Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni, mam takovýto problém.

Koupil jsem zadní nápravu s kotoučema s tim že pasuje na starý model na moje auto, že prý už to někdo dělal. Vše se zapojilo jak mělo, ale je tu problém s ABS. Čidla jsou vpořádku, ale prý jak jsou ty ozubený kolečka podle kterých se vypočítává rychlost tak vepřu jjsou jiný a vzadu taky napřiklad ve předu jich je 50 a vzadu 60 jako těch zoubků a proto mi to ukazuje že se jede jinou rychlostí. nějak to přeprogramovat nejde. Tak se chci zeptat jak by to šlo vyměnit nobo co s tim udělat aby ABS fungovala. vin mého auta je VF38BLFYE80610347. Jinak to je 406 starý model rok výroby 1998 1.8 16v a náprava je z cupé, motorizaci nevim.

Díky moc za rady.

[upravil dne 25-4-11 21:24 Bendy_-]

Odesláno

Vpředu jsou zoubky součást poloos, vzadu součást náboje společného s ložiskem. Pokud náboj stáhneš, asi zničíš ložisko.

Obojí drahá sranda. Jinou radu nevím.

Odesláno

rok toho coupe?

starej a novej model ma rozdílny objednaci číslo naboje na kterým jsou kroužky abs.

i čep zadního naboje ma jiny objednaci číslo tak neni jisty jestli by šli přehodit jen naboje:myslim

[upravil dne 15.3.2010 čakom]

Guest Blackstar407
Odesláno

Ja mam vpredu 29 zubov a vzadu na kotucovej 48 zubov a funguje to normalne a to mam novy model a daval som zadnu napravu kotucovu zo stareho modelu 2.0 benzin. Tak teraz neviem je podmienka pre spravnu funkcnost ABS aby bolo vpredu a vzadu rovnaky pocet zubov??? A este otazka aky ma zmysel viac zubov je to ABS potom trocha presnejsie???

Odesláno

Midloch: no co sme se koukali tak v předu je to součast náboje a ne poloos

čakom: o rok toho cupe jsem napsal kukikukovi od něj sem to bral, ale myslim si, že to byl starý model

Blackstar407: no já jak mam jiný počet zoubků tak mi to měří ve předu jinou rychlost a vzadu taky jinou třeba jedu dle náprav 30 a na zadní 50 a na tacho něco málo pod 30 a když začnu brzdit pedál ztvrdne, začne kopat ohlásí se chyba ABS a auto nebrzdí. Diagnostika mi napíše stálost otáček kola.

Odesláno

tak teď psal kuki: Cauec, naprava byla z coupe roku vyroby 2002. Melo by to byt vse stejne. Puvodne se hlasila i chyba praveho ABS a ABS ubec neměřilo, tak sme ho vyměnili a měří. a chyba pravého ABS zmizela a zůstala jen ta chyba stálost otáček kola. a kdyby se teda měnily přední náboje (na těch má prý být to ozubené kolečko) tak by mě zajímalo kolik stojí a jestli je fyzicky jiný a jestli by pasovalo.

Guest Blackstar407
Odesláno

no ja mam vpredu 29 zubov vzadu 48 a tak to bolo origo na tom 2.0 a ABS funguje normalne ziadnu chybu pri brzdeni nehlasi pedal stlacim asi do polovice a potom zacne kopat nahor a padne zasa nadol a tak dalej dookola.Takze asi nieje potrebny rovnaky pocet zubov na napravach inak by mi to nefungovalo....

Guest Blackstar407
Odesláno

vies mozno my to spravne nefunguje nikdy som zvonku na auto nepozeral ci pri brzdeny preklzavaju aj zadne pneumatiky predok je citit to je pravda ale zadok nie ved predsa pri brzdeni sa zadok dviha tak sa to da skontrolovat jedine opticky zajtra posadim do auta niekoho ineho sica sa sneh roztopil ale niekde snad este najdem nieco zasnezene. Inak je zahada ze mne na polubnom displeji nic nehlasi ani kontrolka nevyskakuje. Hmmmm??? tak to som dostal teraz chrobaka do hlavy......

Odesláno

promiň za toho brouka :-D, ale ja jen co jedu trochu rychlejš sešlápnu brzdu na max tak auto jede vklidu dál, pedál začne kopat a rozsvítí se ABS a prostě nejde zabrzdit, to asi ty to máš vpořádku jen já mam někde chybu. Možná to je tim, že ty máš nový model. Jeden pán mi řikal, že se to dá nastavit přez origo diagnostiku, ale nikde to tam nenašel.

Odesláno

Jsi si jistý že zoubky jsou na náboji a ne na poloose? Zkus se podívat ještě jednou.

Náboj je tady - http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/zaveseni-napravy-vedeni-kol/naboj-kola-lozisko/naboj-kola/?skt=5230.1.0

Poloosy se prodávají dle počtu zubů - http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/pohon-kol/hnaci-hridel/?skt=5230.1.0

Na poloose můžeš vyměnit možná vnější kloub, který ty zuby má - http://eshop.autobenex.cz/cz/sortiment/pohon-kol/kloub-sada/?skt=5230.1.0. Ale dívám se že je obvykle s 29 zuby. I když podle serviceboxu by měl být i se 48 zuby.

Odesláno

no mechanik řikal, že by se vepředu musely měnit náboje, že je to nanich, ja se v tom moc nevyznam tak si moc jistej nejsem. koukal sem na ty odkazy a ten posledni sem nepochopil co tam je, ale na ty kloby sem koukal na utokelly a tam maj s 29 i s 48. Ale teď jem i záhadou proč to někomu s rozdílnym počtem zubů funguje?

Odesláno

No dobře děkuji za upřesnění, ale proč to někomu fachá když má vzadu a vepředu jinej počet? a když mam tu starou nápravu jde to nějak z ní přehodit?

Odesláno
P.....když mam tu starou nápravu jde to nějak z ní přehodit?

1. Když stáhneš zadní náboj, asi zničíš ložisko. Část vnitřního kroužku ložiska asi zůstane na čepu. Ale můžeš to zkusit.

2. Jak říkal Čakom, novější a starší náboj nemusí mít stejné rozměry. Já jsem někde našel že by mohly být zaměnitelné, můžeš to přeměřit. Průměr čepu na který se ložisko naráží má asi 32mm, šířka náboje 59mm a průměr náboje 121mm. Máš oba typy, můžeš ověřit.

.....ale proč to někomu fachá když má vzadu a vepředu jinej počet?

Přechodové modely asi měly vpředu 29 zubů a vzadu 48 zubů. Nevím jestli je to měnitelný parametr v řj ABS nebo musí být jiná řj.

Odesláno

no každopadně jak koukam, tak to bude stát tak kolem 4 tisíc, jestli jsem to teda zprávně pochopil, když se nepovede výměna ze starý npravy a nebo to nebude pasovat, tak budu muset koupit ložisko s nábojem, koukal jsem na autobenex a tam jsem našel náboj jen pro přední nápravu, na zadní to vypadalo jako set náboje s ložiskem, a při koupi si dát pozor aby, to bylo na nápravu na nový model, ale mělo to stejný počet zoubků jako mám na přední nápravě. Jiné řešení už neni, teda krom jezdit bez zapojených ABS.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak jsem se po dlouhý době dostal k tomu abych zprovoznil ABS, chtěl jsem to mít před dovolenou hotový, tak jsem to začal řešit pár dní před odjezdem, vyměnil jsem náboje. Zprávný počet zoubků vepředu i vzadu, čidla vpořádku. leč ABS pořád nejde. nevíte co stím?

Odesláno

pichnout na diag a zjistit, co to hlasi za chyby, treba jsou jeste spatny samotny cidla, mely by mit nejaky odpor, tusim ze neco kolem 1kOhmu, tak je zkus premerit

Jinak cidle mame spoustu a jsou tu kdyztak i dve funkcni jednotky ABS ;) Diag mam, tak se muzes zastavit

[upravil dne 8/8/10 Ferry]

Odesláno

no když jsem tam dal zprávný ložiska, tak sme to jeli projet, závada na ABS pořád svítí a laždé čidlo měří (tim že měří myslim to že na diagnostice na notesu za jízdy každé ukazuje stejnou rychlost). už mě fakt nevim čim by to mohlo být

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...