acatt Odesláno 4. říjen 2004 Odesláno 4. říjen 2004 Vcera som bol s autom na dlhsej trase /300km/. Rano ked som odchadzal bolo vsetko ok, poobede ako som sa vracal tak som sa rozbiehal na jednej krizovatke a vsimol som si ze mi v aute na predu nieco vrzga... ako pruziny alebo nieco podobne.Robi to len pri rozbiehani, popr. tak do 30 kmh, ked som isiel 60 kmh alebo 90 kmh tak ten vrzgot uz nepocut... naschval som si vypol radio. Nemam servo, ked cuvam niegde z parkoviska a musim tocit plny volant tak dost pocujem aj riadenie, da sa to nejak namazat??? Inak s riadenim ziadny problem nemam, este trosku taka volant do prava ked ho pustim tak pri 100 kmh. Moze to byt predne pruzenie, popr. riadenie???? Skusit ist na geometriu??? Alebo co by ste mi poradili??? Dikez. :( [Editován dne 4/10/04 acatt] Citovat
cpt. CHIP Odesláno 4. říjen 2004 Odesláno 4. říjen 2004 Podle toho co popisujes, tak mam zkusenost, ze tyhle zvuky rado zpusobuje vrchni ulozeni tlumicu. Taky jsem podobne zvuky zaslech na aute, kteremu chybely protiprachovy kryty na tlumicich a dostal se bordel na pistnici. Co se tyka toho rizeni, tak zkus zkouknout spojovaci tycky a klouby na nich a taky rejdovy cepy. A tahnuti do strany - jeste nez pujdes na geometrii, vrele doporucuju zkusit jednu vec. Prehod si kola predni za zadni, pripadne na predku na chvili levy za pravy kolo (protoze mas asi smerovy dezen na pneu, tak rozhodne ne na nejake delsi jezdeni) a budes mozna hned vedet na cem jsi. Citovat
Ráďa Odesláno 4. říjen 2004 Odesláno 4. říjen 2004 taky kulák na spodním rameni umí pěkně vrzat,jak při pérování,tak při zatáčení Citovat
acatt Odesláno 4. říjen 2004 Autor Odesláno 4. říjen 2004 myslite ze tam bude treba nieco menit? Citovat
cpt. CHIP Odesláno 5. říjen 2004 Odesláno 5. říjen 2004 Napsán autorem acatt myslite ze tam bude treba nieco menit? Pravdepodobne ano, pokud to bude necim z toho, co Rada, nebo ja napsal... Cep ani silentblok neopravis. Zda se,ze tento vikend budu s Fxem trochu revidovat taky prvky naprav jeho 406, aby vedel co ma koupit a vymenit. Citovat
acatt Odesláno 5. říjen 2004 Autor Odesláno 5. říjen 2004 problem je v tom ze tu mi /na slovensku/ nigdo nepovie co mam vymenit. tu v servisoch su taky zmrdi ze ti nic neporadia, za secko scu prachy a znameho s P106 ziadneho nemam.... :-( kua kua. Citovat
Ráďa Odesláno 5. říjen 2004 Odesláno 5. říjen 2004 zkus obejít au?ák a na každým blatníku se pořádně zahoupej a? poznáš,která strana to dělá.Pak sundat phersna,rozdělat a zjistíš,jak je na tom horní uložení.Když je to dobrý,jdi po tom kuláku ve spodním rameni.Vyndat(stáhnout)z těhlice a zkusit jak se hýbe.Nebo zkus vzít stříkačku a nastříkat olej pod manžetu toho kuláku a uvidíš jestli je to lepší.Jestli je to ono čeká tě výměna spodního ramene. Citovat
acatt Odesláno 5. říjen 2004 Autor Odesláno 5. říjen 2004 no zrovna to s tou striekackou mi poradil kamos co robi v servise. hovoril ze to zvykne robit ten spodny cap.... Citovat
cpt. CHIP Odesláno 6. říjen 2004 Odesláno 6. říjen 2004 Ja bych tam pod manzetu cepu spis zkusil naprat grafitovou vazelinu, nez nejakej olej. Jde to i injekci s malinko tlustsi jehlou,ale ne zas zadnej extrem, aby tam pak nesel bordel, u nekterych cepu jde manzeta sundat. V pripade cepu nebudes muset menit cele rameno, staci kdyz si koupis cepy a nechas si rameno prelisovat. Vetsina vyrobcu aut tvrdi, ze nejdou koupit cepy zvlast a chteji ti prodat cele rameno, nicmene na vetsinu aut cepy k dispozici mame Citovat
acatt Odesláno 6. říjen 2004 Autor Odesláno 6. říjen 2004 cpt. CHIP: ake su ceny tych capov? myslim keby som scel spravit cely predek aj s riadenim???? u teba? Citovat
Rebik Odesláno 6. říjen 2004 Odesláno 6. říjen 2004 Když už tady tak rozhazuješ rozumama tak se aspoň podívej do katalogu 106 v D má ramena i s kulákama v celku a nic se přelisovat nedá. Jde to pouze u modelu XSi. Přelisovat jdou akorát silentbloky. [Editován dne 6/10/04 Rebik] Citovat
acatt Odesláno 6. říjen 2004 Autor Odesláno 6. říjen 2004 to Rebik: je oprava nejak cenovo narocna??? Citovat
Ráďa Odesláno 6. říjen 2004 Odesláno 6. říjen 2004 stříkni pod manžetu co chceš stejně je to nahovno a musíš to vyměnit.Kulák je kulák to opravit nejde i když jednou se mi dostal do ruky takzvaný repas kulák,ale zahodil jsem ho hodně daleko.Jak je to na 405ce da se tam kulák přelisovat?Potřebuju to vědět čeká mě to samí taky vržu,ale jenom když je hodně teplo. Citovat
Rebik Odesláno 6. říjen 2004 Odesláno 6. říjen 2004 Beru zpět, nějak jsem se překouknul, kuláky jdou měnit samostatně, jeden stojí cca 350,- Kč. Rameno celé stojí 2.378, člověk ušetří za silenbloky (cca 850 jedna strana) a kuláky při jejich výměně. Protože rameno musí ven stejně celé, takže podle stavu gum bych upřednostnil výměnu celých ramen. Sorry to čip... Citovat
Rebik Odesláno 6. říjen 2004 Odesláno 6. říjen 2004 Napsán autorem Ráďa stříkni pod manžetu co chceš stejně je to nahovno a musíš to vyměnit.Kulák je kulák to opravit nejde i když jednou se mi dostal do ruky takzvaný repas kulák,ale zahodil jsem ho hodně daleko.Jak je to na 405ce da se tam kulák přelisovat?Potřebuju to vědět čeká mě to samí taky vržu,ale jenom když je hodně teplo. Na 405 je kulák šroubovaný do ramene. Citovat
cpt. CHIP Odesláno 6. říjen 2004 Odesláno 6. říjen 2004 No, treba na ty 405 jsem koukal a spocital jsem material na repasi jednoho ramene - 2 silentbloky + cep na nejakych 9 stovek bez dane, asi 1 100 s dani. Na 106 to vychazi asi o 2 kila draz. To Rebik: nepsal jsem jak to ma konkretne dane auto, neb nejsem ani automechanik, ani odbornik na zrovna na peugeoty, jen jsem se snazil poradit dle zkusenosti z jinych aut. Ale nakonec jsi me potesil, ze jsi mi jako zde uznavany odbornik ze servisu ze mam pravdu. Jen se chci zeptat: na ty 405 jsou sroubovany uz z vyroby, nebo je to treba jako u mondea, kde jsou z vyroby nanejtovany a kdyz je menis, tak ty nejty musis odvrtat a dat tam srouby dodavany k cepu ? Citovat
David 106s16 Odesláno 6. říjen 2004 Odesláno 6. říjen 2004 Ja myslim, ze 405 ma cep nasroubovany v tehlici a ramenem prochazi jen cep. Nevim jak to napsat, proste panev toho cepu je v tehlivi. Citovat
cpt. CHIP Odesláno 7. říjen 2004 Odesláno 7. říjen 2004 Aha, no me prislo jen zajimavy, ze by to primo z vyroby resili sroubovym spojem. Vetsinou je to nejaka nerozebiratelna zalezitost, aby lidi menili radsi cely ramena Tzn jak jsem psal bud zalisovani, nebo treba ty nejty jako u toho mondea blaznivyho Citovat
Shrek1 Odesláno 7. říjen 2004 Odesláno 7. říjen 2004 pokud ti to porad jeste prezve radio tak bych to neresil kolo ti asi neupadne , pred 14 dni sem menil znamymu silembloky na ramenu az kdyz tam zadny nemel kolo se hejbalo 5 cisel tam a zpatky a ze mu v tom mlatilo asi fest pres pul roku na to kaslal ale jezdil takze dost zalezi na nature jakou mas pokud to nevydrzis tak to vsechno vymen ale asi ti nic neupadne ,zalezi na tobe Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.