Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Myslím si,že dymiť ti to nebude o nič viac ako s fap,lebo hdi motory sú aj bez neho a splnajú emisie,ale keby aj trochu zadymilo tak určite menej ako prechválené tdi motory.

Odesláno

no tak asi to dam preč a bude pokoj :D:D som bol inač na diagnostike. tak tam mi ukazalo tu chybu ako trvalu. s fap filtrom a podobne. a potom nejake male vraj niečo s uzaverom nadrže to funguje dobre aj niečo s lavou smerovkou tak aj to ide dobre. tak nechápem prečo to tam nabehlo :o a potom ešte sa chcem opytať či to zasvieti že tam ten fap filter neni ked pôjdem na diagnostiku s autom.

Odesláno

Diagnostika mě dneska vyhodla závadu- emisní systém FAP - málo aditiv - přechodná porucha. Je potřeba dolít ty aditiva nebo je i samotný FAPfilter po smrti? Já s tim vubec nemám zkušenosti...:nevim Ale auto jede normálně, ani žádná kontrolka nesvítí a palubní PC nic nepíše.. Mám to vůbec zatím řešit?:myslim

Odesláno

no tak mne to sem tam vypíše. ale čo som tak študoval o tom fap filtri. nejake články tak to nejako nechvália. a vačšina ludi to dáva von. ale pokial je to prechodna porucha tak si myslím že tam treba doliat len aditivum. mne diagnostika vypisala trvalu zavadu. a všetko suviselo s fap filtrom. aj ked auto jazdi normálne a raz za čas. mi zapipne pc. a potom ma hodi do núdzového režimu. zastavím vytiahnem klúčik o 10 sek znova naštartujem auto taha znova normálne diagnostika ešte svieti par km. ale po čase zhasne a potom zas ide oka

• O 2 týdny později...
Odesláno

tato tema sa tu uz riesila viackrat, ale na priamo otazku ohladom emisii nepadla odpoved od cloveka, ktory by nou realne presiel.

odpovede typu nedymi to, emisie su ok v porovnani s inymi autami nie su podstatne, aj ked su pravdive. podstatne je, ze ci clovek prejde emisnou, t.z. ci nie je namerana hodnota vyssia ako referencna hodnota uvedena pre dany model (t.z. pre model s fapom su prisnejsie ako pre model bez neho a aj ked budete mat emisie nizsie ako dotycny, tak to nemusi stacit, ak nebudu ako v papieroch). takze gmysak budem rad, ked sa podelis o vysledok tvojej kontroly a urcite potesis vela ludi, ak bude vysledok pozitivny.

ja som sa ten fap nakoniec nemenil, dal som ho vycistit, doliat aditivum a ficim uz ovela dlhsie, ako je odhadovana zivotnost (80t vs 110t) a ked rozratam tu investiciu do aditiva na kilometre, tak mi to nepride nijak tragicke.

[upravil dne 7.4.2010 nrpetonr]

Odesláno

Zdárek, mě se podělal na 406 2,2HDI 2002 FAP též. Resp. dávkovací mechanizmus nepracoval tak se to pořád ucpávalo. www.fapoff.cz to vyřešili. Neřek bych že mi klesla spotřeba, asi zustala stejná. Za to je motor živější a ochotnější za otáčkama. Mám v tom chip a když tomu naložim tak za mnou lidi pouštěj mlhovky jak to hulí. Musim uznat že fakt jako fest! Na STK + ME jdu za rok tak uvidim. Až se nechce věřit že to projde emisema ale dávaj na to záruku tak to snad tak bude.

Odesláno
Původně zaslal: PanKuko

Zdárek, mě se podělal na 406 2,2HDI 2002 FAP též. Resp. dávkovací mechanizmus nepracoval tak se to pořád ucpávalo. www.fapoff.cz to vyřešili. Neřek bych že mi klesla spotřeba, asi zustala stejná. Za to je motor živější a ochotnější za otáčkama. Mám v tom chip a když tomu naložim tak za mnou lidi pouštěj mlhovky jak to hulí. Musim uznat že fakt jako fest! Na STK + ME jdu za rok tak uvidim. Až se nechce věřit že to projde emisema ale dávaj na to záruku tak to snad tak bude.

mě to nedýmý vůbec aj když tomu naložím a že to dýmý tobě tak to ti dělá ten chip bych řekl

Odesláno
Původně zaslal: qmysak

Původně zaslal: PanKuko

mě to nedýmý vůbec aj když tomu naložím a že to dýmý tobě tak to ti dělá ten chip bych řekl

Jo asi to bude tim, mám to nakrmený asi na 118kW. Když se s tim jede šlušně tak to nekouří, ale když mu naložim tak se za mnou rozpoutá černý peklo! :roker Mě osobně je to šumák, uvidíme co řeknou na ME.

Eště mě zlobí stavení lopatek turba, to se snad vyřeší během léta a bude od motoru klid.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...