Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

!!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte

!!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte  

1. 1. !!SPOR z prodeje!! - prosím hlasujte

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

shwaara: Čoveče, než na \"právníka\" bych tě tipoval spíš na policajta... Když tady u mě Jarda byl přezout auto, řekl mi prakticky to samý, co je napsaný v jeho příspěvku (a tipuju, že ten příspěvek nadiktoval buď ženě nebo dceři kvůli zdravotním problémům). A docela se těšim na večer, protože na tvůj názor jsem hodně zvědavej;)

Odesláno

nemám důvod na svém předchozím názoru cokoliv měnit--chyba je podle mě v Kdo,protože se blbě domluvil, kupoval jsem už více kol a vždy bez problémů...,tvar a vzhled kol mi stačí na fotkách,abych se rozhodl,zda je chci, pak zajdu kola roztočit na vyvažovačce,abych viděl,že jsou rovná (na kecy nedám),pečlivě si všechna kola prohlédnu a pak zaplatím--od této doby považuju veškeré problémy s kolama za mou vlastní blbost:roker

P.S.když prodávající ,,natahuje\'\' prodej, je pro mne velmi podezřelý a dávám si ještě více pozor--a už vůbec bych nikomu ve vašem případě nedával plnou cenu :o:o,tu máš zálohu a já je zkusím...,kupoval jsem na zálohu motory,převodovky a většinou jsem se na záloze domluvil,když jsem se nedomluvil,měl smůlu prodávající--všeho je plno, JA vydávám své peníze,tak se musím jako kupující vždy starat více,než prodávající. Howgh

:roker

Odesláno

Za normalnich okolnosti by som povedal ze KDO nese zodpovednost, pretoze nieco kupil, zaplatil, a len tak protoze mu to nesedi by sa to vracat nemalo ...

Pokial sa ale dohodli, na odskusani pneu v terene, tak je to potom nieco uplne ine ... Takisto nechapem ze ked raz suhlasil ze kola si moze vyskusat, a ked budu OK tak posle zvysok zalohy, ako to ze teraz to vytahuje za argument ze uz sou jete a nemuze za ne rucit ...

Pokial je pribeh KDO pravda, tak by shwaara mnel kola vzit spet ... V kazdem pripade vidim chybu na obou stranach, ale pokial sa niekto dohodol, tak by to malo platit ...

Odesláno

Ujomarian , ja len dodam, ze keby prisiel za mnou hocijaky clen peugeot clubu, ktory ma tak zakernu chorobu, a poprosil ma o prezutie gum (bez toho aby odomna cokolvek kupoval, tak sa hodim na zem a prezuvam :)

Ine by to bolo pokial by to chcel odomna niekto len s vypocitavosti :)

Odesláno

Tak jsem se konečně dostal k reakci na Kdoův příspěvek, který mě opravdu naštval. Pro přehlednost se jej pokusím rozdělit na části.

a) Ano, opravdu jsem napsal Kdo SZ s návrhem, že bychom to mohli řešit veřejně, důstojně a v poklidné atmosféře. Vzhledem k tomu, že mi předtím psal SZ, počítal jsem, že již nemá s psaním problémy. Vzhledem k tomu, že mi kdysi Kdo psal, že předpokládá, že si nechci dělat ostudu na fóru, jsem bral za hotovou věc, že by se náš spor stejně dostal ven a tak jsem předpokládal Kdoův souhlas. Přesto jsem se ho zeptal, zda souhlasí (nemá nic proti). Kdyby to považoval za problém, očekával bych alespoň odpověď \"NE\". Zároveň s tím jsem mu myslím férově poslal link, aby mě okamžitě možnost se vyjádřit. (Upozorňuji, že to bylo jen pár minut po té, co mi Kdo psal docela dlouhou zprávu, takže psát mohl.) Dal jsem si tu práci a projel celé vlákno. Opravdu jsem nikde ani náznakem nenapsal, že jsme se na tom s Kdo dohodli, jak se Kdo domnívá (Viz \"Dokonce někde napsal, že jsem souhlasil??\" v prvním odstavci.)

b) Jak je z celé předchozí diskuse patrno a dohledatelné, snažil jsem se řešit celou věc s nadhledem a s respektem k Kdo. Opačně tenhle postup bohužel nezafungoval a rozhodně odmítám, že bych jakkoli lhal nebo si cokoli vymýšlel. Ačkoli mám teď podobný názor na Kdo, tak se pokusím používat méně urážlivé výrazy. Přeci jen tady nejde o to se co nejvíc pozurážet...

c) Myslím, že \'soudci z lidu\' čekali na názor Kdo docela dlouho. Chápu jeho zdravotní stav, ale přeci jen dvoutýdenní doba zdůvodňovaná zdravotním stavem, nefunkčním internetem, atp. ve mně zanechává pocit, že šlo spíš o šetření času k vymyšlení odpovědi.

d) Ano, začal jsem kola nabízet s předstihem. Byl jsem domluvený s Michaelem coupé, že si od něj cca do týdne koupím 17\". Proto jsem již začal nabízet své 16\". Bohužel dodání 17\" se protáhlo (ne Michalovou vinou) a já na něčem auto obuté mít musel. Proto jsem myslím velmi úslužně komunikoval s Kdo, věc mu vysvětlil a informoval ho o zdržení. Kdo mi psal, že mu to nevadí, že na ně nespěchá. Jako revanš jsem mu za to nabídl sadu zimních gum 205/60/16 Fulda vzorek 5mm (nikoli 225, jak nesprávně uvádí Kdo!) za myslím solidních 1000Kč a sadu šroubů gratis. Kdo mi sdělil, že by mu k ničemu nebyly a že počká (Cituji SZ, které Kdo nechce zveřejnit: \"S těma kolama rád počkám.\") Pak nechápu, proč to zde Kdo prezentuje jako problém. Tady jsem si byl vědom toho, že zdržuju, a tak jsem se snažil najít jakýkoli možný způsob, abych mohl kupci předat kola co nejdřív. Proto jsem letěl jak magor v neděli z CB do Prahy, ačkoli jsem do 15h měl v CB ještě nějaké zařizování a musel jsem ještě doma vyzvednout kola a přezout je, abychom se s Kdo mohli v 18h sejít pod Ikeou, aby jeho přítelkyně ještě stihla seriál...

e) Než jsme dohodli přesný termín předání, na mě Kdo zkoušel různé triky, jak snížit cenu. Např. tím, že tvrdil, že si vyhlíd jiný, hezčí kola, který jsou i levnější a zda bych slevil (poté, co jsme se dohodli, že je bere). Licitování o ceně mi přijde normální, nemám s ním problém, ale pokud se něco blíží vyčůranosti, tak tohle.

f) S Kdo jsme se původně domluvili, že mu v neděli předám kola, on si je v úterý nechá přezout na auto a kdyby neseděly, sundá je a vrátíme si svoje. Chápu, že nikdo ani Kdo nechce kupovat zajíce v pytli a tak jsem souhlasil. S takovým způsobem obchodu nemám žádný problém. ÚČELEM JE TOTIŽ ZJISTIT, ZDA KOLA NA AUTO PASUJÍ. Ovšem když za mnou přijde kupující, že kola hodíme na auto hned při předání, beru to jako úplně jinou situaci! Účel původní dohody, a sice zjistit, zda kolo nikde nedrhne, je splněn už při koupi a současném přezutí! Kupující si může auto obejít, okouknout, projet a snad ví, zda kola sedí, nebo ne. Kolem auta jsme různě běhali, zatěžovali, přejížděli retardéry, měřili, poměřovali a všelijak koumali (ano, celá akce trvala skoro 2h). Můžu s klidem v duši říct, že Kdo měl 1000 a 1 možnost si vytvořit názor na to, zda kola na auto pasují, nebo ne. Kdo to trochu zlehčuje, vůbec nejde o to, že nenasadil kola v pneuservisu, jak jsme se domluvili, ale jde o to, že měl šanci se s kolama na autě seznámit, což byl účel původní domluvy. Stejně tak na věci nic nemění, zda byla vyplacena celá částka, nebo jen půlka. I kdyby mi dal Kdo na místě třeba jen 4.000, tak bych to bral jako první splátku, protože kola si už na autě prohlíd. Fakt by mě nenapadlo, že může chtít ještě nějakou další lhůtu k rozmyšlení. Na tu bych samozřejmě nepřistoupil. „Jo, beru, tady máš 7.500,- Kč.“ – chápali byste to jako koupi na zkoušku, nebo definitivní koupi??

g) Vzhledem k tomu, že při větším zatížení vzniká riziko drhnutí pouze u 1 kola (LZ) a ostatní mají pod podběhy místa dost, je IMHO veškerá nekompatibilita kol s autem způsobena unavenou pružinou na LZ kole. Protože to je jediné kolo a místo, kde je problém. U zbývajících kol je místa dost. Proč Kdo pružinu nevymění nevím.

h) Zároveň nevím, proč je pro Kdo věta o najetí Xset km urážlivá, když jsem ji nikdy nenapsal. (Aneb opět je mi podsouváno něco, co jsem nikdy neřekl/nenapsal)

i) Asi jsem blbej, když jsem po Michael coupé taky nechtěl, aby mi ty 17\" přezul :) Chápu, že Kdoův zdravotní stav není ideální, ale každý máme svých problémů dost a každý by si měl řešit ty své a nezatěžovat jimi ostatní. Nicméně bez ohledu na zdravotní stav a jen z klubové solidarity jsem kývl na žádost a pomoct při přezutí kol. Opravdu nejsem manuálně zručný typ, ale vzhledem k tomu, že jsem ze své dobré vůle přezouval Kdoovo auto, mě trochu mrzí nynější posměšné narážky na mou zručnost :) Inu každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán, že?

j) Nabídka 500,- Kč na přezutí mi přijde jako pokus o urážku. Jak jsem psal, přezutí byla pomoc členovi klubu a jako pomoc jsem ji bral. Pomoc je vždy ze své podstaty bezplatná. Nic jsem za ni nechtěl ani tehdy ani dnes. Kdybych za ni něco chtěl, byla by to služba. A za pětikilo bych auto fakt nepřezouval.

k) \"Moc dobře ví (a tady vysloveně lhal), že k žádné \"slovně uzavřené kupní smlouvy\" nedošlo. Pokud si představím smlouvu, jako kupuji - prodávám, tak jsem rozhodně neřekl, že je beru, resp. kupuji tak jako jsou i s tím rizikem, že nebudou pasovat a on neřekl, že ruší možnost vrácení, protože v tu chvíli by je vezl domu.\"

OK, nechci poučovat, ale smlouvu lze uzavřít i konkludentně-mlčky ;) Když od toho odhlédnu tak pokud si dobře pamatuji, přítelkyně se Tě několikrát ptala, zda ta kola teda nakonec berete. Tys odpověděl, že ANO, že přinejhorším na ta kola koupí časem nějaké užší gumy a bude to OK. Chápali byste tohle jako koupi zboží na zkoušku, nebo definitivní koupi??

l) Kdo si plete dohromady víc věcí: Písemně jsme se domlouvali na podmínkách budoucí (pravděpodobně ústní smlouvy). Nakonec jsme se písemně domluvených podmínek na Kdoův návrh (resp. to vyplynulo z Kdoova jednání a žádosti o přezutí auta) vůbec nedrželi. Nějaká slova jako \"Beru.\", třepání rukama atp. na věci samozřejmě vůbec nic nemění. Z Kdoova jednání prostě bylo evidentní, že kola bere.

m) Výroky: Právníci jsou hajzlové - shwaara je právník - od shwaary bych nic nekoupil, kdybych to věděl, mi přijdou trochu nízké, ale to ať si posoudí každý podle sebe.

n) V Kdoové odpovědi cítím určitou ironii, když píše o mé zaneprázdněnosti. Možná by bylo dobré se smířit s tím, že i mezi mladými lidmi jsou takoví, kteří mají hodně aktivit, chtějí být dobří a pracují na sobě. Pak samozřejmě volný čas neexistuje. Někdo tu psal, zda by nebylo lepší čas strávený na diskusi využít k vrácení kol. Nebylo. Na diskusi přispívám většinou z PDA nebo Eee, když se věnuju jiným činnostem (čekám na tram, jsem ve škole, práci, etc.) Čas mívám až velmi pozdě večer, kdy už pochopitelně nikdo nemá zájem scházet se kvůli nějakým kolům :)

o) Další bod, kde jsem obviňován ze lži, je bod o ušpinění auta: Stále trvám na tom, že kdybych od Kdo vzal kola zpět (což teď už opravdu neudělám), ušpinil bych si auto. Kdo mi sice nabídl, že mi kola přiveze zpět, ale to nic nemění na tom, že při případném dalším prodeji bych je musel zase kupci dovézt někam do civilizace (bydlím kus pod Prahou), což znamená ušpinění celé zadní část interiéru. Kdoovi jsem se snažil vyjít vstříc a tak jsem mu jel cca 40km naproti, což se ukázalo jako chyba. Když budu příště prodávat něco většího, holt to asi bude stylem přijeď, zaplať, nazdar. Protože dobré skutky se nevyplácí, nakonec je člověk stejně obviněn, že je lhář.

p) Myslím, že všichni, kdo se mnou přišli v bazarové sekci do styku, můžou potvrdit, že slovo držím. Když si ale kupující z domluvy A a domluvy B vytvoří svoje vlastní podmínky skládající se s výhod A a výhod B a pak jejich splnění v případě vlastního omylu požaduje po prodávajícím, tak má prostě smůlu, já ze sebe osla dělat nenechám. Že jsem nepřivezl kafe, se vážně omlouvám, k příští prodané věci ho přibalím.

[upravil dne 8/4/10 shwaara]

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

Protože ale nemám zájem na jakýchkoli sporech, chci celou věc řešit v klidu a férově a fakt už nemám chuť si zas špinit auto kolama, která jsem posledních Xset km nejel já, tudíž se mi bude při jejich prodeji špatně zodpovídat za jejich 100% stav, navrhuji následující:

...

[upravil dne 24/3/10 shwaara]

h) Zároveň nevím, proč je pro Kdo věta o najetí Xset km urážlivá, když jsem ji nikdy nenapsal. (Aneb opět je mi podsouváno něco, co jsem nikdy neřekl/nenapsal)

:o Tady se teda dějou věci!

Odesláno

Aha, tak to se omlouvám, projel jsem celé vlákno a fakt jsem si toho nevšim :( A taky se za to omlouvám Kdoovi, ačkoli nevím, v čem to je urážlivé.

Odesláno

Aha, tak to se omlouvám, projel jsem celé vlákno a fakt jsem si toho nevšim :( A taky se za to omlouvám Kdoovi, ačkoli nevím, v čem to je urážlivé.

Asi v tom, že kola od tebe přivezl v neděli večer na autě, v pondělí byl na chemošce a v úterý ti psal, že by kola vrátil... Tudíž najel cca 50 km (z Čerňáku domů a od té doby 605ka stála).

Odesláno

To: shwaara

..... nechci poučovat, ale smlouvu lze uzavřít i konkludentně-mlčky ;) .....

To mas sice pravdu, jen by me zajimalo jak by jsi pri aplikaci tohoto typu smlouvy prokazoval \"bezvyhradny\" souhlas kupujiciho.

Myslim, ze tva nejvetsi chyba byla otevreni tohoto vlakna a neschopnost se normalne lidsky domluvit. Pravni vzdelani mas, nebo na nem pracujes, takze presne vis co musis a co ne. Tohle cele je ale o lidskem pristupu a to nema s pravem nic spolecneho. Peugeot-club je urcita komunita lidi sdilejici sve zkusenosti, znalosti, zazitky atd. a tak to proste logicky budi dojem vetsi serioznosti a jineho pristupu nez bezny bazar na internetu. Ja napriklad koupil na pozdzim FAP filter od jednoho zdejsiho clena a jeste jsem ho nevidel, proste jsem nemel cas si ho vyzvednout. A taky mu verim ze se mi o nej zatim hezky stara ;) Jen muj pohled na vec.

Martin

[upravil dne 8.4.2010 CNA]

Odesláno

Vážení, myslím si, že byste se měli domluvit a přestat tady na sebe házet sračky. Jen vy dva víte, jak to doopravdy bylo.

Osobně si o tom myslím svoje.

Odesláno
Původně zaslal: Demo

Vážení, myslím si, že byste se měli domluvit a přestat tady na sebe házet sračky. Jen vy dva víte, jak to doopravdy bylo.

Osobně si o tom myslím svoje.

No konecne:super

Odesláno

zajimave tema , ale kdybych byl

prodavajici a prodaval to nekomu koho neznam (at clen nebo ne ) nevzal bych je zpet, byt to nekdo znamy(videl jsme ho i treba jednou na nejakem srazu) tak neni problem s vracenim , vsak on si je nekdo koupi jiny a mam i cloveka ktery potvrdi jejich super stav .

kupujicí znat toho prodavajiciho(at myslo clen klubu ) pokusil bych se kola vratit (vsak on si najde kupce proc bych to mel delat ja ), a byt to nekdo koho neznam , tak mam smulu a vubec by me to ani nenapadlo je chtit vratit a dal bych si inzerat na prodej tech kol .

Odesláno

Proti špíně se musím trochu ohradit, slova jako vyčůraná naplavenina a lhář nepadla ode mě. Jak jsem zpočátku měl vůli k nějaké domluvě, což jsem tu i psal, která mě postupem doby, kdy Kdo nereagoval pozvolna opouštěla, tak po těchhle urážkách nemám sebemenší vůli dělat jakékoli dobré skutky.

Závěrem: Pokud Kdo kola nesedí, ať si vymění jednu pružinu. Pokud si nechce vyměnit pružinu, ať si kola prodá sám s investicí svého volného času. Kolům nic není, jsou v super stavu, myslím, že i cena byla slušná.

CNA: Právě ten lidský přístup jsem zde chtěl prodiskutovat.

Už bych to fakt uzvařel, začíná se to zvrtávat do směrů, které s přátelskou diskusí nemají moc společného.

[upravil dne 9/4/10 shwaara]

Odesláno

Ale kdyz uz to zacina byt proti tobe tak bys to radeji uzavrel - ja hlasoval samozrejme nevracet,ale jak bylo mnohokrat psano musite si to vyridit sami.

Odesláno

Já bych tohle vlákno nezavíral, ale rovnou smazal. Podle příspěvků obou zůčastněný bych řekl, že jsou oba dost inteligentní na to, aby si tuhle věc vyřídili mezi sebou. Tyhle exhibice v argumentování a obhajování sebe sama jsou k prdu. My tady i s celou krásně demokratickou anketou nejsme soud a pochybuju, že máme vůbec co mluvit do vašich kšeftů.

Odesláno

bubakjaja: ne, tak to není, kdybych měl zájem na tom, aby už raději nikdo nic nepsal, požádal bych o lock. Vzhledem k tomu, že je k tomu většina lidí nakloněná, by na tom ani nebylo nic divného.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...