Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak zapojit staršího Clariona? Fakt nikdo neví kde najít návod???

Recommended Posts

Odesláno

Tak prosím o radu nebo nalezení návodu, jak zapojit staršího Clariona, je to Clarion model 907NP (tuner digitální, na kazety).

Zezadu je přípojka 9 pinů. A kde ji sehnat?

Vzpomněl jsem si na odkazy z minulého řešení ( ) ale tam jsem pomoc nenašel.

Už mě napadlo to rozebrat a zjistit co kam vede a dle toho to nějak zapojit, ale doufám, že někdo pomůže a návod najde.

Díky předem.

[upravil dne 21/3/2010 Marcel505]

Odesláno

Marceli, tohle normálně nezapojíš. Do toho jde totiž propojka s ISO konektorama.

Pokud je to rádio bez ISO konektorů, vedou z něj jenom dráty. Pokud je na ISO, má buď takovejhle nebo podobnej konektor nebo z něj jdou dráty i s ISO konektorama.

Odesláno

Ale proč ne?

Kenwood http://www.elektroworld.info/modules.php?name=News&file=article&sid=158 nebo Pioneer http://www.elektroworld.info/modules.php?name=News&file=article&sid=161 mají asi něco podobného a návod na to je, jak vidíš.

Sežene se nějaký takovýhle konektor a do něj se to zapojí dle potřeby. Jen vědět co kam...

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

S určitosťou viem že prvý konektor je kostra a druhý napájanie. Problém je že neviem z ktorej strany, to si už nepamätám.

To by mělo platit od pravé strany (zprava na fotce).

Ale na tohle bych asi bez problému přišel po rozebrání.

Spíš jde o zapojení reproduktorů a stálého +.

Odesláno

covece googlil sem a nic co by se dalo stahnout vse placeny.... jedine doporucim rozebrat zapnout a merakem zkouset... nic lepsejsiho tam asi nebude...

9pinu.... no stress...

2ks +- napajeni

2x FL repro

2x FR repro a zbyvaji ti 3kousky.. neco bud primy napajeni... a... nevim...:)

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Je takový problém sundat kryt? Na plošňáku to bude pravděpodobně napsané.

Ono to tak stejně dopadne. Ale jestli to tam bude napsaný, nebo na krytu zevnitř nalepené, tak se asi dost nasměji a měl bych si dát facku... :D

Radši zkouším, jestli někdo neví o návodu, než to rovnou odpálit...

Původně zaslal: macik.83

Jukni se sem http://www.elektroworld.info/index.php

Tady už jsem hledal. Tam tohle není.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tyhle starý křápole byly spíš zapojovaný tak, že měli jeden pin +12, pak GND a pak repra, tám stylem, že LP +, PP+ a pro tohle společnej mínus a stejně tak zadní. A ten jeden zbývající drát byl na napájenou anténu. Klíčkový plus se u těhle pradědešků moc nepoužívalo.

Jen pro zajímavost, kdysi se mi do ruky dostalo rádio tušim z medvěda a to mělo jen tři dráty:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...