marca Odesláno 23. září 2004 Odesláno 23. září 2004 Mam takovy problem s ukazatelem stavu oleje na palubce. Behem tohoto tydne se me zacalo obcas ukazovat pri otoceni klickem, ze ubylo trochu oleje (zmizel jeden dilek ukazatele). Mam najeto asi 4000 km. Jindy to ukazovalo plnou stupnici. Ale dnes jsem dojel z prace domu a kdyz jsem po zastaveni chtel jeste nekam popojet, tak najednou koukam ..... ukazatel blikal a na stupnici jenom jeden dilek. Jakoby olej nekam zmizel. Tak jsem nechal tak ctvrt hodinky auto stat a pak kouknul na merku. Ta ukazuje olej az po horni risku, takze maximum. Kdyz jsem s autem chtel po chvili nekam jet tak najednou koukam ze ukazatel ukazuje zase maximum oleje. Popojel jsem s autem par metru, vypnul motor a po otoceni klickem zase blikani a ukazatel na minimu. Nevite cim by to mohlo byt??? Citovat
Bohumil Odesláno 24. září 2004 Odesláno 24. září 2004 Pokud je motor alespoň 15 min v klidu je olej stečený dole v klikovce, tudíž měrky ukazují, že je ho dost. Po nastartování se olej rozprcá po motoru, takže dole v klikovce je ho o to co je po motoru o něco míň. Tudíž na měrce pak naměříš míň a ukazatel stavu na tacháči ukazuje taky že je ho tam míň. Taky záleží na tom jestli auto není na některou stranu v náklonu (s kopce, do kopce,...) Ne, že tě napadne dolít do maxima. OLEJ SE MĚŘÍ POKUD JE MOTOR ALESPOŇ 15MIN V KLIDU A AUTO STOJÍ NA ROVINĚ !!! Citovat
destiny Odesláno 24. září 2004 Odesláno 24. září 2004 To, co popisuješ je naprosto běžná a u 307 známá \"závada\" Signalizace na přístrojovce je v tomto případě pouze orientační a je nutné, řídit se měrkou, kterou vytáhneš přímo z motoru a dbát, aby byl olej mezi spodní a horní ryskou. V žádném případě nedolívat až po horní rysku. Měřit stav oleje je naprosto ideální ráno, když jedeš do práce a auto celou noc stálo na rovině. Pokud chceš opravdu přesně změřit stav, tak i těch 15 min po vypnutí motoru je mnohdy málo. Ještě se vrátím k čidlu, které měří stav. Jak jsem říkal, je to pouze orientační a hlavně pro ženský, aby nastala situace typu \"miláčku, mě tady něco bliká, můžes se na to jít podívat?\" Jde jen o to, aby Tě to donutilo prostě vytáhnout ten kus drátu z motoru a udělat kontrolu. O ničem jiném to není. Takže si z toho nedělej hlavu a síš to ignoruj. Spoléhej hlavně na ten \"kus drátu\" a na nějaký čidlo hoď salám :D Citovat
Bohumil Odesláno 24. září 2004 Odesláno 24. září 2004 Já už ani vevím, kdy jsem to naposled kontroloval měrkou. Možná někdy v červnu??? Ukazuje to na tacháči mezi půlkou a plnou. Citovat
lamancha Odesláno 24. září 2004 Odesláno 24. září 2004 Nevim nakolik to je orientacni nebo ne, mi se behem 20000km nehlo, jo akorat kdyz byl tuhej mraz tak o jednu carku, ale pak zase v pohode:P Citovat
marca Odesláno 24. září 2004 Autor Odesláno 24. září 2004 Chci podekovat za reakce. Jinak jak jsem psal, merkou jsem to kontroloval a je to OK. Dolit me nenapadlo ani nahodou Slo me jen o to jestli se s tim nekdo setkal, nebo jestli mam opet dalsi smulu na zahadnou zavadu. [Editován dne 24/9/04 marca] Citovat
Bohumil Odesláno 25. září 2004 Odesláno 25. září 2004 Jsem rád, že se problém úspěšně vyřešil a že ukazatel na tacháči ukazuje to co má.:D:D Kdyby šly takhle odstranit všechny závady....:o:o Citovat
lamancha Odesláno 26. září 2004 Odesláno 26. září 2004 Nerikej ze Jean ma nejaky problem ? Potes nas;) Citovat
Bohumil Odesláno 26. září 2004 Odesláno 26. září 2004 \"Nepotěšili jste mě, ale ani já vás nepotěším\". Mému Jeanovi šlape vše jak má (?uk, ?uk, ?uk), a věrně a ochotně slouží. Citovat
lamancha Odesláno 26. září 2004 Odesláno 26. září 2004 To zalezi na tom, na ktere drevo jsi tukal:D Citovat
pipko Odesláno 27. září 2004 Odesláno 27. září 2004 Vcera vecer som zaparkoval dole kopcom lebo uz nebolo na parkovisku miesto a rano sa ozvalo pipanie ze je oleja malo ale potom som jazdil ked som odchadzal zo skoly nastartoval som a ukazatel zase plny takze je to vazne orientacne:bojim Citovat
Bohumil Odesláno 27. září 2004 Odesláno 27. září 2004 Když chceš kontrolovat v něčem nějaký náplně platí : Zásada č.1 - musí to stát rovně Zásada č.2 - nechad to cvíli v klidu aby náplně stekly dolu (u osobáku minimálně 15 min, ale musí to být prohřáté, u něčeho většího klidně i 1/2dne) :P:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.