Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám takýto problém, ( v pondelok bude diag. )studený motor nemá výkon, znamená to že sa auto pohne ale ide akoby boli zabrzdené brzdy a aj ručná :cool: Po dosiahnutí teploty cca 50-60 stup. jasne citelné oživenie a šlape normálne. Podozrenie bolo na vstrekovače - momentálne mám 1-úplne nový a 3 - Bosch repas.. Problém sa nevyriešil. Môže toto spôsobovať DRV ventil?Ja len že je zajtra voľno tak by som čosi poriešil a možno to aj opravil . :roker

[upravil dne 9.3.2010 mildo]

[upravil dne 12.3.2010 mildo]

Odesláno

Takhle mi to dělalo když byl vadnej podtlak, různým odpojováním hadiček podtlakovejch ventilů vepředu na motoru za chladičem jsem problém prozatím odstranil...

Odesláno

Zdravím, problém som vyriešil. Prebehlo to asi takto: auto bolo na diag v peugeote - výsledok vadná váha vzduchu: výmena váhy materiál 165 € práca neviem. Kedže mám v inom aute taký istý motor vzal som váhu a vymenil som ich. Problém nezmizol a zača som pátrať po možnej príčine. Našiel som opotrebovaný PIN v konektore na váhe. Nahradil som ho iným a ide to . Takže tak. Už len zohnať taký konektor alebo aspoň pin.

Odesláno

Zdravím, problém je to znova. Tu je výpis z diagnostiky v Peugeote : Trvalá závada. okruh ohrevu nasávaného vzduchu. Zkrat na kostru nebo prerušený obvod. Čo to môže byt? Nemá niekto skúsenosť.

PS: Peugeot chce stále meniť váhu vzduchu - podla mňa ale váha vzduch neohrieva - váha len sníma teplotu a ešte niečo. Pod vzduchovým filtrom mám radiator a vedľa je akýsi ventil, predpokladám že po ohriatí zablokuje (priškrtí ) prívod teplej vody.

Odesláno

Váha nesnímá teplotu, ale množství vzduchu.....funguje na principu zahřátýho drátu, kterej proudící vzduch ochlazuje a dle množství dodávaný elektřiny potřebný k ohřevu drátu řj spočítá, kolik vzduchu váhou proudí...takže se mi zdá tvoje trvalá závada okruhu ohřevu nasávaného vzduchu jako možná vadná váha....máš nějakýho kámoše se stejným motorem? Váha je venku za minutu, stačí přehodit a vyzkoušet, kdybys byl tady u mě, můžu ti váhu půjčit. Na radu z peugeota jsem jí vyměnil, ale nepomohlo to, takže mám jednu navíc...:myslim

btw. nechápu ten název závady, protože nasávanej vzduch se nikdy neohřívá, naopak se ještě chladí v intercooleru, aby přišel do válců co nejvíc studenej a tím pádem obsahoval co nejvíc molekul kyslíku...:roker

Odesláno

to olo: Tvrdíš že sa nasávaný vzduch nikdy neohrieva. Mám v telese vzduchového filtra radiator kurenia! Okruh je ovladaný ventilom ktorý: toto je len môj názor : je otvorený ak je teplota vzduchu nízka, tak ho ohrieva, ak motor potrebuje vzduch studený ventil prívod uzavrie a vzduch ide priamo . A tu asi bude môj problém, pozriem prívod k tomu ventilu, či nie je niekde ďalej pridretý alebo čosi iné. Ak by bola schéma bolo by to lepšie, člen Milda mi poslal schému ale 1 vodič na váhe je označený ináč.

[upravil dne 14.3.2010 mildo]

• O 5 týdnů později...
Odesláno

ahojte, hlavne Mildo.

mam rovnaky problem s autom, z nicoho nic som pred tyzdnom zbadal, ze mi auto pri studenom motore stratilo vykon, nejde nad otacky 3000 a dost pritom dymi. Po dosiahnuti teploty cca 60 stupnov zacne fungovat ok.

Pravdepodobne tam moze byt viacero moznosti chyb, mate nejake skusenosti s rieseniami?

zajtra idem na diagnostiku, ale rad by som vedel uz predtym, mozem sa potom konkretne opytat v servise...

Odesláno

Ahojte, závada pretrváva , auto je v origo Peugeote, zajtra napíšem čo to bolo, tada ak to nájdu :aut

PS : to auto ma už sere, ale pracujem na tom aby prestalo:bacha

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Pežot to vyriešil , trvalo to dva ťýždne - kolegovi Machovi som poslal riešenie ( ktoré u mňa zabralo ) do SZ.

To len abi som Strakimu nebral kšeft.:aut

Odesláno

nemuze to mit na svedomi pootevrenej egr ventil :myslim pac po zahrati motoru se jakymsi zpusobem otvira pri studenym zustava zavrenej :myslim tam bych zacal hledat asi ja ..

Odesláno
to olo: Tvrdíš že sa nasávaný vzduch nikdy neohrieva. Mám v telese vzduchového filtra radiator kurenia! Okruh je ovladaný ventilom ktorý: toto je len môj názor : je otvorený ak je teplota vzduchu nízka, tak ho ohrieva, ak motor potrebuje vzduch studený ventil prívod uzavrie a vzduch ide priamo . A tu asi bude môj problém, pozriem prívod k tomu ventilu, či nie je niekde ďalej pridretý alebo čosi iné. Ak by bola schéma bolo by to lepšie, člen Milda mi poslal schému ale 1 vodič na váhe je označený ináč.

[upravil dne 14.3.2010 mildo]

nevim to jiste ale ten predehrev vzduchu nefunguje jak pises je to tam kuli tomu slavnymu fap filtru a jeho regeneraci kdyz ma probehnout regenerace tak to predehriva nasavany vduch aby bylo driv dosazeny potrebny teploty pro regeneraci .. urcite me nekdo doplni nejsem automechanik ale procitam net a sem rad kdyz si neco opravim sam ;)

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahoj lidi,mám ten samý problém a mohl by mi někdo poradit co stím? je hezké,že nechcete někomu kazit kšefty za to Vás chválím ale nikdo neví co s tím v mém okolí.Předem díky moc za radu.

[upravil dne 7/11/13 15:02 od Ferry1]

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Mám naprosto stejný problém. Za studena se auto nehne... po ohřátí začne jet jako nikdy. Nechal jsem vyndat Fap. Diagnostika nehlásí žádnou chybu, budu rád za každou radu!!! 

Dík!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...