Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, tak se mě dnes stala nemilá věc. Jedu z kopce na neutrál a auto najednou z ničeho nic chcíplo. Po příjezdu do garáže jsem to nechal běžet na volnoběh a strašně kolísali otáčky. Tak jsem se v tom začal vrtat, jako že vyndám krokáč a zkusím ho vyčistit, zdali to pomůže zatím nevím.

Ale při té příležitosti jsem snad poprvé co mám auto vyndal svíčky(nevím jistě ale myslím že jsem je ještě nevyndával, ani neměnil při koupi) a docela jsem se zhrozil jejich stavem. Zaprvé mě zarazil ten olej od střední části závitu až k porcelánové části. Za druhé ten hnědý proužek u matice na porcelánové části, ale pouze u třech svíček. Co na jejich stav říkáte vy, co se dá z toho odvodit? Podotýkám, že olej to nežere a až do dnes na to chcípnutí vcelku žádný problém. Docela se bojím co mi napíšete.

[upravil dne 5.4.10 rkhl]

Odesláno

Podla mňa sú to normálne opotrebené sviečky. Na jednej vidím olej medzi porcelánom a tesnením, tak tam máš zrejme trochu zatečené od tesnenia víka. Ten žltý prúžok pri porceláne sa vyskytuje pri vlhkosti. Normálne by som ich vymenil za nové a pred montážou skontroloval čistotu priestoru kde sú umiestnené. Mastnota na závite nevadí. Hlavným ukazovateľom je opálenie porcelánu kontaku. Má mať tehlovú farbu čo tam je i vidieť ale nemal by tam byť ten biely povlak na kontakte. To zrejme spôsobilo zlyhanie zapaľovania.

Odesláno

Ten hnedy prouzek je v pohode a ten olej by som tipol na zle alebo stvrdnute (presakujuce) veko ventilov. Inac stav sviecok treba posudzovat po dlhsej jazde (aspon 100 km).

Odesláno

Sorry. zlyhanie zapaľovania = selhání zapalovaní

jednoducho - zdochlo = zdechlo nebo chcíplo

P.S. ...urobme tu sekciu \"česko - slovenský prekladový slovník\". :D

[upravil dne 5/4/10 pastorek]

Odesláno

Jak jsem psal na začátku, kolísali otáčky tak to i chcíplo, tak třeba to bude tím. A poledních 100km jsem jezdil spíš po městě, samá startování a popojíždění.

Odesláno

asi to bude selhání zapalování ne ? :D

Ty svíčky jsou podle mě shora jen zastříkané od oleje, jinak vypadají +- OK, něco teď posuzovat ze svíček nemá smysl. To musíš jet se zahřátým motorem aspoň 20 km nějakou rozumnou rychlostí a pak bez volnoběhnu zastavit a vymontovat je. Jinak nic nepoznáš.

Odesláno

čoveče takový krásný svíčky co jsi z toho vyndal by ještě najezdili mnoho kilometrů,kdyby jsi viděl co jsem vytáhnul minulý víkend z auta já :D :D :D Svíčky měli za sebou cca 30.000km a byli to iridia .... To co jsem vyndal se snad už ani nealo nazívat svíčkou :D Vnější elektroda byla skoro poloviční než nová a středová elektroda prakticky chyběla :D:roker Tohle je proti tomu luxusní novej kousek :)

Odesláno

Po nastartování je bohatá směs a budou černý, teprve delší jízdou při správné teplotě se vypálí a uvidíš \"něco\" ... důležitý je pak ten motor rychle vypnout, žádný popojíždění \"po dvorku\". Ale vypadají fakt vcelku slušně, takže bych nehledal žádnou zradu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...