Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jestli bude Ti bude stát někdo s autem na příjezdové cestě k domu, firmě atd. a tato cesta bude soukromá (řádně označená), tak Ti nebude policie ČR ani MP vozidlo odtahovat, ale sdělí Ti totožnost osoby (provozovatele) aby js si mohl učinit ty další kroky.

Odesláno

To je sice možné, ale nejsem si jist, že by to měli dělat po telefonu. Třeba už jen proto, že není jakákoli šance vůbec ověřit, komu vlastně takové info poskytujou. To rovnou celou databázi evidence osob, vozidel, majetku a vůbec všeho můžou veřejně vystavit.

Nemluvě o tom, že tu jsou právě od toho, aby i běžné občany a jejich majetek a další zájmy chránili právě oni a ne abychom si to dělali sami. To pak můžem všechno o všech zveřejnit, zrušit policii a ještě na tom ušetřit... Jak my, tak stát...

[upravil dne 10.3.2010 Edison]

Odesláno

Občany, majetek ano - pokud se jedná o poškozování nebo ubližování.

Každý by chtěl po nich jen to co se mu hodí. Pokud něco vadí mě tak se starejte, ale pokud vadím někomu já, tak to se starejte o jiné důležitější věci.

Odesláno

Láďo, existuje i trestný čin bránění ve výkonu vlastnických práv. Takže ne jen ubližování, nebo poškozování. Už ze zákona. Myslím, že zákon nechrání jen zdraví a majetek, ale i zájmy. A policie a další orgány tu jsou od toho, aby bránili a uplatňovali zákony. Všechny, ne jen ty, které se jim hodí.

Odesláno
Původně zaslal: Laďa

To já taky netvrdím, že po telefonu je vše v pořádku. Jen jsem tím chtěl říct, že si nemyslím že jde o trestný čin.

O trestný čin jít může a nemusí. Stejně jako je to se zabitím. Při sebeobraně to není trestný čin, při útoku ano. Výsledek je stejný - zabitý člověk. A s tímhle je to stejné. Jsou okolnosti, kdy info sdělovat lze a jsou okolnosti, kdy polde mě nikoli. Krom toho nejde o sdělení informací o někom, nečem, ale o zneužití pravomoci. To je podstata věci.
Odesláno

Ono je taky potřeba rozlišit trestný čin a přestupek (dle závažnosti porušení zájmu chráněného zákonem) ... spousta lidí si myslí o hromadě přestupků, že jsou trestným činem a neznají nic jinýho než trestní oznámení

Odesláno

Z me profesni praxe se jedna o trestny cin, nebot byla porusena ochrana osobnich udaju. A potrestan by mel byt dotycny clovek, ktery tyto udaje zdelil treti osobe. Tudiz za osobni data zodpovida ten, ktery podle zakona muze data upravovat a menit pouze na zadosti mou osobou, pokud se o mne jedna. A pri jakem koliv predani techto informaci se jedna o hrube poruseni zakona. Cislo zakona z hlavy nevim, ale jelikoz mam velmi citlive data v praci od rod.cisla, adresy, jmen rod.proslusniku, atp. vim ze to neni sranda.

Byt danou osobou okamzite to ohlasim, s tim ze jde o nedovolene zachazeni s osob.udaji...

:bacha:bacha:bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...