Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim potreboval bych vedet jestli immobilizer blokuje jen jiskru(inducku) nebo jestli blokuje jiskru+benzin?..potreboval bych to vedet co nejdrive ...predem dekuju za radu..

upresnuji na 306ce...

[upravil dne 13/2/10 tommas11]

Odesláno

no, na 405 to bylo tak, že řídící jednotka blokovala vstřiky, tj. nešlo tam béňo, jiskru to dávalo, ale jak to maj dnešní vozy, to netuším, dal jsem přednost naftě :papa

Odesláno

No rozumne by bolo aby to nedavalo benzin, teda blokovalo vstreky. |Ak tam niekto dorabal nieco tak to kludne moze aj iskru, ale vtedy je rozumne blokovat aj vstreky. Ak by bola len iskra tak vstreky idu, ti sa snazis nastartovat a zapraskas vyfuk benzinom. Potom ked to odpali tak to je teda rana a len vidis ako ti katalyzator mava na rozlucku.

Odesláno

mno mam tam origo immo tudyz tam byla klavesnice..klavesnice ma 3kabely (3 nebo 2immo okruhy) jeden kablik spina relatko za RJ (ma kolem 8 pinu) a dalsi 2 kabliky vedou do RJ coz nevim jakou maji funkci jestli jen neco spinaji nebo jestli se spojuji do obvodu..

jinak duvod tohodle topiku je ten ze menim starej immo (klavesnici )za novy immo ktery ma snimaci krouzek na spinacce..

a tet nevim jestli mi start brani immo nebo jen to ze u motoru neni neco v poho..ale jelikoz mi to benzin dava tak nevim..proto se ptam co blokuje immo primo na 306ce.. jinak dekuju za postrehy.

Odesláno

immo funguje tak, ze pokud z klavesnice do RJ motoru neprijde spravny kod, tak RJ nepusti tzv. dvojite rele, ktere spina palivovou pumpu, proud do civky, lambda sondy, vstriku atd.

klavesnice jako takova nespina zadne rele, nebo jiny obvod, kod je ulozen v RJ motoru

Pokud chces vymenit klavesnici za cip RFID v klicku, tak bys musel vymenit predevsim RJ motoru, ktera ma nahranej kod cipu v pameti, pak je tam ten snimaci krouzek u zapalovani, kterej je vlastne antenou takove krabicky - transponderu, ktera teprve posle RJ motoru kod a RJ se odblokuje

Tedy potrebujes dvojici - RJ motoru a k ni odpovidajici sparovany cip do klicku, jinak to fungovat nebude

[upravil dne 13/2/10 Ferry]

Odesláno

mno ferry to co si psal s tim kodem tak to asi tak neni jalikoz to sem skousel(nez sem vubec s tim immo zacal) dal sem do sousedovyho auta mou klavesnici s jinym kodem a nastartoval sem v poho takze podle me ten immo akorat pousti stavu do toho rele za RJ co dava stavu na cerpadlo + dava nejakej impulz do RJ ale jakej ?..mno tet me ceka zhotovit si diodovou skousecku a skusit jestli mi dava RJ impuz do inducky ..potom dam vedet jak sem dopadl..

mno ala tet me jeste napadlo skusim si to znovu napichnout na diag jestli si v RJ nemuzu pustit immo rucne..

ps:ferry na diag mi pise immo: code learn-ok

key-valid

potom je tam jeste kolonka door open close...

+ kdyz si napichnu RJ motoru tak mi nepise ze je problem s immo...coz na 406ce pise kdyz nenacte immo ..:( mno koukam ze to bude zase badani..

Odesláno

oki jdu to skouknout;)mno tyhle schemata mam a mam to i podle nich zapojeny ....hlavni kabely immo sou 820 821 822..z cehoz 822 spina rele pro cerpaldo atd..+ 820 a 821 jdou do RJ motoru ..a u tech 2 nevim co maji delat :( 822 spina a benzin jde..

Odesláno

ale 100% je u klavesnicove verze kod v RJ, ne v klavesnici, da se prehodit jakakoliv klavesnice z jineho auta a bude to fungovat

a u toho cipu, mas k tomu i tu krabicku transponderu ? ta civka u spinacky neni pripojena primo na RJ

Odesláno

mno prave ze u souseda sem dal moji klavesnici s kodem 1111 a nastartoval sem v zapeti sem tam dal druhou klavesnici s jinym kodem a fungovalo to taky :myslim tak nevim..

mno mam transpordej i antenu a klicek z jednoho auta + pripojim se na nej pres can ..

respektive mam tet celej interier z new modelu..

popripade mam otazku na 306kare s new pristrojakem..kontrolka motoru zhasne az po startu nebo uz 2he poloze klicku?

Odesláno

tak to byla spis nahoda, nebo zustala RJ odblokovana a nestacila se zablokovat nez jsi vymenil klavesnice

a do ty svoji RJ jsi nahral ten cip z klicku ? kdyby byla moznost a byla to stejna RJ, tak bych zkusil pripojit misto te tvoji a pak by to urcite nastartovalo

Odesláno

mno RJ menit nemuzu jelikoz immo v klicku byly az na 1.8 16V ja mam 8V..poprirade do jake RJ si myslel nahrat ten kod? do RJ immo nebo motoru?

+ k tomu schematku nemas i vysvetlivky?

Odesláno

mno uz sem to pres to prehnal ..myslel sem ze tam je navod na nakodovani :D ale to jen vysvetleni jak cist vysvetlivky :D ale taky se to hodi..jinak kodovani immo do RJ nebude pomoci nejakiho postupu ze?nebo se to bude muset provadet pres diagnostiku?...mno budu muset kouknout do autodat..mno tak jen pred diag...jdu to skusit..

ferry nemas nahodou jeste schema immo na 306ku ale s tim snimacim krouzkem..neco uz mam a zda se mi to logicky ale jesty bych si to chtel potvrdit..

Odesláno

taaaakkkk AUTO jede Ha HAaa:aut uz mi jde i strecha a zadni okinka no proste se zadarilo..jen bych potreboval vedet jestli mi nekdo dokaze vycist z vinu kod immo myslim tim kod immo s cipem v klicu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...