MilanF1 Odesláno 6. duben 2010 Odesláno 6. duben 2010 Mám dotázek, pokud to tu už bylo, omlouvám se. Na volnoběh slyším chrastění, po lehkém přidání plynu to výrazně ztichne. Když jsem zvednul kapotu, tak jsem to neslyšel, jenom v autě. Jenom když jsem dal ucho k řemenům, tak slyším ševelení (to je podle mě normální). Při otáčení volantem to tam vrčí (že by běžel posilovač?). Nicméně když přestanu točit, tak mi otáčky na zlomek sekundy o trošku vyskočí - přestane to chrastit - a poté otáčky opět spadnou na normál (800). Že by to chrastění dělal kladka na posilovači (nebo jak je to \"zapojené\"). Jenom dodávám, že řemenice má najeto asi 5 000 km, klíňák je na tom stejně. Díky za každý poznatek [upravil dne 9/4/10 MilanF1] Citovat
pet1410928981 Odesláno 6. duben 2010 Odesláno 6. duben 2010 Sešlápni spojku, jestli to náhodou nepřestane (jako mně). U mně to jsou myslím volné pružiny na tlumiči záběru spojkové lamely. Citovat
MilanF1 Odesláno 7. duben 2010 Autor Odesláno 7. duben 2010 Spojka to není, to jsem samozřejmě zkoušel. Na P309 nám ložisko na spojce chrastilo asi 5 let, takže vím o co jde Tady si nejsem jistej. Citovat
pali206 Odesláno 7. duben 2010 Odesláno 7. duben 2010 Původně zaslal: MilanF1 Na volnoběh slyším chrastění, po lehkém přidání plynu to výrazně ztichne. Při otáčení volantem to tam vrčí Robilo mi to to iste. Mal som otacky na neutral nastavene na cca. 850, pre motor DW8 s klimou je ale predpisane 950 ot./min. ( podla \"Jak na to\" ). Pri otacani volantom na neutrale zatazis cerpadlo posilovaca, tym sa este znizia o nieco otacky a pocut buchotanie. Zvysil som otacky na vstrekovaciom cerpadle a odvtedy uz nepocut na neutrale ziadne buchotanie, ani pri toceni volantom na mieste. Kedze pises, ze lahke pridanie plynu pomoze, povedal by som, ze to bude ten isty pripad ako u mna. Citovat
Partner Odesláno 8. duben 2010 Odesláno 8. duben 2010 Pokud je to na tom Hdi co máš v popisce , tak to bude řemenice na klice. Citovat
MilanF1 Odesláno 8. duben 2010 Autor Odesláno 8. duben 2010 jj, je to HDI. Řemenice tam je rok, má najeto asi 5000 km, je odpružená. Já myslel, zda to není nějaká kladka. Citovat
MilanF1 Odesláno 9. duben 2010 Autor Odesláno 9. duben 2010 Možná vím, co to dělá ... a proč jsem to neslyšel, když jsem otevřel kapotu a poslouchal u řemenů. Bude to vlnovec na svodech. Protože když chcípnu auto, tak to pěkně vrže. Nedávno jsem měl auto na zdvyži (koukal jsem, jak je na tom výfuk - před zadním dílem díra asi 1,5 x 1,5 cm ) a zahýbal jsem si katem, vrzalo to nad ním (tón s vyšší frekvencí, jako podobné jako to pískání. Tak jej jasné, že je to ovlivněno otáčkama ... Když k tomu někdo vysloví souhlas, budu docela rád, kladky, nebo dokonce řemenici (znova!) se mi dělat nechce. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.