Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Octavia 2

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem David 106s16

A kdyz uz nic jineho, 206 ma kolik kvaltu v automatu?

4, odpovim za tebe, moje mati s tim totiz jezdi.

A kolika st. automat ma fabie z roku vyroby jako 206? nebo Polo ze stejnyho roku vyroby?

Odesláno

Sorry, ale zacal jsi ty, kdyz jsi napsal, ze nemci delaji auta jako vjetnamci, takze sem se, stejne jako ty, musel nemcu zastat.

Ja jsem reagoval na Impacta, kterej psal neco o vyturbeny Octavce RS (kdyz je tenhle thread o Skodofce), tak jsem se jenom ptal jestli to nejde bez turba, tys na tohle vytahl motor z Lamborghini (to na tom peugeot asi nebude zase tak bidne, kdyz si musel najit nejakyho supersporta), no a pak zacala flame :cool:

Odesláno
Napsán autorem Masinka

Sorry, ale zacal jsi ty, kdyz jsi napsal, ze nemci delaji auta jako vjetnamci, takze sem se, stejne jako ty, musel nemcu zastat.

Ja jsem reagoval na Impacta, kterej psal neco o vyturbeny Octavce RS (kdyz je tenhle thread o Skodofce), tak jsem se jenom ptal jestli to nejde bez turba, tys na tohle vytahl motor z Lamborghini (to na tom peugeot asi nebude zase tak bidne, kdyz si musel najit nejakyho supersporta), no a pak zacala flame :cool:

No hlavne tam psal o RS4 a RS6 a to jsou auta s turbem, respektive se dvemi turby. Ptal ses jestli to audi neumi bez turba, tak sem ti napsal ze i bez turba jsou na spici. Za jakou cenu. to uz je vec jina.

Odesláno

O automatech nema smysl vubec mluvit, mercedes ma sedum kvaltu, peugeotu porad staci ctyri.

Ach jo, promin ale ses porad ten stejnej DEMAGOD jako na zacatku diskuze. Ja ti dokazuju uz jakou dobu ze peugeot ma i 7 (preklep, patri tam cislo 6) st. automat, ale je to jako kdybych hazel na stenu hrach, no nic ztracena hodina, ale bylo hur, zase mam dobrej pocit z toho ze jsem se snazil :D

[Editován dne 13/10/04 Masinka]

Odesláno

No hlavne tam psal o RS4 a RS6 a to jsou auta s turbem, respektive se dvemi turby. Ptal ses jestli to audi neumi bez turba, tak sem ti napsal ze i bez turba jsou na spici. Za jakou cenu. to uz je vec jina.

Tak znova, Impact napsal: Jinak nová Oktávka mi silně připomíná Audi, zvláš? ten zadek jak u sedanu tak u kombíku.

Akorát ten motor prostě nemá v sérii 300+kW jako u Audi RS4 nebo RS6. Snad až bude Schade RS v kombíku, tak tam ty dvě turba napasujou...

Celou dobu pise o Oktavce RS, pise ze ten motor nema neco jako Audi.

Napis mi, prosim, vynikajici benzinovej neoturbenej motor, co se dava do skodovky, diky a vyvrat tim moje tvrzeni, ze Skodovka neumi benzinovy motory.

ALe mas pravdu, ten motor co si mi tam napsal, tak jsem dneska cestou potkal 4x, z toho byl jeden ve fabii a bylo to pekelny, VW to proste umi :D

Odesláno

Ale ted jsi me fakt dostal, kde ma peugeot sedum kvaltu? Prodam bedricha a jdu si pro 407!

To byl preklep, aje videt, ze ses uz hodne zoufalej, kdyz se musis chytat preklepu :(

Odesláno

Sorry, ja myslel ze vytahujes posledni trumf z rukavu.

Ale neboj, ja mam Peugeoty rad, ted se mi poveze coupe se stejnam motorem jako mas ty, to vis, technika nestoji za nic, ale ten italsky design me dostal.

Odesláno

Sorry, ja myslel ze vytahujes posledni trumf z rukavu.

Ale neboj, ja mam Peugeoty rad, ted se mi poveze coupe se stejnam motorem jako mas ty, to vis, technika nestoji za nic, ale ten italsky design me dostal.

Alespon neco pozitivniho :papa

Odesláno

Nemyslím si, že vyrobit pořádný a spolehlivý turbomotor je až tak jednoduchý. Kdyby tomu tak bylo, tak ho má každej vietnamec. :)

A VW má některý turbomotry celkem povedený... třeba takový 1.8T (benzín) nebo 1.9TD (diesel).

A to modro-červený podsvícení budíků a palubky v passatech a golfech mi taky přijde povedenější než peugeotí oranžová... zeptejte se Hicse, co si o tom myslí. :D :D

Odesláno

Na zavodech je kazdy nejlepsi tam, kde se mu to marketingove oplati a a nacpe tam co nejvice penez. V rallye to kdysi bylo Audi Quattro, dnes Peugeot

(307, drive 206), okruhy a LeMans kdysi treba Peugeot 905 a dnes Audi RS8 a Bentley (i ten Bentley je Audi), proste zavody neberu jako vubec zadne srovnani, je a bude to vzdycky o penezich. Kdyby VW dal dost penez, tak Fabie WRC taky nemusela jezdit tak jak jezdi.

Peugeot je sedy prumer, nezlob se na me, ale ve vyvoji dieselu si myslim zaspali a dnes jen tezce dohaneji vlak, ktery jim ujel no a o benzinovych motorech je asi skoda mluvit, vrcholem nabidky PSA je trilitrovej sestivalec a to dneska dela kdejaky Hyundai. To vubec nemluvim o podvozcich, na pohon 4x4 muzes zapomenout, prevodovky taky stoji od jakziva za hovno, ted konecne zacinaji trochu delat i sestikvalty. O automatech nema smysl vubec mluvit, mercedes ma sedum kvaltu, peugeotu porad staci ctyri. O nejake robotizovane prevodovce ala SMG nebo DSG opet nema smysl mluvit.

Ad lehoucka uprava na 240 PS. Jak prosim te, poraď, my tady honime kdejaky konik benzinem za 130kc bez DPH a ty vis o lehouckych upravach na 240 PS.

T16 myslis to nestesti ve 405ce? Jelo to jako cert, to jo, i ja se smal od ucha k uchu co takovy obycejny sedan umi, ale to ostatni okolo by polozilo i otrlejsi natury nez jsem ja. O tom svedci i to, jaka je to dneska raritka. A nemecky ekvivalent? Ve stejne tride? Treba audi S2?

Pochopitelně se žádná značka nebude věnovat všem závodům, proč Ferrari nejezdí rally asi nebudeme rozebírat, jenom nikde nevidim ten šedej průměr a to už hezky dlouho.

Já se na tebe nezlobim, když sem jezdil Turbodieselovou 405tkou byklo málo srovnatelnejch motorů Když přišlo HDi koukali na to všichni jak zjara tady zase netušim, kde zaspal vývoj Jednoznačně dobré motory. O bezninovejch nevim proč škoda mluvit ? Jednak se PSA soustřeedilona Naftu a za druhé proti V6 vůbec nic nemám a Hyundai si o takovém motoru může spíš nechat zdát.

4x4 dělaj řadu let a lepší komfort při takových jíuzdních vlastnostech se povede spíš vyjmečně. Že se běžně neprodávají 4x4 je věc jiná závodní verze jsou technicky dokonalé a v civilní 4x4 nemá jen výhody a doufám, že to alespoň víš. Upřímě já si nejsem jistý, že bych 4x4 v civilní verzi chtěl, maximálně tak na zimu, když jedu do kopce.

Převodovky ? tobě se sype převodovka, nebo páš pocit, že to víc odchází, než u jiných značek ? ano řazení chce svoje to je pravda. Ty si nikdy neviděl 6tikvalt v peugeotu nebo co ?nezkusil si nové automatické převodovky ? Nevim, kde si co honíš za 130korun, ale pokračuj, zjevně se s tebou nemá smysl hádat, vybodni se na PSA když tě tak štve , kup ri Hitllerwaren a schnel se zdekuj na stránky WV klubu, už nevim jak to takovejm lidem psát slušně.

T16 si viděl jenom na obrázku a 205T16 si teď budeš asi hledat na internetu i když se dělala i civilní verze ... k čemu jí tak přirovnat aby si to pochopil.... něco jako FabiaRS víš...

Audi S2 znám a můžeme se hádat co je u nás větší rarita schválně kdo vyhraje. S S2 navíc nejsou vůbec žádné starosti, protože to je německéspolehlívé auto, navíc má většinu stejných dílů s běžně prodávanými Audi.

Takže SIG

[Editován dne 13/10/04 vector]

Odesláno

A kdyz uz nic jineho, 206 ma kolik kvaltu v automatu?

4, odpovim za tebe, moje mati s tim totiz jezdi.

A některé verze 205 měly jenom 3rychlosti a co jako ? Je to auto do města proboha. Schválně se zaptej mámy kolik to má rychlostí a jak jí to vyhovuje asi na tebe bude koukat jako na blba co po ní chceš.

Odesláno
Napsán autorem impact

Nemyslím si, že vyrobit pořádný a spolehlivý turbomotor je až tak jednoduchý. Kdyby tomu tak bylo, tak ho má každej vietnamec. :)

A VW má některý turbomotry celkem povedený... třeba takový 1.8T (benzín) nebo 1.9TD (diesel).

A to modro-červený podsvícení budíků a palubky v passatech a golfech mi taky přijde povedenější než peugeotí oranžová... zeptejte se Hicse, co si

o tom myslí. :D :D

No 1,8T mi nepříde jako povedenej motor, spíš ve větších autech utrápenej a člověk aby nabalil čerpadlářku.

No vidíš, mě se třeba ty budíky v golfech taky zamlouvaj, nebo v LExusu, alespoň je co zlepšovat, zadějí si budu hrát s detailama , než řešit podstatný věci, která má Pegy OK

Odesláno

Tak nez napisu muj posledni prispevek, tak par veci na uvod.

Vsechno pisu z hlavy, nikde nic nehledam, takze se muze stat ze se sem tam spletu. Asi bych mel opravit, ze az do roku 2004 Peugeot nepouzival automaty s vice nez 4mi stupni. Jeste jsem mozna nepresne napsal jednu vec, psal jsem, ze Peugeot nema robotizovanou prevodovku, ale zapomel jsem ze Citroen ji ve svem VTR ma, takze snad je to otazka casu, nez se objevi i v Peugeotu, zatim tam ale neni.

Az do ted sem proti nikomu nic osobniho nenapsal, snazim se psat o faktech, prispevky typu \"LZES\" a \"jdi si na jine forum\" si nechavam pro sebe a dal to tak hodlam delat. Mam tady na nektere lidi svuj nazor, ale proc to ventilovat?

Tak pro Vectora:

kdyz kdysi Peugeot delal motory XUD, byly to snad nejlepsi diesely na svete, montoval je do svych aut kde kdo, v Suzuki Vitara sou ty motory mozna dodnes. Pak ale Fiat v roce 89 prisel se systemem TDi a vtu chvili si myslim, ze PSA zacal ten vlak ujizdet, VW taky celkem rychle prisel se svym TDi a Peugeot dal resil problemy s praskajicimi hlavami u svych komurkovych motoru. AZ v roce 98 prislo HDi, tam nakupem licence od tusim BOSCHe potazmo FIATa nic nezkazili, mouchy ma po uvedeni na trh asi kazdy motor. Jenze jine automobilky uz mely v te dobe i 5ti a 6tivalce (a nerikej ze do 605ky by ho nepotrebovali, do 4o6ky asi taky), dnes maji jinde i 3valce, 8mi valce, jen to V10 TDi se mi zda extrem. Takze tady si myslim ze Peugeot uz davno neni leaderem ve svete dieselu. No a filtr pevnych castic FAP se mi zda taky jako slapota vedle, nebo alespon jako unahleny krok, proste to tam je i kdyz ostatni to jeste nemusi mit. Jinde jsou schopni EURO4 splnit i bez tehle filtru, treba Mercedes jej za priplatek dodava taky.

To same u V6, pekny motor, jen co je pravda, ja ho muzu velmi, ale ostatni uz jsou jinde. Ted Peugeot zacina pouzivat variabilni casovani, nevim jestli na obe vacky, nechce se mi to hledat, ale sned jo. Ale BMW ma svuj double vanos uz hodne dlouho. U peugeota videt 8mi valec asi nikdo nechce, na takovy motor proste zatim nemaji dostatek prestize a do predokolky by to stejne jaksi nebylo ono.

Ad 4x4. Seriovou 4x4 prestali delat ve 405ce, dnes je jen v Partnerech a Boxerech, jenze to nevyrabi Peugeot, ale Dangel. Dokonce oficialnim dovozcem verzi 4x4 do CR neni Peugeot CR, nybrz pan Tichy tady z Ostravy. Jestli to nekdo vyuzije nebo ne, je jeho vec, u jinych znacek si to proste priplatit muzes, u Peugeota ne.

Ad prevodovky. Prevodovka z 205ky z roku 87 je temer na chlup stejna s prevodovkou z roku 98 treba ze 406. Co stacilo kdysi, dnes uz stacit nemusi, razeni tahly bylo hrozne, ted co tusim od roku 01 zacali pouzivat bowdeny se to o malinko zlepsilo. Ale zase, tady PSA na spici neni. K tem automatum, zadna znacka si automaticke prevodovky nedela sama, vetsinou to jsou ZF nebo Aisin, takze je to jen otazka, co si u peugeota prali, tady jim asi krivdim.

K tvym upravam na 240PS za hubicku: Jiri Theimer si nedavno nechal u Vojtechu poskladat motor do sve 306ky co s ni jezdi kopce, vicemene mu to poskladali z veci co jim tak ruzne zbyly, kdyz jsem se ptal co to stalo, tak rekl jen ze pod ctvrt to nebylo. Skoda ze nevedel o tobe Vectore, ty to umis pomoci lehouckych uprav z toho motoru dostat taky a dokonce by sis to dal do seriovky. Jo, jen tak na okraj, vna tom motoru od Vojtechu mu odbrzdili taky 240PS.

Ad T16. Jasne ze byla i 205 T16, byla to homologacni serie, takovou serii ale MUSEL udelat kazdy, kdo chtel startovat ve skupine B. Takze i AUDI QUATTRO, LANCIA DELTA S4 STRADALE, dokonce i SKODA 130 RS, ti to ale osidili, dodnes se vykladaji historky jak komisarum z FIA jedno auto ukazali petkrat. Jo, sem tam se ty 205ky daji koupit, nedavno byla na prodej jedna po Jeanu Todtovi. A ješstli si myslis, ze to musim ted rychle hledat na netu, tak tady jsem o tom psal uz nekdy pred rokem.Konec koncu i ty sis neco pridal.

K audi S2. Nanapsal jsem ze byla lepsi nez 405, ty jsi chtel slyset o nemeckem ekvivalentu, takze ja ti rikam S2.

A uplne na zaver, Peugeoty mam rad, poslednich 6 let se vsechno toci jenom kolem nich, ale v posledni dobe mam opravdu dojem, ze jim ten vlak poodjel.

[Editován dne 14/10/04 David 106s16]

[Editován dne 14/10/04 David 106s16]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...