hakavcak Odesláno 10. březen 2010 Autor Odesláno 10. březen 2010 Původně zaslal: Budhas Určitě dej echo.....ale myslím, že to s váhou vzduchu spojitost mít nebude... tak ten větrák je tím, že mi odešel nějaký modul takový jako že chladič to vypadá cena 2315kč sehnal jsem na vrakáči za 1tis. V pondělí jsem objednaný na 8hod budou řešit ten pomalí nástup na 2tis otáček zatím to vidí na FAP Citovat
Birkov Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 Ahoj, tak přidám svou trošku do mlýna. Setkal jsem se s tímtéž, jiná 607sedma ne chip tahne krásně někde od 1500? linearne skoro v celém spektru žádný brutal zátah. Moje chip uz od pocatku byla do 2tis mrtvá po chipu se to skoro nezlepšílo jen od těch 2tis je to brutálnější. Takže urco dej vedet jak to poresis, vím že to není kvuli EGR, ani FAP (ktery jsem vykuchal) Citovat
hakavcak Odesláno 11. březen 2010 Autor Odesláno 11. březen 2010 Původně zaslal: Birkov Ahoj, tak přidám svou trošku do mlýna. Setkal jsem se s tímtéž, jiná 607sedma ne chip tahne krásně někde od 1500? linearne skoro v celém spektru žádný brutal zátah. Moje chip uz od pocatku byla do 2tis mrtvá po chipu se to skoro nezlepšílo jen od těch 2tis je to brutálnější. Takže urco dej vedet jak to poresis, vím že to není kvuli EGR, ani FAP (ktery jsem vykuchal) Určitě vědět dám... To jsem zvědav v peuegotu se tváří jako že na 99% FAP nebo něco kolem něj.. Jinak přesně do 2 tis to chce pomalu tlačit, aby to jelo a po 2tis si můžu i lehce zazávodit. Citovat
Birkov Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 Hele koukám že jsi z teplic, já studuju v ústí nad labem, tak když bys chtěl můžeme auta porovnat :-) Citovat
Budhas Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 Původně zaslal: Birkov Ahoj, tak přidám svou trošku do mlýna. Setkal jsem se s tímtéž, jiná 607sedma ne chip tahne krásně někde od 1500? linearne skoro v celém spektru žádný brutal zátah. Moje chip uz od pocatku byla do 2tis mrtvá po chipu se to skoro nezlepšílo jen od těch 2tis je to brutálnější. Takže urco dej vedet jak to poresis, vím že to není kvuli EGR, ani FAP (ktery jsem vykuchal) To musí bejt velikej rozdíl mít vykuchanej FAP a k tomu danej chip...ne..??Jak se ti to jevý???A kde jsi to necha kuchat a chipovat..?A máš ten FAP jen vykuchanej, nebo i přehranou ŘJ?? [upravil dne 11/3/10 Budhas] Citovat
Birkov Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 No k tomu fapu, měl jsem podezření že je špatný, tak jsme to s kámošem s katlikem zkusili vyndat a říkám mu že zkusíme co na to čidla... no takže jsem to zavarili normal rouru, fap s katem mám stranou a zase ho mohu dát zpet.. nic mi nehlasí chyby vse ok... nevim jestli to je kvuli tomu chipu či ne... takže jsem se toho zbavil sám a zadarmo :-) a jestli to jede líp, popravdě nevím, jestli ano tak to není tak citelné jak bych očekával.. ale možná je to tím chipem který kope hoodně.. ted na zimnich 205gumách na suché silnici hrabu na trojku při plným :-D Citovat
Budhas Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 To mi chceš říct, že tam nemáš ani kat a ani FAP...co jsi udělal s těma čidlama..???A katu by myslim mělo bejt taky jedno....A ten chip, to je to takovej brutal..?? Citovat
Birkov Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 jo vsechno je to na půdě :-D katlik tam mozná časem dám uvidim..... čidla jsem tam přivázel a předpokládám že normálně stále pracují.... jj ten chip je opravdu hoodně cítit... Citovat
Birkov Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 6.7 průměr za posledních 3500km... ale nesetrim to moc.... v lete jsem byl schopny jezdit za 5.6 ale to byli trasy okrsky a 300km v kuse atp.. Citovat
HakTac Odesláno 11. březen 2010 Odesláno 11. březen 2010 Když auto nejede do 2000 otáček, bývjí často tyto závady: Zanesený filtr vzduchu, ochozené turbo (má nástup od 1200-1500), zanesené vstřikování nebo palivový filtr (řepkový olej v naftě dělá své). Za další - zvední auto na hever a postupně protoč kola, často bývá závada, že se neodtáhnou brzdy a auto se přibzdí (motor u 607 je bez turba jako traktor, nejede a nemá sílu na tak velké auto) Jakmile to chytne turbo, už je to lepší, ale stále cítíš, že to není ono. To samé může dělat i ruční brzda (nevrací se jak by měla). Po delší jízdě sáhni na kola, jeslti ti nehřejou - přidřený ložisko kola taky dobře brzdí. Pak zkusit změřit komprese na válcích, jestlis náhodou nepřidřel motor, protože 607 vyžaduje pravidelnost při výměně oleje ( to samé turbo). Nevypínat motor jakmile dojedeš delší trasu, nechat alespoň 30s až 1 min. běžet, turbo se potřebuje ochladit, jinak ho likviduješ. Každopádně je rozdíl mezi 2.2 HDi v ŘJ. Někdo může mít auto 98kw s aktualizovanou řídící jednotkou a 125kw a přitom je to ten samý rok a ten samý motor. Citovat
hakavcak Odesláno 12. březen 2010 Autor Odesláno 12. březen 2010 Původně zaslal: HakTac Když auto nejede do 2000 otáček, bývjí často tyto závady: Zanesený filtr vzduchu, ochozené turbo (má nástup od 1200-1500), zanesené vstřikování nebo palivový filtr (řepkový olej v naftě dělá své). Za další - zvední auto na hever a postupně protoč kola, často bývá závada, že se neodtáhnou brzdy a auto se přibzdí (motor u 607 je bez turba jako traktor, nejede a nemá sílu na tak velké auto) Jakmile to chytne turbo, už je to lepší, ale stále cítíš, že to není ono. To samé může dělat i ruční brzda (nevrací se jak by měla). Po delší jízdě sáhni na kola, jeslti ti nehřejou - přidřený ložisko kola taky dobře brzdí. Pak zkusit změřit komprese na válcích, jestlis náhodou nepřidřel motor, protože 607 vyžaduje pravidelnost při výměně oleje ( to samé turbo). Nevypínat motor jakmile dojedeš delší trasu, nechat alespoň 30s až 1 min. běžet, turbo se potřebuje ochladit, jinak ho likviduješ. Každopádně je rozdíl mezi 2.2 HDi v ŘJ. Někdo může mít auto 98kw s aktualizovanou řídící jednotkou a 125kw a přitom je to ten samý rok a ten samý motor. Díky moc tohle se mi líbí první co udělám zkusím ty kola a filtry (myslíš, že zvládnu palivový filtr sám?) olej byl měněný před 9tis, ale nejsem si jist jestli měnili i ostatní filtry. Citovat
HakTac Odesláno 12. březen 2010 Odesláno 12. březen 2010 Zvládneš na tom nic není. Víš olej si mohl měnit při 9 tisících, ale když je v háji turbo, tak to žere olej. A 604 2.2 HDI je pěkná olejnička, takže na olej si dávej pozor, abys nejezdil bez, nebo s malým množstvím. Citovat
hakavcak Odesláno 12. březen 2010 Autor Odesláno 12. březen 2010 kola se točí dobře myslím, že když to občas někde lehce drhne je normální, olej jsem zkontroloval je ho tam dost a volal jsem do peugeotu tak mi v pondělí vymění filtry. Ale hlavně musím nějak vysát ten humus z toho plastu v peugeotu koukám mění akorát filtr a tim to končí. Citovat
Budhas Odesláno 12. březen 2010 Odesláno 12. březen 2010 Původně zaslal: hakavcak kola se točí dobře myslím, že když to občas někde lehce drhne je normální, olej jsem zkontroloval je ho tam dost a volal jsem do peugeotu tak mi v pondělí vymění filtry. Ale hlavně musím nějak vysát ten humus z toho plastu v peugeotu koukám mění akorát filtr a tim to končí. Tak to bych jim nakopal prdel...celej ten box by se měl důkladně vysát.... Citovat
hakavcak Odesláno 12. březen 2010 Autor Odesláno 12. březen 2010 Prosím kolik stojí naftový filtr a vzduchový filtr? Dík Citovat
Budhas Odesláno 13. březen 2010 Odesláno 13. březen 2010 www.elitecat.cz Tam najdeš veškerý díly.A pokud některý nebudou tam,tak budou na www.aci.cz Citovat
hakavcak Odesláno 13. březen 2010 Autor Odesláno 13. březen 2010 Původně zaslal: Budhas www.elitecat.cz Tam najdeš veškerý díly.A pokud některý nebudou tam,tak budou na www.aci.cz Díky moc jsou to naložené stránky hned mám aspoň přehled Citovat
hakavcak Odesláno 15. březen 2010 Autor Odesláno 15. březen 2010 tak dnes v peugeotu vyměnili filtry napojili na diagnostiku a jede to pořád stejně do 2tis nic tak prý už jediné FAP a tak jsem se objednal na pondělí 5litru aditivum a vyprání filtru cca 6tis. Je fakt, že tam ten filtr každý den aspoň jednou skočí jako chyba. A taky počítal jsem mnohem víc, že budu platit prý ale 5litru aditiva cca 5tis a 2hodiny práce praní filtru cca 1tis. Citovat
Budhas Odesláno 15. březen 2010 Odesláno 15. březen 2010 Původně zaslal: hakavcak tak dnes v peugeotu vyměnili filtry napojili na diagnostiku a jede to pořád stejně do 2tis nic tak prý už jediné FAP a tak jsem se objednal na pondělí 5litru aditivum a vyprání filtru cca 6tis. Je fakt, že tam ten filtr každý den aspoň jednou skočí jako chyba. A taky počítal jsem mnohem víc, že budu platit prý ale 5litru aditiva cca 5tis a 2hodiny práce praní filtru cca 1tis. Mě se to tam taky objevovalo častějc...ale pak jsem ho protáhnul na delší trasu a už se to hoooodně dlouho neukázalo... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.