robozv Odesláno 10. květen 2010 Odesláno 10. květen 2010 Ja mam uz 3tí rok MOBIL1 5W 50 davaju ho u nas v Peugeote a zatial max spokojnost. Motor ma taky cvendzavejsi zvuk asi tym ze je redsi. Na moju otazku preco tento som dostal odpoved ze tento olej mame odskusany uz 5 rokov a je lepsi. Ale moj nazor je taky ze autorizovane servisi davaju taky olej s akym maju zmluvu. Inak na olej si nemozem stazovat. Citovat
Guest foto1977 Odesláno 10. květen 2010 Odesláno 10. květen 2010 shark734: auto mám rád, proto tam leju kvalitní plně syntetický olej, který splňuje všechny normy určené pro můj typ motoru. A měním pravidelně po 20tis km včetně filtrové vložky. Pažout si chrochtá blahem Citovat
pastorek Odesláno 10. květen 2010 Odesláno 10. květen 2010 Původně zaslal: jofre2010 ...neviem sa nikde v servisných papieroch dočítať aký olej tam dávali...frantíci...mám ho z dovozu...servisný zošit je mi nanič tam sa neorientujem... Nevadí, nič sa nedeje, vyber si značku oleja ktorej dôveruješ a tú používaj. Původně zaslal: jofre2010 ...je potreba v takomto prípade prepláchnuť pri výmene motor?? Nie. Preplach je nutný iba pri prechode z olejov triedy A na AD ale to už je história. Inak sa odporúča iba ak bola značne prekročená výmenná lehota oleja. Původně zaslal: jofre2010 aké filtre je potreba kúpiť? a čo všetko pri takejto výmene skontrolovať ? Máš 1,6 HDI , počítam že s FAP filtrom tak potrebuješ olej so zníženým obsahom popola. Odporúčaný je TOTAL INEO ECS 9000 5W-30, ale môže to byť i iná značka ak plní normu ACEA A5/B5/C2. Malo by stačiť 5l. Filter stačí olejový ale ak si drobný servis robíš sám tak vymeň i vzduchový a palivový. Všetky filtre sa dajú kúpiť temer v každej predajni autosúčiastok a iste ti ochotne poradia. Čo sa týka značiek alebo kvality tak zober strednú cenu a bude to dobré. Pri kvalitnejších olejových filtroch (MANN) býva pribalené i medené tesnenie pod výpustnú zátku, pri iných je treba si prikúpiť. [upravil dne 10/5/10 pastorek] Citovat
pastorek Odesláno 10. květen 2010 Odesláno 10. květen 2010 Původně zaslal: foto1977 shark734: auto mám rád, proto tam leju kvalitní plně syntetický olej, který splňuje všechny normy určené pro můj typ motoru. A měním pravidelně po 20tis km včetně filtrové vložky. Pažout si chrochtá blahem Skús si overiť čo tvrdíš a budeš prekvapený. Citovat
jofre2010 Odesláno 11. květen 2010 Odesláno 11. květen 2010 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: jofre2010 ...neviem sa nikde v servisných papieroch dočítať aký olej tam dávali...frantíci...mám ho z dovozu...servisný zošit je mi nanič tam sa neorientujem... Nevadí, nič sa nedeje, vyber si značku oleja ktorej dôveruješ a tú používaj. Původně zaslal: jofre2010 ...je potreba v takomto prípade prepláchnuť pri výmene motor?? Nie. Preplach je nutný iba pri prechode z olejov triedy A na AD ale to už je história. Inak sa odporúča iba ak bola značne prekročená výmenná lehota oleja. Původně zaslal: jofre2010 aké filtre je potreba kúpiť? a čo všetko pri takejto výmene skontrolovať ? Máš 1,6 HDI , počítam že s FAP filtrom tak potrebuješ olej so zníženým obsahom popola. Odporúčaný je TOTAL INEO ECS 9000 5W-30, ale môže to byť i iná značka ak plní normu ACEA A5/B5/C2. Malo by stačiť 5l. Filter stačí olejový ale ak si drobný servis robíš sám tak vymeň i vzduchový a palivový. Všetky filtre sa dajú kúpiť temer v každej predajni autosúčiastok a iste ti ochotne poradia. Čo sa týka značiek alebo kvality tak zober strednú cenu a bude to dobré. Pri kvalitnejších olejových filtroch (MANN) býva pribalené i medené tesnenie pod výpustnú zátku, pri iných je treba si prikúpiť. [upravil dne 10/5/10 pastorek] ďakujem za odpoveď, takto som si to predstavoval že mi to niekto vytmaví No len pre dokonalé uistenie , rozdiel medzi 5w-30 a 5w-40 je ten že tá 30tka má nižší obsah popolčeka koli filtru FAP ? ( FAP tam zatial mám) Filtre vymením asi všetky ako si napísal, kúpim si ich ja a nechám vymeniť v servise = nikdy som to nerobil no potom si to už vymením sám Čo sa tých filtrov týka, mali by mi to v predajni vedieť predať na základe modelu vozítka a roku výroby? alebo si to nejak musím dohľadať? Možno dávam hlúpe otázky no je to pre mňa španielska... No a ešte k tomu preplachu, to znamená že keď tam bol olej 5w-40 a3/b3 a teraz by som tam nalial 5w-30 a5/b5 tak to vadiť nebude? Každopádne som o kus napred a teda vďaka všetkým čo sa k vláknu na chvíľu prisali [upravil dne 11/5/10 jofre2010] Citovat
pastorek Odesláno 11. květen 2010 Odesláno 11. květen 2010 Rozdiel medzi 5w-30 a 5w-40 je vo viskozite po zahriatí. Znížený obsah popola má konkrétny uvedený olej ale nieje jediný a temer každý výrobca má nejaký v ponuke. Pri objednaní filtrov budeš potrebovať typ auta, typ motora a rok výroby. Ideálne je mať po rike technický a oni si to z neho vyčítajú. Preplach nemusíš robiť tá trocha starého čo zostane v motore neovplyvní vlastnosti nového. Citovat
Existujuci Odesláno 11. květen 2010 Odesláno 11. květen 2010 daj tam hlavne taky ktory ti z neho nepotecie-ako mne. Inak mam tam shel helix Citovat
jofre2010 Odesláno 12. květen 2010 Odesláno 12. květen 2010 ďakujem za informácie, veľmi ste mi všetci pomohli najmä pastorek... včera som zašiel do predajne...tak najprv na mňa manik pozeral , že asi mam chybu vo veľkom technickom, lebo 1,6 hdi s vykonom 66kw neexistuje... No a potom ten olej...že pozna len long life za cca 500 kč / liter a že by som mal preplachnut motor keď chcem dať lepší olej...ach jo , kupil som len olejovy filter od firmy clean alebo clear? no nič idem sa dnes poobzerať po nejakom oleji... Citovat
jofre2010 Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 No tak nakoniec som skoncil pri : Olej Total Quartz Future 9000 5W-30 ACEA A5,B5 alebo Motorový olej Total Quartz INEO ECS 5W-30 ACEA 2007 C2 & A5/B5 cenový rozdiel nieje takmer ziadny a viac sa mi pozdáva ten druhý.. neviem aký je medzi nimi rozdiel a ani to nebudem riesit , idem do toho a uvidime cena 1204 kč na e shope nieje taka strašná či ? pekný víkend všetkým Citovat
Ferry Odesláno 14. květen 2010 Odesláno 14. květen 2010 INEO ECS ma snizeny obsah popela, cili je vhodnejsi a doporuceny (nekdy je dokonce predepsan jako vyhradni olej) pro auta s FAP filtrem (coz bude tvuj pripad) [upravil dne 14/5/10 Ferry] Citovat
Mirec-308 Odesláno 25. květen 2010 Odesláno 25. květen 2010 Původně zaslal: jarson Ja som menil v sobotu Total Quartz 9000 5W-40, internet olejcentrum Galanta, 5L 32 Euro.... [upravil dne 10/5/10 jarson] Ahoj len otazocka olej dosiel v pohode? Som pozeral a maju zaujimave ceny. Aj predtym si objednaval odtial? Ja len ci nemozu predavat neaky nekvalitny vdaka. Citovat
jirii Odesláno 26. květen 2010 Odesláno 26. květen 2010 Také jsem ho zakoupil na internetu 720kč Total quartz 9000 5w/40:super do motora Hdi 66kw 90 k Peugeot 307. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.