Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

takze po dlhom case mi vybehli naraz nejake problemy s elektrikou tak pre info aby sme vsetci mali prehlad tak sa s vami s nimi podelim:

po domontovani brzdoveho spinaca k tempomatu mi z nicoho nic prestal fungovat central a ventilator chladenia - v kuse fukal....dnes som bol v servise a ze vraj s tym ventilatorom je problem pretoze je nejaky komplikovanejsi -je to nejaky ventilator s elektrickym odpojovacom a ten odpojovac sa nejako pokazil takze ho nevypina resp. je ihned po nastartovani zapnuty...diagnostika nic nevykazuje...

a central ze vraj mi odisli vsetky motorceky ovladania centralu..co mi je akosi divne ze by odisli naraz vsetkych pät...pytal som sa ze ci to je mozne...tak mi kamos elektrikar tvrdil ze ano...ze uz mal neraz skusenosti a dokonca aj s 307-kami...

takze chlapi ak by ste mali nejaky napad stym ventilatorom ci sa neda nejak prepojit (lenze ide ovladanie z RJ) alebo ak by mal niekto tip na pouzity tak nech sa ozve mozno sa dohodneme...je to dvojkonektorovy - asi jeden 3 piny a druhy 1 pin cize z neho idu dva kable na obe strany...ak by to nebolo daleko tak aspon keby som ho mohol napojiit a zistit ci je to naozaj ono alebo problem s RJ...jo a este nahodou sada ovladania centralu...samozrejme za rozumnu cenu...jo a ze vraj takuto chybu s centralom moze zaprincinit nejaky el. vyboj ci nejaky zvyseny prud ako ked vyhodi ziarovky H7 na 406-tkach

Odesláno

Odešly všechny motorky centrálu? Mno tak určitá šance tu jistě je... ale asi taková jako ti je někdo začaroval... pokud by se něco poškodilo tak asi ne silový prvek jako motor, ale třeba ŘJ centrálu. Prohledej pojistky ( v motoru MF1, MF12 a v pojistkovce F4 a F27 ) , další už je trochu odbornější ( napájení ŘJ, puls od zámků, výstupní puls... )

Odesláno

praveze mi to ako vravim dnes prebehol elektrikar v peugeote...BSI normalne ckaka...ked sstuknem klucikom tak pri odomykani aj blikaju smerovky len motorceky nereaguju

Odesláno

este mi vravel ze najlepsie je skusit keby som mal jeden pouzity alebo aj novy ze odstrojit dvere iba ho napojit a ci bude fungovat...mne to tiez nejde do hlavy a najhorsie na tom je to ze vraj vsetky su samostatne...nie ako na 405-tke ze dva predne boli riadiace a zadne boli uz iba vykonne

Odesláno
Původně zaslal: stanlyman

este mi vravel ze najlepsie je skusit keby som mal jeden pouzity alebo aj novy ze odstrojit dvere iba ho napojit a ci bude fungovat...mne to tiez nejde do hlavy a najhorsie na tom je to ze vraj vsetky su samostatne...nie ako na 405-tke ze dva predne boli riadiace a zadne boli uz iba vykonne

To že sú samostatné by nebol problém. Riadiace moduly centrálu ovládajú všetky naraz. Tie predné riadiace sú len z dôvodu ovládania kľúčom.

Ale nezdá sa mi aby odišli všetky motorčeky, to bude skôr chyba v BSI. Napájanie, relátka alebo ovládanie.

Odesláno

jeden zámek s centrálem bych měl, ale je to zbytečný - stačí napojit měřák na konektor, který odpojíš ze zámku .... nebo naopak cvrnknout 12V o motorek (opět jen na kontakty konektoru - tentokrát na zámku ). nebo si jeden vyndej na stůl, jde to ven poměrně snadno i když to vidíš poprvé.

Odesláno

takze poistka je v poriadku...skusim cez vikend odstrojit dvere aby som sa k motorceku dostal a uvidim ze ked ho dam pod napatie co to spravi....je mi to nejaka zahada..ale dam vediet

Odesláno

Ještě pro upřesnění, není nový model jako nový model. Kdyby jsi dal VIN, tak to vše bude přesnější. On byl nový a potom multiplex. Zapojení je jiné.

Odesláno

mam multiplex a vin je VF38ERHZF81619869 tak sa skus pozriet kazda rada pomoze aj ked nepredpokladam ze by ten elektrikar z peugeotu by ma chcel obabrat ale na druhej strane mi to este furt nejde do hlavy ako je to mozne ze odisli vsetky motorceky naraz ale mozno budem mudrejsi po vikende ked to vyskusam sam a presvedcim sa

Odesláno

Tak jsem na to koukl, a spínač brzdových světel má stejné jištění na BSI s centrálem. Dokonce mají jeden společný pin na BSI. Přezkoumej zapojení toho spínače brzdových světel. Mohl by tam být problém. Podle čeho jsi to zapojoval?

Odesláno

no teoreticky by to mohlo suvisiet...lenze ja som zapojoval brzdovy spinac na tempomat a ten nejde do BSI aj ked sa ta porucha objavila hned potom....zapojoval som ju podla schemy ktoru si mi poslal dokonca ty len je pravda ze som pin 1 z brzdoveho spinaca nenapojil na ECO3A a IC11A ale priamo na poistku v BH28 na pin B3..inak ta schema od teba je presne taka ista co mam teraz pred sebou original z peugeot servisu..moze to robit problem? lebo inak zatial ten tempomat nefunguje a na diag. mi vypisovalo nejaky konflikt s brzd.spinacom....mam skusit ho odpojit a potom vyskusat ci central funguje?

Odesláno

Určitě ho zkus odpojit co to udělá. Nemáš prohozené ty spínaše? Počkej, ale původní brzdový spínač měl zůstat zapojen tak jak byl. Nový spínač není spínací, ale rozpínací a ten je zapojen na vstup stejně jako pro brzdová světla, ale výstup je do ŘJ motoru na konektor 32V GR pin E4.

[upravil dne 23/2/10 HonzaZ]

Odesláno

ved k povodnemu som sa ani nedotkol a teraz ked si tak spominam tak vlastne mi to robilo problemy este ked nebol uplne uzavrety obvod cize som nenapojil pin 1 na poistku lebo ak si pamatas tak som ti este pisal o dodatocne schemy...ale na riadiacu jednotku uz pin 2 bol napojeny skusim ho odpojit odtial? aj ked neviem ci to na to ma vplyv ale vyskusam to...lebo vravim nejde mi do hlavy ze by fakt odisli vsetky motorceky...ak tak mozme si napisat sukromne spravy aby sme tu ostatnych nejak nemystifikovali rozpisovanim sa...lebo vidim ze sa v tej elektrike troska vyznas a tu iba hodime vysledok ak nejaky bude...dufam

Odesláno

takze som vymontoval motorcek centralu z piatych dveri...v konektore stava je ale ked som motorcek pripojil na 12 V tak isiel ako keby sa mu nechcelo a ked som ho troska pridrzal tak vobec nesiel akokeby nevladal...myslite ze je kaput?

Odesláno

Ještě jeden poznatek z praxe - nešel mi motorek centrálu u řidiče. Když jsem měřil na konektoru vše OK, tak jsem vymontoval zámek a z něho motorek. Ten se sekal.... tak jsem očistil komutátor a kartáčky a šel dobře. Namontoval jsem to zpět a nic. Zjistil jsem, že je cvaklej drát ve dveřich. Visel na na jednom drátku - sice se dalo naměřit 12V, ale při zavření dveří se asi vždycky přerušil. Vyměnil jsem teda kabel a ejhle po týdnu to bylo stejný.... Motorek už byl zaručeně funkční, kabel taky a problém byl v konektoru musel jsem pečlivě opakovaně očistit obě strany konektorů a prostříkat kontoxem a ještě i mechanicky přihnout. Takže motorek, kabel a navíc konektor... Teď už je to rok OK. Pro změnu se mi přerušil drát od čidla zavření dveří, ale to už byla rutina.... Mimochodem, tak nekvalitní dráty ( tvrdá licna i izolace ) jsem dlouho neviděl. U o 5 let staršího VW nebo Škodovky jsou krásně měkký, no ale je pravda, že můj Fiat 500 z roku 1969 už je má taky podobně tvrdý ... ale to už je jiná pohádka ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...