Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Beriem späť, kedže neišlo len o výmenu oleja, ale o celkovú opravu a podľa toho, čo som sa tu dočítal, tak pri celkovej výmene do prevodovky s rebrami ide 2,6l, pri výmene 1,9l. Tak?

Odesláno

Len doplním viď obr. attachicon.gifdf22d01a.jpg[upravil dne 31/7/12 12:26 od Judes]

Zdar Judes toto je prevodovka RHR motora? Takže tam je mierka alebo treba vypustiť s naliať 2.6l nového oleja?

Odoslané z SM-N910F pomocou Tapatalku

Odesláno

A teda koľko sa dáva oleja do prevodovky do 2.o hdi RHR A má to mierku. Lebo už som zmätený. ...[emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji15]

Odoslané z SM-N910F pomocou Tapatalku

Odesláno

Nazdar ludia, potrebujem akutne poradit. Podla fotiek co som tu vesal, mam prevodovku s rebrami a podla Vasich rad tam ma pri vymene ist 1,9l oleja ... lenze ja som vypustil 2,4l. Tak som z toho teraz debil :-( Kupil som len 2l. Ak by som naozaj potreboval 2,6l, mozem preciltrovat stary olej a pouzit z neho 0,6l?

Odesláno (upraveno)

Nazdar Ozzy, ja som si prečítal tvoj príspevok, ale riadil som sa tým, že do prevodovky s rebrami má ísť len 1,9l. Tak ako to je, aj do rebrovanej a aj do tej bez rebier ide vždy 2,6l? 

Inak mne už raz olej v prevodovke menili, mohlo sa stat, ze tam naliali viac oleja?

Problem je, ze ja zajtra auto potrebujem a nemam kde kupit ten olej. Tak mam dve moznosti, doliat 0,6l zo stareho oleja (ktory bol krasne cisty a na vypustnej skrutke neboli ziadne piliny), alebo ist s 2,0l naplne 250km a doliat cez tyzden.

Upraveno uživatelem Balachar
Odesláno (upraveno)

Joj do riti ... chcel som autu spravit dobre a teraz som to polodo*ebal. Vies mi vysvetlit, preco mnohi na fore uvadzali, ze pri vymene sa dava len 1,9l do rebrovanej? Ved ked vymenili olej a naliali len 1,9 do rebrovanej prevodovky, tak ho tam teraz maju malo ...

Napr:

Olej mechanické převodovky Převodovka ML6C, Kryt s chladicími žebry, Měněné množství 1,90 Litr Převodovka ML6C, Kryt s chladicími žebry, Nový náplň 2,20 Litr Převodovka ML6C, Měněné množství 2,60 Litr Převodovka ML6C, Nový náplň 2,90 Litr 

No nic, prefiltrujem ten olej este 15x a dolejem ho ...

Upraveno uživatelem Balachar
Odesláno (upraveno)

Neviem kto a kde ti menil olej ale ak máš rebrovanú tak tie 2l musia podla SB stačiť  viď, príloha

EDIT: ak by to tak nebolo ,tak už niečo cez 2 roky jazdím s malým množstvom oleja v prevodovke :D

post-34679-0-25675900-1460228095_thumb.j

Upraveno uživatelem baffy
Odesláno

Tak teraz som z toho uz totalny debil ... Co sa stane ked je v prevodovke viac oleja nez ma byt? Viete podla mojej fotky posudit, ci ma prevodovku s rebrami?

post-40333-0-21796500-1460228820_thumb.j

Odesláno

Čo myslíš? Ak to porovnáš s obrázkami tak je to jednoznačne rebrovaná prevodovka .SB dokonca píše niečo v tom zmysle že objem náplne by mal byť vyrazený pod číslom sekvencie na skrini diferenciálu ,ale túto informáciu neviem potvrdiť 

post-34679-0-95732100-1460229331_thumb.j

post-34679-0-92441000-1460229346_thumb.j

Odesláno

Super Baffy, presne také grafické porovnanie tých prevodoviek som chcel vidieť a nikde som to nevedel nájsť :-) Je jasné, že podľa toho, mám určite rebrovanú prevodovku a tiež je pravda, že tomu mechanikovi, čo mi to vtedy menil som ja doniesol 3l prevodoveho oleja a povedal mu, ze tam má byť 2,6l a on to tam nalial a asi si teraz matne spomínam, že keď mi dával auto, tak poznamenal, ze som tam mal dost malo prevodoveho oleja, čiže ak vypustil 1,9l, čo je podľa SB ok, tak sa mu to zdalo oproti 2,6l málo. Inak mám prevodovku z vrchu dost zababranú od oleja. Čo sa deje ak je v prevodovke viac oleja ako má byť, kadiaľ ide von?

Takže hneď ráno pod auto a idem pozerať na štítok :-)

Super, ďakujem za rady :-)

Odesláno

Tak som dnes doobeda ľahol pod auto a hľadal som to vyrazené číslo na skrini diferenciálu na mieste podľa Baffyho obrázka (číslo mohlo byť umiestnene hocikde na nej, tak aby bolo dobre viditeľné a dostupné nielen pre nás bežných ľudí, ale aj pre servis) Hľadal som a hľadal, celú skriňu som si fotil, lebo hlavu tam človek nestrčí, je tam hrozný prístup a stále nič ... až som nakoniec nahmatal zdrsnenú plochu v tom najužšom mieste medzi nápravnicou a úchytom morota, ktorý je priskrutkovaný ku skrini diferenciálu. Zapol som na mobile natáčanie so zapnutým bleskom a jedine tak som mohol potom vidieť, čo je tam napísané. Prikladám sem fotky prevodovky s rebrami, s označeným miestom aj s tým vyrazeným nápisom, podľa ktorého je množstvo náplne 1,9l.

Takže ďakujem Baffymu za skvelú radu, ktorá sa hodí každému kto si nebude istý koľko oleja potrebuje do prevodovky.

post-40333-0-32271100-1460289580_thumb.jpost-40333-0-92812900-1460289651_thumb.jpost-40333-0-83871800-1460289601_thumb.j

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...