Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Popořadě:

1, tlak oleje mi na 205 Gti padá jakmile se prostě motor zahřeje tak rafika padne skoro k nule – chytrý hlavy mi řekli, že to je 100% volej pumpa, že tenhle motor s ní má problémy a že jako okamžitě vyměnit, takže sem vyplázl 3500,- pumpu mám novou a tlak je furt stejnej – nic se nezmenilo. Takže další rada byla vyměnít čidlo tlaku oleje, to jsem dneska koupil v Elitu. Čidlo teda vypadá úplně jinak než origo, ale to se stát může druhovýroba není vždy úplně stejná jako origo. Jenže poraďte jakým záhadným nástrojem povolit původní čidlo ? Na origo jak můžete vidět na fotce je nasazenej nějakej debilní klobrc a hlava šroubu je s ním skoro přikrytá takže už takhle je tam hprdlajs místo a s tím kloboučkem je to korunovaný teda maximálně.

2004-09-16-23-41-54_1232.jpg

tady je nový cidlo

2004-09-16-23-43-47_1232.jpg

2, Další věc je že i když mám manuál se mi jako absolutně nepodařilo najít plnící otvor převodového oleje. Výpuš?ák sem našel, ale tohle ne.

3, Na zadní straně motoru vedle vyústění měrky oleje je nějaký čidlo, jaký to ví asi jen bůh – žádný dráty k němu totiž nevedou viz foto ...

2004-09-16-23-45-02_1232.jpg

4, nevite kde je konektor diagnostiky ? nasel jsem jen tenhle co je nad pojistkovým pouzdrem (ten bílej)

2004-09-16-23-47-41_1232.jpg

5, chci vymenit silenbloky na stabíku, v Peugeotu mi rekli ae zjistim barvu - modra, cerna a enbo zelena ja mám jeden zelenej a druhej cervenej ????

rok je to 91 tak mi teda reknete co tam ma bejt za barvu a pripadne kde je koupit protoze u Domanskyho maj prd a cekat se mi nechce a Elit je taky nevede :o(((

díky moc za jakoukoli radu .....

Odesláno

Jen k těm sylentblokům. Podle informací od borce co u něho beru díly na mého pegiho (chtěl jsem je taky měnit) tak barva je ekvivalentem průměru stabilizátoru. Takže posuvkou změřit průměr a podle katalogu zvolit správnou barvu.

Máš tam hafol čidel, taky si chci dát čidla na teplotu a tlak oleje do mé 1,8 D. Takže mně čeká taky detektivní práce co a jak zapojit :)

S tou pumpou oleje - máš překontrolovaný přepouštěcí ventil oleje? Netuším, jestli je součástí ol. pumpi. Já měl vylámané zuby na ol. čerpadle a seknutej ventil regulující tlak oleje. Výsledek vystřelený těsnění na filtru oleje a problémy s vytečením oleje při startu. A to pokaždé, takže spotřeba oleje je větší něž nafty. (na Renault 5 1,6 TD)

Odesláno

K těm silentblokům na stabilizátoru: barva je opravdu závislá na tlouš?ce stabilizátoru, ale mám pocit že jsou i rozdílné tuhosti těch gum. Nejlepří je vzít hadr a ředidlo a to gumu očistit a barvu hned znáš aniž bys to musel předem rozdělávat.

Olej do převodovky zkus nalít otvorem po náhonu tachometru. Ale když vyndáš náhon, tak musíš ještě vyndat takovej plastovej čudl s ozubenym kolečkem. Tudy by to mělo jít nalejt. Ale stejně by měl být zhruba v polovině převodovky kontrolní šroub kterým by to mělo jít taky nalejt.

Odesláno

mne na 106 menili olej v prevodovke tak, ze vypustil olej cez vypustaci srob a potom to tlakom napustal cez ten isty vypustaci srob. proste nalial 2l do pumpy a nastriekal to spyt do prevodovky.

Odesláno

Olej do převodovky liju tak, že vyšroubuju bowden pro blokaci zpátečky (u starší verze přez kroužek vedle jedničky) a nebo tím samým otvorem u převodovek co mají zpátečku naproti 5ce. Tam pak už mají jenom plastovou záslepku ve formě 6ti hranu na klíč. Skováno pod vzduchovým filtrem.

Acatt : Tak tomu říkám hrdinský čin. Nějak si to nedokáži představit ... Já bych to rozhodně nedokázal :)

[Editován dne 17/9/04 Ladis]

Odesláno

Ahoj, za prve, koupils cidlo mazani a ne tlaku oleja. To tlakove musi mit ten klouboucek jak rikas. Povolis ho plochym klicem 21 nebo22, ktery tam nejak sikovne strcis - jde to!!!

Silentbloky stabilizatoru maji prumer 20mm a jsou bile pravdepodobne.

Olej do prevodovky nalejes tak, ze sundas leve predni kolo a na krytu prevodovky je sroub na 19 klic, ten vysroubujes a nalejes presne 2 litry oleja. Sroub slouzi jako merka.

Zadny tachometr !!!

Tot vse

Odesláno

kabel k diagnostice je za chladičem v pravo u cerny krabičky ve ktery je řízení sahar je to takova oválna hneda kostka se 4 dírama

Odesláno

Teoreticky !!! Kazdy o tom diagnostickem kabelu rika neco jineho. Me zase rekl znamy co dela v peugeote, ze je to ta patice co nikam nevede u vzduch filtru!!

Tak vazne nevim, ale tez by me to zajimalo.

Odesláno

Olej do převodovky se leje kontrolním otvorem po šroubu pod baterkou, jde to nalít bez vyndání baterky asi 20cm hadičkou, bez problémů.:o:P:papa

Odesláno

ad 3) To je čidlo hladiny oleje.

ad 1) to čidlo fakt vypada jako na kontrolku mazaní ne na tlak. Jinak zkus si sundat ten plastovej klobouček což by mělo jít.

Odesláno

ad 3) z toho čidla vedou 2 draty do hlavního kabeloveho svaku a pak do kabiny, kde to je připojeno na přístrojovku resp. na budík který má ukazovat hladinu oleje při zapnutém zapalvání (při nastartování pak ta ručičká má ukazovat teplotu oleje, ale to je z jiného čidla na olejové vaně (to je u 405, ale u 205 by to mělo být stejné)) Pokud na přístrojovce nemáš budík na ukazování oleje tak to asi nikam nezapojíš, jedině na extra budík.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

nerozebíral jste někdo gtičko 205-ku na díly?

potřeboval bych to čidlo tlaku oleje (ne čidlo mazání) a čidlo teploty oleje, co se šroubuje do vany.

pokud to pasuje z jinýho vozu tak sem s nimi.

případně ty čidla z druhovýroby jsou přesně na daný vůz nebo jsou nějaké univerzální? aby to sedělo do auta a aby pak ukazoval dobře budík.

díky za jakoukoli informaci

P.S. čidlo mazání mám jedno navíc, tak jestli zájem.

chtěl jsem koupit ve schrott caru v brně to čidlo tlaku a místo toho mi Zmetek prodal čidlo mazání

[Editován dne 6/4/05 zoby]

Odesláno

Jsem stejnýho názoru, každejch 500 kiláků mrknu na měrku a doleju, na čidlo z vysoka se... . Jinak čidlo tlaku oleje u Domanskejch asi 980 Kč.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...