Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak tenhle motor mám já, auto mám rok, najel jsem s ním asi 12tkm, jsem student takže akorát do školy a zpátky +výlety :)

motor se rád ohřívá, alespoň u mě, je to 93 rok takže už má něco za sebou.... trochu mi bere vodu... mám podezření na těsnění pod hlavou protože jednou v létě jsem jel a měl jsem málo vody, hnal jsem ho a pak jsem chytil kolonu, teplota byla až na 110..... od té doby pára z výfuku a pod víčkem oleje ta \"sr...ka\"... každopádně v i v zimě ve městě i mimo jezdím a teplota stále lehce nad 90....

pak spotřeba, s lehkou nohou jezdím kolem 7,5-8, když se vozím normálně tak 8,5 - 9....

zato má sílu jak bejk, potřeboval by těžší převodovku protože na dálnici točí dost otáček a zbytečně, sílu má i dole....

a třetí věc co mě zaráží je hlučnost.... čekal jsem trošku kultivovanější, cvakají mí ventily, na radu technika zkusím nalít lepší řidší olej a snad se to zlepší, ale když je teplota pod nulou tak je to jak diesel..... myslím že ta 1,6 bude asi lepší možnost.... spotřeba o něco menší a asi je to lepší motor.... nevím, nejel jsem s ní

to je moje zkušenost...

a ještě jedna věc, žere mi olej.... takže vyměním ještě ztvrdlé simerinky ventilů (cena asi 1500 s prací....)

Odesláno
Původně zaslal: JohnyLBC

tak tenhle motor mám já, auto mám rok, najel jsem s ním asi 12tkm, jsem student takže akorát do školy a zpátky +výlety :)

motor se rád ohřívá, alespoň u mě, je to 93 rok takže už má něco za sebou.... trochu mi bere vodu... mám podezření na těsnění pod hlavou protože jednou v létě jsem jel a měl jsem málo vody, hnal jsem ho a pak jsem chytil kolonu, teplota byla až na 110..... od té doby pára z výfuku a pod víčkem oleje ta \"sr...ka\"... každopádně v i v zimě ve městě i mimo jezdím a teplota stále lehce nad 90....

pak spotřeba, s lehkou nohou jezdím kolem 7,5-8, když se vozím normálně tak 8,5 - 9....

zato má sílu jak bejk, potřeboval by těžší převodovku protože na dálnici točí dost otáček a zbytečně, sílu má i dole....

a třetí věc co mě zaráží je hlučnost.... čekal jsem trošku kultivovanější, cvakají mí ventily, na radu technika zkusím nalít lepší řidší olej a snad se to zlepší, ale když je teplota pod nulou tak je to jak diesel..... myslím že ta 1,6 bude asi lepší možnost.... spotřeba o něco menší a asi je to lepší motor.... nevím, nejel jsem s ní

to je moje zkušenost...

a ještě jedna věc, žere mi olej.... takže vyměním ještě ztvrdlé simerinky ventilů (cena asi 1500 s prací....)

díky

Odesláno

cus marty mel sem tenhle motor na kabru dokonce ho tet prodavam ..a jediny na co ten motor trpi sou gufera na ventilech a netesnosti motoru... jinak za 4 roky sem s tim nic nedelal..

johnyLBC jestli tam das ridci olej tak to zacne rachtat jeste vic..

Odesláno

mam ho r.v. 99 je to podle mě ideál na dálnice to bere okolo 7,5 litru při rychlostech okolo130. v kolonách se rád hřeje ale není to nic s čím by si ventilátory neporadily je to zřejmě tím hliníkovým blokem. zatím se na něm neprojevila žádná závada ale mám ho jen 3/4 roku a má nalítáno 95 tis. jinak opravdu do otáček jde mile rád od 3500 tisíc je nejveselejší a rve až do 6500 kde ho zatrhne omezovač:( což je nejakých 190 na tachometru

Odesláno
Původně zaslal: tommas11

cus marty mel sem tenhle motor na kabru dokonce ho tet prodavam ..a jediny na co ten motor trpi sou gufera na ventilech a netesnosti motoru... jinak za 4 roky sem s tim nic nedelal..

johnyLBC jestli tam das ridci olej tak to zacne rachtat jeste vic..

no mě právě mechanik kterej ho měl řikal něco.... nevim přesně si to nepamatuju že to má nějaký hydraulický komůrky který se zaplaví tím olejem a ovládá to ventily a že tam je olej moc hustej, tim pádem v zimě vazelína..... proto to je tak hlučný, ono když se zahřeje tak je docela klidnej... tak nevim

Odesláno
Původně zaslal: godzila.01

Pro tenhle motor je 10w40 naprosto dostačující. Mám ho i v autě v podpisu a nestěžuje si :)

Ale dotaz byl na 1,8 8v, což NENÍ 16V že?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...