Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: nikol

Já to odbyl včera a docela to ušlo,ale foukal studený vítr. A kam davate tu posekanou trávu? Kompost je malý.:roll

Jedině na kompost (je nejlepší), tráva se rychle slehne. :super

Ušlapat neboli nějak nahutnit a ona rychleji slehne. :myslim

[upravil dne 18/4/10 Pinďa]

Odesláno

Ja bydlím v Opavě v centru,pozemek máme cca. 500m a kompost není(vadí sousedum) do popelnic se to nesmí,zaplním stím jednu popelnici.Jsem s toho jelen:cool:

Odesláno

já dával na kompost.Ale kosím pravidelně(snažím se) a trávy přibývalo a přibývalo,kort když přihnojuješ a zalíváš. A když už byly komposty 2 Začal jsem trávu dávat do igel. pytlů a za jeden až dva týdny je (tak 3-4 pytle) odvážím Felicii na zběrný dvůr. Mám to naštěstí docela blízko a nic za to nechcou.Pytle vysypu a dále používám.Zjistil jsem ,že je to (pro mě) nejlepší řešení.:myslim:super

Odesláno

Taky jsem uvažoval o tom zběrném dvoře,budu to muset zjistit jak to je.Ten komposter by se naplnil.Jak často sečeš,jaké dáváš hnojiva?Uvažoval jsi o mulčováni,máme novou sekačku a ta to podporuje,ted zatím jen sekám,ale vyzkouším i mulčováni.Někde píšou že to není dobré a někde zase opak,čert aby se vtom vyznal:roll

Odesláno

Mulčoval jsem, až mi to Martina zakázala :D Pořád se tráva nosila domů (hlavně děti). Takže v místech, kde lítají děti trávu sbírám do koše a dávám do kompostéru. Kde se nikdo nepohybuje, tam mulčuji, abych té posbírané neměl mnoho ;)

Seču každých 14 dní (pokud zrovna neprší), hnojím nějakým hnojivem od Agra s přídavkem hořčíku (kupuji 20kg pytle).

[upravil dne 18.4.2010 Peta]

Odesláno
Původně zaslal: nikol

Taky jsem uvažoval o tom zběrném dvoře,budu to muset zjistit jak to je.Ten komposter by se naplnil.Jak často sečeš,jaké dáváš hnojiva?Uvažoval jsi o mulčováni,máme novou sekačku a ta to podporuje,ted zatím jen sekám,ale vyzkouším i mulčováni.Někde píšou že to není dobré a někde zase opak,čert aby se vtom vyznal:roll

Mulčovavat: podle toho jak si představuješ trávník. Já třeba tam kde chci ,aby vypadal jak \"anglický\":nevim nikdy nemulčuji. Trávník se dusí a plesníví.(většinou po zimě)A tento trávník kosím často, přihnojuji 2-3* ročně a za sucha kropím:super

A ten druhý trávník (za garáží) ten sekám míň nehnojím a nekropím a sem tam mulčuji.:D

Hnojivo: kdysi jsem kupoval hnojivo v OBI,Baum...Bauh... v kyblíku.Ale od loni(kdy mi sused ,zahradkář,poradil) ať kupim ledek nebo močovinu.Já kupil močovinu a jen tak lehce ji rozhodím a je pažit jak víno:super:D:mrk

Odesláno

kurňa kde žijete? u nás tráva zatím neroste kéž by to tak vydželo jo a hnojit ani mě nenapadne takhle ji bude dost :papa

Odesláno

Prší,prší jen se leje..... Tak to vypadá.že budu co nevidět kosit .už po druhé:(. No nic,myslím,že lepší je kosit trávu,než hrabat kupy sněhu:myslim:mrk. No nééé?!

• O 2 týdny později...
  • O 2 roky později...
Odesláno

Sice je neděle, ale vyrazil jsem na trávník :D Nejdřív vertikutátorem prořezat a pak sekačkou posbírat. Jediné, co jsem už nestihl bylo hnojení, to musím někdy v týdnu.

Odesláno

Kosacku som vcera pripravil a odskusal, v priebehu tyzdna uz bude potreba pokosit, nastartoval po polroku statia velky traktor, ten chytil na sup, neblokuje ho nejaky immo:D odskusal navijak, takze sezona sa moze zacat;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...