si informací 100% jistý, ale někde jsem zaslechl, že se liší čídla v počtu směrů, ve kterém snímá zrychlení. Sice bys to mohl napojit natvrdo na čelní, ale co z toho?? Já bych se na to vyprdnul, nebo leda zapojit přesně jako v originálu, dle mého nemá smysl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.