Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ja mam uz 3tí rok MOBIL1 5W 50 davaju ho u nas v Peugeote a zatial max spokojnost. Motor ma taky cvendzavejsi zvuk asi tym ze je redsi. Na moju otazku preco tento som dostal odpoved ze tento olej mame odskusany uz 5 rokov a je lepsi. Ale moj nazor je taky ze autorizovane servisi davaju taky olej s akym maju zmluvu. Inak na olej si nemozem stazovat.

Odesláno

shark734:

auto mám rád, proto tam leju kvalitní plně syntetický olej,

který splňuje všechny normy určené pro můj typ motoru.

A měním pravidelně po 20tis km včetně filtrové vložky.

Pažout si chrochtá blahem :super

Odesláno
Původně zaslal: jofre2010

...neviem sa nikde v servisných papieroch dočítať aký olej tam dávali...frantíci...mám ho z dovozu...servisný zošit je mi nanič tam sa neorientujem...

Nevadí, nič sa nedeje, vyber si značku oleja ktorej dôveruješ a tú používaj.

...je potreba v takomto prípade prepláchnuť pri výmene motor??

Nie. Preplach je nutný iba pri prechode z olejov triedy A na AD ale to už je história. Inak sa odporúča iba ak bola značne prekročená výmenná lehota oleja.

aké filtre je potreba kúpiť? a čo všetko pri takejto výmene skontrolovať ?

Máš 1,6 HDI , počítam že s FAP filtrom tak potrebuješ olej so zníženým obsahom popola. Odporúčaný je TOTAL INEO ECS 9000 5W-30, ale môže to byť i iná značka ak plní normu ACEA A5/B5/C2. Malo by stačiť 5l. Filter stačí olejový ale ak si drobný servis robíš sám tak vymeň i vzduchový a palivový. Všetky filtre sa dajú kúpiť temer v každej predajni autosúčiastok a iste ti ochotne poradia. Čo sa týka značiek alebo kvality tak zober strednú cenu a bude to dobré. Pri kvalitnejších olejových filtroch (MANN) býva pribalené i medené tesnenie pod výpustnú zátku, pri iných je treba si prikúpiť.

[upravil dne 10/5/10 pastorek]

Odesláno
Původně zaslal: foto1977

shark734:

auto mám rád, proto tam leju kvalitní plně syntetický olej,

který splňuje všechny normy určené pro můj typ motoru.

A měním pravidelně po 20tis km včetně filtrové vložky.

Pažout si chrochtá blahem :super

Skús si overiť čo tvrdíš a budeš prekvapený.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

...neviem sa nikde v servisných papieroch dočítať aký olej tam dávali...frantíci...mám ho z dovozu...servisný zošit je mi nanič tam sa neorientujem...

Nevadí, nič sa nedeje, vyber si značku oleja ktorej dôveruješ a tú používaj.

...je potreba v takomto prípade prepláchnuť pri výmene motor??

Nie. Preplach je nutný iba pri prechode z olejov triedy A na AD ale to už je história. Inak sa odporúča iba ak bola značne prekročená výmenná lehota oleja.

aké filtre je potreba kúpiť? a čo všetko pri takejto výmene skontrolovať ?

Máš 1,6 HDI , počítam že s FAP filtrom tak potrebuješ olej so zníženým obsahom popola. Odporúčaný je TOTAL INEO ECS 9000 5W-30, ale môže to byť i iná značka ak plní normu ACEA A5/B5/C2. Malo by stačiť 5l. Filter stačí olejový ale ak si drobný servis robíš sám tak vymeň i vzduchový a palivový. Všetky filtre sa dajú kúpiť temer v každej predajni autosúčiastok a iste ti ochotne poradia. Čo sa týka značiek alebo kvality tak zober strednú cenu a bude to dobré. Pri kvalitnejších olejových filtroch (MANN) býva pribalené i medené tesnenie pod výpustnú zátku, pri iných je treba si prikúpiť.

[upravil dne 10/5/10 pastorek]

ďakujem za odpoveď, takto som si to predstavoval že mi to niekto vytmaví :super

No len pre dokonalé uistenie , rozdiel medzi 5w-30 a 5w-40 je ten že tá 30tka má nižší obsah popolčeka koli filtru FAP ? ( FAP tam zatial mám)

Filtre vymením asi všetky ako si napísal, kúpim si ich ja a nechám vymeniť v servise = nikdy som to nerobil no potom si to už vymením sám :)

Čo sa tých filtrov týka, mali by mi to v predajni vedieť predať na základe modelu vozítka a roku výroby? alebo si to nejak musím dohľadať?

Možno dávam hlúpe otázky no je to pre mňa španielska...:myslim

No a ešte k tomu preplachu, to znamená že keď tam bol olej 5w-40 a3/b3 a teraz by som tam nalial 5w-30 a5/b5 tak to vadiť nebude? :D

Každopádne som o kus napred a teda vďaka všetkým čo sa k vláknu na chvíľu prisali :)

[upravil dne 11/5/10 jofre2010]

Odesláno

Rozdiel medzi 5w-30 a 5w-40 je vo viskozite po zahriatí. Znížený obsah popola má konkrétny uvedený olej ale nieje jediný a temer každý výrobca má nejaký v ponuke.

Pri objednaní filtrov budeš potrebovať typ auta, typ motora a rok výroby. Ideálne je mať po rike technický a oni si to z neho vyčítajú.

Preplach nemusíš robiť tá trocha starého čo zostane v motore neovplyvní vlastnosti nového.

Odesláno

ďakujem za informácie, veľmi ste mi všetci pomohli najmä pastorek...

včera som zašiel do predajne...tak najprv na mňa manik pozeral , že asi mam chybu vo veľkom technickom, lebo 1,6 hdi s vykonom 66kw neexistuje...

No a potom ten olej...že pozna len long life za cca 500 kč / liter a že by som mal preplachnut motor keď chcem dať lepší olej...ach jo , kupil som len olejovy filter od firmy clean alebo clear? no nič idem sa dnes poobzerať po nejakom oleji...

:myslim

Odesláno

No tak nakoniec som skoncil pri :

Olej Total Quartz Future 9000 5W-30

ACEA A5,B5

alebo

Motorový olej Total Quartz INEO ECS 5W-30

ACEA 2007 C2 & A5/B5

cenový rozdiel nieje takmer ziadny a viac sa mi pozdáva ten druhý.. neviem aký je medzi nimi rozdiel a ani to nebudem riesit , idem do toho a uvidime :) cena 1204 kč na e shope nieje taka strašná či ?

pekný víkend všetkým :roker

Odesláno

INEO ECS ma snizeny obsah popela, cili je vhodnejsi a doporuceny (nekdy je dokonce predepsan jako vyhradni olej) pro auta s FAP filtrem (coz bude tvuj pripad)

[upravil dne 14/5/10 Ferry]

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: jarson

Ja som menil v sobotu Total Quartz 9000 5W-40, internet olejcentrum Galanta, 5L 32 Euro....

[upravil dne 10/5/10 jarson]

Ahoj len otazocka olej dosiel v pohode? Som pozeral a maju zaujimave ceny. Aj predtym si objednaval odtial? Ja len ci nemozu predavat neaky nekvalitny vdaka.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...