Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemohl by jste mi někdo pomoct s tímhle úkolem? Nějak nevim jak na to, alespoň nějaký hrubý návrh, drobnosti už doladím.

Metodou shora dolů navrhněte algoritmus zamykání hlavních dveří klíčem, který je potřeba nejdříve najít. Předpokládejte přitom, že algoritmus bude prováděn 4-letým dítětem, které je doma samo - jednotlivé kroky algoritmu tedy musí být dostatečně elementární, aby je dítě dokázalo pochopit.

Algoritmus zakreslete v programu MS Word pomocí funkcí \"Automatické tvary - Vývojové diagramy\" a \"Automatické tvary - spojovací čáry\" jako vývojový diagram dle normy ISO 5807/ČSN 36 9011. Metoda shora dolů vám umožní zakreslit algoritmus přehledně do několika oddělených diagramů - první diagram bude znázorňovat algoritmus pro provádění na úrovni dospělého, průměrně inteligentního člověka. Jednotlivé kroky tohoto diagramu budou vysvětleny pomocí dalších diagramů tak, aby výsledný algoritmus bylo schopno provést dítě. Tam kde je třeba, můžete k jednotlivým krokům pomocí odkazů připojit vysvětlující text nebo obrázek (např. krok \"Hledej klíč typu FAB\" malému dítěti asi slovy těžko vysvětlíte).

Odesláno

Tohle mi hlava nebere. Mám jenom jednu vysokou školu...:D:D Pro mě jako technika je to zadání dost nepřesné. V jakém bytě to má to dítě být? (byt, rodinný domek...) Kde ten klíč je (může být) schovaný? Navíc neznám tu normu.:(

Lituju. A ještě ke všemu nesnáším word i jeho automatické tvary, či co. A přijde mi, že právě ten word je na tom to nejdůležitější, protože existují pro tyto účely mnohem lepší pomůcky...

Snad někdy příště budu moci pomoct.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...