Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Únik oleje, Peugeot 306, 1.6 XS, 97\"

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, možná to tu už někde je, ale bohužel jsem nenašel nic, co by se dalo použít u mého případu úniku oleje....

Takže, z motoru (Peugeot 306, 1.6 XS, 97\") se někudy ztrácí olej, postupně jsem vyloučil různé možné příčiny, ale stejně mi to vrtá hlavou. Olej se ztrácí, ale motor ho nepálí (nesmrdí, nekouří), do vody nejde, voda je průzračně čistá, na motoru snad skvrny nejsou, vanou neprosakuje(pod autem neni kaluž). Jedinou možností je tedy asi únik skrz těsnění vany, nebo kolem olejového čidla nebo podbné možnosti, ale chtěl jsem se zeptat, jestli by někdo neměl zkušenost s podobným únikem oleje a jak jse to řešili. Díky.

Odesláno

No to by musela bejt pořádná díra někde... já za týden najedu něco kolem 300-400 km a znova dolejvám půl listru a někdy i víc... bojím se aby to nebylo něco zásadního v motoru

Odesláno

aha tak to je hodne moc...pokud kdyz stoji auto aspon pres noc na miste a neni tam flek na zemi...tak se nestraci pres netesnost ven...a kdyz neni ve vode, tak je jasny kam se ztraci ale :)...

Odesláno

no pokud by byl v nenatlakovanym stavu, tak pod autem nebude nic, ale jakmile se natlakuje muze nekde zacit chcat, pokud by ho olej žral (pálil) tak auto bude modře kouřit a hlavně smrdět, kouř po nastartování smrdí jen po vodě, která se srazila ve vejfuku, je bílej

Odesláno

Voda je průzračně čistá? Sakra vodu už jsem teda v chladiči dlouho neviděl... hele nevím čemu říkáš smrdět a kouřit, ale pokud je ještě OK katalyzátor tak to zas tak nekouří. Měl jsem Vectru a ta brala 1l na 1000 a vidět nebylo nic a normálně procházela emisema...

Odesláno

Omlouvam se, samozrejme destilovaná voda ;-), no, já měl forda, ten pálil olej jak divej, a smrděl po tom i zvduch z větráků, pokud toho oleje spálí tolik, muselo by to přece smrdět aspoň trochu, takže myslíte, že důvodem je prasklé těsnění pod hlavou?

[upravil dne 14/3/10 ivos2308]

Odesláno

zkus začít uvažovat--tlakuje,netlakuje...,když olej někde teče,tak zasviní půl motoru a to pak ráno poznáš podle fleků na zemi...,když je podlaha čistá, tak olej někde musí jít...,nejčastěji do vody, ale voda je průzračná :), takže ti ten olej někdo krade...,asi, nebo ti třeba přes gufera vodítek ventilů jde do válců a tam se spálí...,například:),jinak spotřeba oleje do litru na tisíc km je u pežota podle dokumentace normální :o:o:o,takže asi tak,no

Odesláno

No je to jediná možnost, že to pálí, s tou spotřebou máš pravdu, podle papírů 0,5 listru na 1000 v normě, takže kolik myslíte, že si mám připravit na opravu?

Odesláno

Na opravu čeho? Pokud to žere olej jsou jen 2 možnosti - gufera ventilů si většinou nevezmou víc než 0,2-0,3 takže zbytek je okolo kroužků. Pokud motor netrpěl studenými starty a nejsou v háji jen stírací kroužky, pomůže ti překroužkování tak na 10 tis max. A Gnenerálkovat ten motor asi nemá žádnej smysl.

Mimochodem, ta destilka to asi není dobrej nápad - ta nemrzka zabraňuje nejen zamrznutí, ale dneska hlavně korozi celého systému...

Odesláno
Původně zaslal: ivos2308

Takže podle tebe ten motor rovnou mám vyhodit.

zahodit néé,možná vyměnit ta gufera,ale nějaké překroužkování,nebo snad generálku--to už vůbec né,prostě ho dojezdi dokud to půjde a pak koupit něco jiného,novějšího, dnes zgruntu opravovat motor se vůbec nevyplatí...:(

Odesláno

Leda tak, jen mě mrzí, že jsem auto koupil od dobrého známého, který naší rodině vozí auta už jak dlouho, a hned by mělo jít pryč zase, já jsem to viděl na výměnu těsnění pod hlavou a gufer, co jsem četl, tak to ve většině případů pomohlo problém skoro odstranit

Odesláno

Co jsem četl tak se krásně dá vejít do deseti, někdo tady na fóru dělal přetěsnění hlavních částí motoru a vyšlo ho to i s prací a rovnání hlavy na něco přes šest tisíc, ale to měl asi hodně dobrý známý

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...