Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak TEC 2000 je doma ... pomeral som potrebné priemery hadiciek a zajtra ich kúpim s rozdielom -1mm a nasúvať ich budem po zahriatí teplovzdušnou pištoľou. N

ie nieje úplne jasné ako bez použitia koncovky napijiť hacičku na filter, nakoľko doňho sa napicháva balónil cez koncovku s priemerom 10mm. Mám improvizovať a napríklad nájšť doma pero/propisku s takým priemerom a s napojenou hadičkou ju vsunúť do filtra? Nemáte niekot fotky ako ste to spravili bez koncoviek?

Odesláno

Podle mě je to nesmysl, podtlak je poměrně velký a jakmile to začne sát vzduch tak to bude chcípat a akorát budeš trápit čerpadlo Railu, které nebude pořádně mazané. Píšu to proto, že se mi opakovaně stalo, že i s koncovkami na kterých byly hadice přidělané SK páskami to sálo vzduch, natož když to tam bude jen nasazené.

Odesláno

Na margo toho čo píšeš, tak keď som rozpájal tie koncovky, tak som bol prekvapený ako ľahko to išlo a nezdalo sa mi, že by tam boli nejak extra napasované ... :myslim

Btw ... našiel som pero s presným priemerom 10mm :D

Odesláno

filter som pri napájaní obišiel. Jedna hadička sa zasunie do koncovky a druhá hrubšia nasunie na hadičku a stiahne SK páskou. Na spiatočke je na namontovanej hadičke filter z motorky, hadičky vopchaté do 7 dcl pohára. Žiadne vymýšľanie, žiadne zhasínanie, žiadne naťahovanie falošného vzduchu. Dve pixle spaľovalo tuším viac ako pol hodiny, presne si nepamätám

Odesláno

Já používám taky filtr z motorky, ale v kombinaci s původním fitrem kvůli nejhrubším nečistotám. On totiž ten naftový filtr má daleko jemnější strukturu, takže pustit ten bordel co vyplavuju zpátky jen přes ten hrubý motorkový filtr je docela odvaha. Myslím, že tímhle způsobem tam zavlečeš víc bordelu než tam bylo :myslim

Odesláno

co som sledoval, mne zo spiatočky bordel netiekol. Asi preto som nepozoroval žiadnu zmenu po použití TEC. Ale máš pravdu. Istota je použiť filter v aute, človek nikdy nevie:)

Odesláno

aj ja to mam za sebou , len ja som použil navyše prídavný, filter a aj pumpička-balon

ja som zaznamenal- mierne stíšenie hlučnosti motora a pri jazde plynulejšie zrýchlenie pri akceleracií.

[Edited on 20/12/13 20:16 by Majo0777]

Odesláno

Ahojte, takže prečistenie už mám za sebou aj ja. Kúpil som si dve hadice s priemerom 6 a 8mm o dĺžke 1m a podľa potreby skrátil.

8mm som použil na prívod TEC2000 do filtra. Nemal som origo koncovky, tak som použil pero spoločnosti Aegon :D (sorry za reklamu :D) s vonkajším priemerom 10mm a skráteným na cca 5cm a zasunul ho do filtra (perfektne zapasovalo, bez akejkoľvek netesnosti), nasunul naň hadicu ohriatú teplovzdušnou pištoľou a zafixoval sk páskou.

6mm som rozrezal 10cm od konca a vložil maličký filter na motorku na nasunul po nahriatí teplovzdušnou pištoľou na 8mm výstup na prepadovú hadicu.

Odesláno

Máš pravdu :D Tak autom som sa ešte neviezol po čistení, ale po vysatí TECu som ešte na 10 min naštartoval auto, aby išlo na naftu s aditívom a ten chod bol podľa môjho subjektívneho názoru kultivovanejší, tichší a taký hladší ... mám teraz cca 88000, čiže nerátam s tým, že by som mal nejako veľmi zababraný palivový systém, takže zatiaľ žiadny extra výsledok. Zajtra spravím cca 160km, tak si odmerám aj spotrebu a napíšem dojmy :-)

Tak som spravil spomínaných 160km na 3x, priemerná rýchlosť 64km/h, premávka bola normálna, neišiel som predpisovo a keď som obiehal, tak som poriadne podradil a vytočil aj do 4500. Na 6st pri 110km/h motor nebolo skoro vôbec počuť a priemernú spotrebu som mal (pre mňa neuveriteľných :D) 5,3l ... to sa mi stalo 1x od kedy mám auto ... inak mám asi 6,3l :-)

Dnes opäť tá istá trasa, priemerná rýchlosť 71km/h a o dosť svižnejšia jazda a priemerka 5,6l :-)

[upravil dne 27/12/13 01:09 od Balachar]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Nie je to to isté. Firmy sa volajú TEC 2000 a ProTec a majú širokú škálu produktov. ProTec sa pridáva do nafty, teda nie je až taký účinný ako TEC2000 čistič dieslovej sústavy, ktorý sa napája priamo namiesto palivového obvodu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...