Pinďa Odesláno 18. duben 2010 Odesláno 18. duben 2010 Původně zaslal: nikol Já to odbyl včera a docela to ušlo,ale foukal studený vítr. A kam davate tu posekanou trávu? Kompost je malý. Jedině na kompost (je nejlepší), tráva se rychle slehne. Ušlapat neboli nějak nahutnit a ona rychleji slehne. [upravil dne 18/4/10 Pinďa] Citovat
nikol Odesláno 18. duben 2010 Odesláno 18. duben 2010 Ja bydlím v Opavě v centru,pozemek máme cca. 500m a kompost není(vadí sousedum) do popelnic se to nesmí,zaplním stím jednu popelnici.Jsem s toho jelen:cool: Citovat
Pinďa Odesláno 18. duben 2010 Odesláno 18. duben 2010 A co skusit nějakej komposter? Ale dávat tam jen trávu po sečení (ona by moc neměla být cítit). [upravil dne 18/4/10 Pinďa] Citovat
dandan Odesláno 18. duben 2010 Autor Odesláno 18. duben 2010 já dával na kompost.Ale kosím pravidelně(snažím se) a trávy přibývalo a přibývalo,kort když přihnojuješ a zalíváš. A když už byly komposty 2 Začal jsem trávu dávat do igel. pytlů a za jeden až dva týdny je (tak 3-4 pytle) odvážím Felicii na zběrný dvůr. Mám to naštěstí docela blízko a nic za to nechcou.Pytle vysypu a dále používám.Zjistil jsem ,že je to (pro mě) nejlepší řešení. Citovat
nikol Odesláno 18. duben 2010 Odesláno 18. duben 2010 Taky jsem uvažoval o tom zběrném dvoře,budu to muset zjistit jak to je.Ten komposter by se naplnil.Jak často sečeš,jaké dáváš hnojiva?Uvažoval jsi o mulčováni,máme novou sekačku a ta to podporuje,ted zatím jen sekám,ale vyzkouším i mulčováni.Někde píšou že to není dobré a někde zase opak,čert aby se vtom vyznal:roll Citovat
Péťa Odesláno 18. duben 2010 Odesláno 18. duben 2010 Mulčoval jsem, až mi to Martina zakázala Pořád se tráva nosila domů (hlavně děti). Takže v místech, kde lítají děti trávu sbírám do koše a dávám do kompostéru. Kde se nikdo nepohybuje, tam mulčuji, abych té posbírané neměl mnoho Seču každých 14 dní (pokud zrovna neprší), hnojím nějakým hnojivem od Agra s přídavkem hořčíku (kupuji 20kg pytle). [upravil dne 18.4.2010 Peta] Citovat
dandan Odesláno 18. duben 2010 Autor Odesláno 18. duben 2010 Původně zaslal: nikol Taky jsem uvažoval o tom zběrném dvoře,budu to muset zjistit jak to je.Ten komposter by se naplnil.Jak často sečeš,jaké dáváš hnojiva?Uvažoval jsi o mulčováni,máme novou sekačku a ta to podporuje,ted zatím jen sekám,ale vyzkouším i mulčováni.Někde píšou že to není dobré a někde zase opak,čert aby se vtom vyznal:roll Mulčovavat: podle toho jak si představuješ trávník. Já třeba tam kde chci ,aby vypadal jak \"anglický\":nevim nikdy nemulčuji. Trávník se dusí a plesníví.(většinou po zimě)A tento trávník kosím často, přihnojuji 2-3* ročně a za sucha kropím:super A ten druhý trávník (za garáží) ten sekám míň nehnojím a nekropím a sem tam mulčuji. Hnojivo: kdysi jsem kupoval hnojivo v OBI,Baum...Bauh... v kyblíku.Ale od loni(kdy mi sused ,zahradkář,poradil) ať kupim ledek nebo močovinu.Já kupil močovinu a jen tak lehce ji rozhodím a je pažit jak víno:super:D:mrk Citovat
Haryk Odesláno 18. duben 2010 Odesláno 18. duben 2010 kurňa kde žijete? u nás tráva zatím neroste kéž by to tak vydželo jo a hnojit ani mě nenapadne takhle ji bude dost Citovat
Pinďa Odesláno 20. duben 2010 Odesláno 20. duben 2010 Tak už mám taky pokoseno. Ale vyhnala mě ze zahrady přeháňka (docela dobrej šupec). Za hoďku už zase lezlo slunko. Citovat
dandan Odesláno 21. duben 2010 Autor Odesláno 21. duben 2010 Prší,prší jen se leje..... Tak to vypadá.že budu co nevidět kosit .už po druhé. No nic,myslím,že lepší je kosit trávu,než hrabat kupy sněhu:myslim:mrk. No nééé?! Citovat
vendelinek Odesláno 2. květen 2010 Odesláno 2. květen 2010 Tak uplynulo 14 dní od prvního sečení a dneska sme museli vytahnout stroje znova,travička teda roste jak z vody , dneska to netrvalo tak dlouho jen 1nu hodinku http://img163.imageshack.us/img163/4130/004hdy.jpg Citovat
Péťa Odesláno 2. květen 2010 Odesláno 2. květen 2010 Už jsem sekal 3x Naposledy ve čtvrtek a dnes bych mohl znova. Asi jsem to přehnal s hnojivem A taky poctivě kropím, když neprší... Citovat
Pinďa Odesláno 4. květen 2010 Odesláno 4. květen 2010 V sobotu odpoledne už bylo druhé sečení. Citovat
Péťa Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 Sice je neděle, ale vyrazil jsem na trávník Nejdřív vertikutátorem prořezat a pak sekačkou posbírat. Jediné, co jsem už nestihl bylo hnojení, to musím někdy v týdnu. Citovat
Cinicman Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 Práve som sa vrátil z vonku... už to začína... vôňa benzínu a trávy... hmmm... Citovat
Haryk Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 dnes jsem připravil novou sekačku, olej, benzin, a budem čekat až vyroste to zelený Citovat
shamann22 Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 Kosacku som vcera pripravil a odskusal, v priebehu tyzdna uz bude potreba pokosit, nastartoval po polroku statia velky traktor, ten chytil na sup, neblokuje ho nejaky immo:D odskusal navijak, takze sezona sa moze zacat;) Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 21. duben 2013 Odesláno 21. duben 2013 Takhle sekáme trávu před panelákem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.