Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Lubko, s Tebou souhlasím jen vyjímečně;):D:D

A asi měknu, už nejsu moc agresivní:(:aut

Nicméně naučit se pořádně leštit auto s leštičkou není žádná pr.el, někdy je lepší to raději udělat ručně a výsledek vypadá líp, hlavně moc netlačit, nebo se může lak spálit:)

Guest dreamtalks
Odesláno

Oldo:

varianta A. Tvrdsi molitanovy kotouc, hrubsi brusnou pastu a poradne pritlac na lesticku. Excentricka se pouziva jen na finish. Neni tak ucinna na odstranovani vad laku.

varianta B. Ta je pro otrle a profiky co vedi co si muzou dovolit. Brusny papir 2000 a osmirkovat lak. Bak rozlestit lestickou jako ve variante A, ale pujde to rychleji.

jukni na videa na youtube pod nazvy : polishing, scratch remove, paint sanding, car detailing atak.

Dost casto se doporucuje vzit nejaky \"stary plech\" a zkouset to na nem. Tam si odskousis jestli mas dostatecnej cit na razantni lesteni jako je brouseni vrchniho laku aniz by jsi poskodil spodni lak.

Jinak jak kluci zminili : detailing.cz je dobra stranka s radama i nazorama lidi co to delaji i zacinaji delat.

Odesláno

Ono to není tak tragický,z metru už nevidíš nic,auto se blejská jak psí kulky,ale přece jen bych radši,kdyby se to povedlo rozleštit.Zkusím sehnat nějakou pastu,snad se zadaří.

Odesláno
Já vždycky používám kvalitní leštící a mycí prostředky a leštičku bych už do ruky nevzal,máme jí doma a jednou jsem to zkoušel.Když jsou kvalitní leštidla,tak auto po vyleštění ručně vypadá líp,je naleštěný všude,nejsou žádný čmouhy a člověk není tak poskákanej jak po leštičce za pár korun.Mě to navíc bavilo,jsem se s tím mazlil:D

Ručne vživote nedosiahneš taký lesk, ako s profi leštičkou, a môžeš robiť čo chceš :)

Samozrejme, keď s leštičkou nevieš robiť, tak potom vysledok za to nestoji ...

Jistě,ale nepsal jsem nic o profi,ale nějaký hujdě za pár korun....
  • O 2 týdny později...
Guest dreamtalks
Odesláno
Treba tady Asi bude mit klasicky sroub 14. Sice to nepisou ale je to standard. Unasece muzes koupit se suchym zipem, pokud ho ta lesticka nahodou uz nema v setu.
Odesláno

Blba otazka, čo musím kúpiť, aby som mohol používať tie kotúče na suchý zips ?

Guest dreamtalks
Odesláno

dle obrázku ten unašeč už suchý zip má ... takže nic. a je na kotouče s průměrem 180 mm.

Odesláno

takze jsem si psal s clovekem, co tomu opravdu asi rozumi, pokud nemas spesl pasty,tak lesticka ti je k nicemu. i kdyz budes mit kvalitni lestenku,tak nedojde k uberu laku a jen kamuflazi skrabancu. pod lesticku musis mit brusny pasty...

Odesláno
takze jsem si psal s clovekem, co tomu opravdu asi rozumi, pokud nemas spesl pasty,tak lesticka ti je k nicemu. i kdyz budes mit kvalitni lestenku,tak nedojde k uberu laku a jen kamuflazi skrabancu. pod lesticku musis mit brusny pasty...

Jo tak ja som sa o tom bavil tiez s chalanmi, co lestia auta, a je to proste podla nich blbosť ... Pokial vies s lestickou robit, tak proste neporovnatelny vysledok oproti rucnej praci, videl som nazivo, stacilo mi ...

A takisto ja si nechcem k lesticke kupovat tempo :) Mam povyberanych uz par \"pomerne\" drahych kuskov na nakup ... Takze budem skusat.

Resp. nekupoval som si lesticku kvoli tomu, aby som tam dal lacnu lestenku, a len si usetril robotu, to vobec nie :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak mi tohle téma nedalo,jelikož mám auta pořád naleštěný,ale 306ou nějak nemůžu doleštit,už jsem na ní skoro nechal ruce,takže jsem koupil leštičku,musím odzkoušet,má talíř na suchý zip.Ještě potřebuju nějakou leštěnku na metalízu.Prostě na to normální leštěnky nereagujou,takže musím sehnat něco profi.Tady ten přístroj:

post-984-14109616692215_thumb.jpg

Odesláno

Tak ja ju mam, tu vyssie s odkazu tiez doma, ale bol k tomu velmi lacny kotuc, ktora stal za dve veci :D

Tiez je na suchy zips, takze v pohode, len to budem asi brat z ČR, nakolko tu na SK, chcu za tu neskutocne ceny ... Aj 3 krat drahšie, ako v ČR ...

Odesláno

Nie, ja mám tú ktorá sa tu riešila.

http://www.hobynaradi.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=97_105&products_id=4901&zenid=vfZ9BnfMhRLYnWKNiHpfCv9dtN3

Priznám sa, že som nemal moc času riešiť kozmetiku, ale chcem vyskúšať nejakú abrazívnu a na to vosk, pozerám od Dodo Juice, ale aj 3m a podobne ... Podľa zvolenej kozmetiky zoberiem aj kotúče.

Zatiaľ som ju len skúšal, ide dobre, neni ani moc ťažká, v pohode sa mi s ňou leštilo, prvé tri diely auta naleštila aj s obyčajným voskom perfektne, naozaj lepšie ako ja ručne, potom sa ten kotúč \"zalepil\" od toho vosku a bolo vybavené :D

V každom prípade, keď nakúpym kvalitnejšie veci k tomu, potom poreferujem

Guest dreamtalks
Odesláno

ja pouzivam Menzerna PO203

Menzerma S100 je dobra na hlubsi skrabance

na dolesteni doporucujou P0 85 RE , ale ja spis zvolim jemnej kotouc a PO203.

Jinak to kupuju pres Ebay z anglie, protoze jsem to tu nenasel.

PS: jeste jeden zajimavy clanek o lesteni zde

[upravil dne 17/4/11 16:56 dreamtalks]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...