Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čau,

nezkoušel jste si někdy někdo vyrobit napínací kladku na drážkovej řemen? Vyměnit ložisko asi nepůjde, protože to vypadá že samotná kladka je vrch ložiska...

Jde o něco takovýho: http://obchod.autokelly.cz/detail.aspx?PrimaryCode=FB%2005853&Sender=Catalog&CatalogPath=FB%2005853

Jakože udělat mezikruží z kovu a do toho vsadit ložisko a pak to přidělat na ten původní kov.

Co myslíte, je to dobrej nápad, nebo blbej nápad, nebo jakej nápad? :myslim

Odesláno

Urobit by to urcite slo, na tej druhej strane (o ten drziak) je to prichytene klasickou matkou. Otazka je aby to neprdlo za jazdy, mohlo by sa stat vselico (namota sa remen na remenicu a zoberie aj alternator). Osobne by som neriskoval, cena je dost vysoka cca 90€.

Odesláno

Právě že cena je přes dva litry... :nevim

Dneska jsem ji poslouchal takovám stetoskopem :D Fakt mazec, normálně sem při zaplým motoru slyšel jen tu kladku jak hučí...

Odesláno

Ja som menil drazk. remen, uz preklzoval (stale piskal). Radsej by som ju dal dole a skusil, tak mas 100% istotu. Robota na pol hodiny. Povolis dva torxy 40 na tom drziaku a zospodu povolis imbusom (sponovak). Ide tam tusim 880 mm remen (bez klimy), daval com contitech (cca 14€). Mne sa zdalo, ze huci, piska servo a bol to iba remen.

Odesláno

Ked je KO tak by som isiel do INA, SKF. Ale ako vravim, za pol hodinku ju mas von, roztocis ju a hned uvidis. Skus ju este prestriekat WD (ked ju das von), je sice riedky a vyprcha, ale za pokus to stoji. Musi ist uplne lahko, bezhlucne, moze mat trosicku volu v lozisku. Ja by som nekupoval kladku za cca 90€ kym by som si nebol 100% isty. Vyrobu svojpomocne by som neriskoval. Tie zvuky od rozvodov sa rozne prenasaju, dost dlho mi trvalo kym som zistil, ze mam volu na kluke.

[upravil dne 2.4.2010 jojtik]

Odesláno

Normálně bych řekl, že je to velmi blbý nápad, ale Dolly1010 už mile překvapil dovedností, takže nevím. Já jsem kdysi dělával takové samodomo, ale míval jsem z toho smíšené pocity, že to auto víc pokazím, než opravím.:aut

Takže bych volal přítele na telefonu - zábřežskou záchranu.

[upravil dne 2.4.2010 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

Ber to tak, že ta kladka je KO. Jde slyšet, jak \"šustí\" :(

Ak nezadrháva tak ju skús domazať. Temer vždy to pomôže a zase bude dlho slúžiť.

Odesláno

Zkusím to promazat a při tom to změřím a na soustruhu stočím ... aspoň jako pokus :D

A jako bonus sem si objednal ten fajnovej odposloucávací stetoskop :D Sem z toho ještě teď unešenej :D

PS.: Servem to není. To tak neřvalo...

Odesláno

ááá, konečně rozumnej nápad :)

Já si právě nebyl jistej jestli není ta kladka vnější část ložiska. Tak teď vidím, že ne :)

Až se oteplí a já budu do práce valit na Babettě tak to nějak pořeším :)

PS.: Těšil jsem se, že si po delší době zasoustružím :D Ale to neva, to můžu i tak. Místo toho budu lisovat ložiska :)

[upravil dne 2.4. 10 dolly1010]

Odesláno

V 309 jsem to měl taky tak udělaný, kladka byla moc drahá. Když jsem to z toho vyndal, ložisko se kejvalo a bylo rezavý.

Byla to kladka rozvodáku.

[upravil dne 2/4/10 Benžík]

Odesláno
Původně zaslal: dolly1010

ááá, konečně rozumnej nápad :)

Já si právě nebyl jistej jestli není ta kladka vnější část ložiska. Tak teď vidím, že ne :)

Až se oteplí a já budu do práce valit na Babettě tak to nějak pořeším :)

PS.: Těšil jsem se, že si po delší době zasoustružím :D Ale to neva, to můžu i tak. Místo toho budu lisovat ložiska :)

[upravil dne 2.4. 10 dolly1010]

je to naprosto jednoduché- to ložisko má 24mm na šířku tak tam dáš dvě kuličkové 12mm- je to standartní katalogové ložisko. Dej si to na desku a kladivem přes něco to jednoduše vyrazíš ven.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...