mildo Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 Zdravím, mám takýto problém, ( v pondelok bude diag. )studený motor nemá výkon, znamená to že sa auto pohne ale ide akoby boli zabrzdené brzdy a aj ručná Po dosiahnutí teploty cca 50-60 stup. jasne citelné oživenie a šlape normálne. Podozrenie bolo na vstrekovače - momentálne mám 1-úplne nový a 3 - Bosch repas.. Problém sa nevyriešil. Môže toto spôsobovať DRV ventil?Ja len že je zajtra voľno tak by som čosi poriešil a možno to aj opravil . [upravil dne 9.3.2010 mildo] [upravil dne 12.3.2010 mildo] Citovat
OloZX6R Odesláno 6. březen 2010 Odesláno 6. březen 2010 Takhle mi to dělalo když byl vadnej podtlak, různým odpojováním hadiček podtlakovejch ventilů vepředu na motoru za chladičem jsem problém prozatím odstranil... Citovat
mildo Odesláno 9. březen 2010 Autor Odesláno 9. březen 2010 Zdravím, problém som vyriešil. Prebehlo to asi takto: auto bolo na diag v peugeote - výsledok vadná váha vzduchu: výmena váhy materiál 165 € práca neviem. Kedže mám v inom aute taký istý motor vzal som váhu a vymenil som ich. Problém nezmizol a zača som pátrať po možnej príčine. Našiel som opotrebovaný PIN v konektore na váhe. Nahradil som ho iným a ide to . Takže tak. Už len zohnať taký konektor alebo aspoň pin. Citovat
mildo Odesláno 12. březen 2010 Autor Odesláno 12. březen 2010 Zdravím, problém je to znova. Tu je výpis z diagnostiky v Peugeote : Trvalá závada. okruh ohrevu nasávaného vzduchu. Zkrat na kostru nebo prerušený obvod. Čo to môže byt? Nemá niekto skúsenosť. PS: Peugeot chce stále meniť váhu vzduchu - podla mňa ale váha vzduch neohrieva - váha len sníma teplotu a ešte niečo. Pod vzduchovým filtrom mám radiator a vedľa je akýsi ventil, predpokladám že po ohriatí zablokuje (priškrtí ) prívod teplej vody. Citovat
OloZX6R Odesláno 12. březen 2010 Odesláno 12. březen 2010 Váha nesnímá teplotu, ale množství vzduchu.....funguje na principu zahřátýho drátu, kterej proudící vzduch ochlazuje a dle množství dodávaný elektřiny potřebný k ohřevu drátu řj spočítá, kolik vzduchu váhou proudí...takže se mi zdá tvoje trvalá závada okruhu ohřevu nasávaného vzduchu jako možná vadná váha....máš nějakýho kámoše se stejným motorem? Váha je venku za minutu, stačí přehodit a vyzkoušet, kdybys byl tady u mě, můžu ti váhu půjčit. Na radu z peugeota jsem jí vyměnil, ale nepomohlo to, takže mám jednu navíc... btw. nechápu ten název závady, protože nasávanej vzduch se nikdy neohřívá, naopak se ještě chladí v intercooleru, aby přišel do válců co nejvíc studenej a tím pádem obsahoval co nejvíc molekul kyslíku... Citovat
mildo Odesláno 12. březen 2010 Autor Odesláno 12. březen 2010 Ahoj, písal som to tuším 2 odkazy vyššie, dal som tam takú istú z druhého auta , mám 2 x 2,0 HDI . Citovat
mildo Odesláno 14. březen 2010 Autor Odesláno 14. březen 2010 to olo: Tvrdíš že sa nasávaný vzduch nikdy neohrieva. Mám v telese vzduchového filtra radiator kurenia! Okruh je ovladaný ventilom ktorý: toto je len môj názor : je otvorený ak je teplota vzduchu nízka, tak ho ohrieva, ak motor potrebuje vzduch studený ventil prívod uzavrie a vzduch ide priamo . A tu asi bude môj problém, pozriem prívod k tomu ventilu, či nie je niekde ďalej pridretý alebo čosi iné. Ak by bola schéma bolo by to lepšie, člen Milda mi poslal schému ale 1 vodič na váhe je označený ináč. [upravil dne 14.3.2010 mildo] Citovat
palo2607 Odesláno 13. duben 2010 Odesláno 13. duben 2010 ahojte, hlavne Mildo. mam rovnaky problem s autom, z nicoho nic som pred tyzdnom zbadal, ze mi auto pri studenom motore stratilo vykon, nejde nad otacky 3000 a dost pritom dymi. Po dosiahnuti teploty cca 60 stupnov zacne fungovat ok. Pravdepodobne tam moze byt viacero moznosti chyb, mate nejake skusenosti s rieseniami? zajtra idem na diagnostiku, ale rad by som vedel uz predtym, mozem sa potom konkretne opytat v servise... Citovat
mildo Odesláno 14. duben 2010 Autor Odesláno 14. duben 2010 Ahojte, závada pretrváva , auto je v origo Peugeote, zajtra napíšem čo to bolo, tada ak to nájdu PS : to auto ma už sere, ale pracujem na tom aby prestalo:bacha Citovat
straki007 Odesláno 18. únor 2011 Odesláno 18. únor 2011 :D:D:D Tak nechame je vytrapit v Peugeotu na SK?????? :aut:aut Citovat
mildo Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 Pežot to vyriešil , trvalo to dva ťýždne - kolegovi Machovi som poslal riešenie ( ktoré u mňa zabralo ) do SZ. To len abi som Strakimu nebral kšeft. Citovat
dyno Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 nemuze to mit na svedomi pootevrenej egr ventil pac po zahrati motoru se jakymsi zpusobem otvira pri studenym zustava zavrenej tam bych zacal hledat asi ja .. Citovat
dyno Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 to olo: Tvrdíš že sa nasávaný vzduch nikdy neohrieva. Mám v telese vzduchového filtra radiator kurenia! Okruh je ovladaný ventilom ktorý: toto je len môj názor : je otvorený ak je teplota vzduchu nízka, tak ho ohrieva, ak motor potrebuje vzduch studený ventil prívod uzavrie a vzduch ide priamo . A tu asi bude môj problém, pozriem prívod k tomu ventilu, či nie je niekde ďalej pridretý alebo čosi iné. Ak by bola schéma bolo by to lepšie, člen Milda mi poslal schému ale 1 vodič na váhe je označený ináč. [upravil dne 14.3.2010 mildo] nevim to jiste ale ten predehrev vzduchu nefunguje jak pises je to tam kuli tomu slavnymu fap filtru a jeho regeneraci kdyz ma probehnout regenerace tak to predehriva nasavany vduch aby bylo driv dosazeny potrebny teploty pro regeneraci .. urcite me nekdo doplni nejsem automechanik ale procitam net a sem rad kdyz si neco opravim sam Citovat
m.Mach Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 nechci strakimu kazit kšefty, ale je moc daleko, kdyby byl blíže, tak k němu zajedu a nechám mu vydělat;) Citovat
sefi79 Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 Ahoj.Tak co to bylo.Aspoň naznačit:roker Citovat
m.Mach Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 sefi79 bydlíš-li v Praze, spoj se se straki007 a dojednej si s ním opravu, máte to k sobě kousek Citovat
Ferry1 Odesláno 7. listopad 2013 Odesláno 7. listopad 2013 Ahoj lidi,mám ten samý problém a mohl by mi někdo poradit co stím? je hezké,že nechcete někomu kazit kšefty za to Vás chválím ale nikdo neví co s tím v mém okolí.Předem díky moc za radu. [upravil dne 7/11/13 15:02 od Ferry1] Citovat
Alešák Odesláno 31. říjen 2014 Odesláno 31. říjen 2014 Mám naprosto stejný problém. Za studena se auto nehne... po ohřátí začne jet jako nikdy. Nechal jsem vyndat Fap. Diagnostika nehlásí žádnou chybu, budu rád za každou radu!!! Dík! Citovat
MilanF1 Odesláno 31. říjen 2014 Odesláno 31. říjen 2014 Alešák, chtělo by to, abys napsal, jaký máš motor... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.