Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl jsem se zeptat odborníků, něco tady o tom je ,ale nějak tomu nerozumím. K čemu slouží u spojky setrvačník a pokud mám psáno, že mám dvouhmotový, lze jej nahradit jendohmotovým? Jde nějak poznat, že odchází, popř. v kolika km se mění? Společně se spojkou? Někde jsem tady četl, že to někdo udělal z finančních důvodů. Dík. Peugeot 307 SW, r.v. 2004, 2,0 HDi, 100kW. Najeto 130.000km

[upravil dne 6/3/10 ro.bla]

Odesláno

Zotrvačník skľudnuje chod motora a robí ho plynulejším a rovnomernejším. Dvojhmota pozostáva z dvoch častí, ktoré sú navzájom odpružené, takže rázy z motora tlmí účinnejšie ako jednohmota. Vibrácie sa neprenášajú na spojku a prevodovku a ďalej do celého auta.

Odesláno

Bežne dvohmoty zvyknú crlikať - robia to pružiny ktoré sa unavia teplom zo spojky. Kým nepreklzuje nie je dôvod meniť. Odídený zotrvačník spoznáš jednoducho, celé auto ti bude vibrovať ako zdutá koza a samozrejme problém so spojkou. Či ho vymeniť sa vidí až keď sa spojka rozoberie, radšej sa preventívne vymení aby sa po pár km nemusela spojka otvárať zas.

Odesláno

Jo, a co ta výměna dvojhmota za jednohmotu? Je to jedno, je to vůbec možné? A ještě jednou prosím, nejsem tech. typ, prokluzuje, zanmená co? Mám pocit, že když třeba zařadím 6 st. rychlosti a prudce přidám-sešlápnu plyn, tak mi to auto jakoby trošičku přidají otáčky a potom se to teprve rozjede, víš jak to myslím, taková jako prodleva, než si to jde za tím plynem, ale jenom u 5 nebo šestky.

Odesláno

no to ti prokluzuje spojka, takže pomalu odchází,ale pokud ti nic necvrliká a motor se netřese bude nejspíšeš setrvačník v pohodě,ale jen spojka na výměnu:super

Odesláno

Áno to čo popisuješ robí práve preklzujúca spojka - typicky na vyšších prevodových stupňoch prí záťaži vyletia otáčky hore a potom padnú. Existujú jednohmotové náhrady, zvýši sa ale chvenie auta a možno aj hlučnosť, nie je to však nič kritické ale dá sa to poznať. Niekde to tu pekne popísal oddie, skúsim nájsť.

Odesláno

mě spojka neprokluzuje ale zdá se mě že mám v háji setrvák dvojhmotný auto se při určitých otáčkách třepe a cvrliká tak uvidím co to bude dělat dál:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...