Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Sám nezkoušej nic, protože vyměníš hromadu věcí za hodně peněz a výsledek je nejistý. P r o č nezajdeš na autodiagnostiku a nenecháš si ji vyzkoušet? Tam ti přece zkontrolují všechny snímače a přepínače. Stačí i diagnostika BOSCH, nemusí to být origo Lexia v Peugeot servise. Mě to vychází na 300Kč za kontrolu všeho, od větráku chladiče i kontrolu žhavících svíček, až po spínání kompresoru klimatizace. A pokud nepoužíváš klimatizaci už od léta, připrav se na výměnu všeho těsnění. Protože bez chladiva a tím pádem oleje dochází k vysychání a zmenšování těsnění. A něco pravdy na tom je, protože jsem ji měl bez chladiva 3 měsíce, než jsem vyměnil kondenzátor klimy a měnili mi skoro všechny O-kroužky.

[upravil dne 13/2/10 kobr]

[upravil dne 13/2/10 kobr]

Odesláno

no poviem ti k tomu len tolko kobr.Bol som v peugeote na diagnostike a nic mi tam nezistili a zobrali odomna 10 eciek.(za 15 min.)Povedali ze tam musim nechat auto a musia sa na to pozriet.Tak som sa na nich vysral a siel som do ineho neautorizovaneho servisu.tam to zas napichol na pocitac a znova nic nezistil lebo vraj tie starsie modely nemaju tak premakanu tu diagnostiku.potom na to pozeral asi 2h a povedal ze je na vine RJ.tak som kupil novu.80 eciek.dal to tam a samozrejme ze v tom to nebolo.ale ten bol aspon taky slusny ze odomna nic nevzal.Inac klima je stale plna takze by nemal byt problem s tymi tesneniami ako spominas.Inak ten borec v servise nevedel najst to rele na klimu takze si myslel ze tam nieje.myslim ze v tom bude problem.V tom servise do skontroloval azpo RJ az kym nezistil ze nejde signal z klimatroniku do RJ.takze si myslel ze na vine je klimatronik.ale musim najst najprv rele a potom sa uvidi

PEACE

Odesláno
Původně zaslal: Benžík

S tou automatickou klimou, když v zimě nebude fungovat, proč když jí zapnu, tak se rozběhne ventilátor na chadiči? Navíc četl jsem někde tady na foru že se se zapnutou klimou rychlejš odmlží sklo - klima suší vzduch. Nevim ale jak může poznat poznat, že skutečně (ne)chladí, když je venku menší teplota, než na jakou se dá klima nastavit.

Samozřejmě že se klimatizací odmlží krásně sklo a námraza pěkně sjede dolů a kdo psal,že nejde zapnout v zimě je ocas,jde.

Odesláno

Psal jsem o tom, že autoklimatizace v tomto prostředí nebude chladit, nepsal jsem nic o tom, že nepůjde zapnout. A kdo neumí číst, ten je ocas!

Odesláno
Původně zaslal: brosk

no poviem ti k tomu len tolko kobr.Bol som v peugeote na diagnostike a nic mi tam nezistili a zobrali odomna 10 eciek.(za 15 min.)Povedali ze tam musim nechat auto a musia sa na to pozriet.Tak som sa na nich vysral a siel som do ineho neautorizovaneho servisu.tam to zas napichol na pocitac a znova nic nezistil lebo vraj tie starsie modely nemaju tak premakanu tu diagnostiku.potom na to pozeral asi 2h a povedal ze je na vine RJ.tak som kupil novu.80 eciek.dal to tam a samozrejme ze v tom to nebolo.ale ten bol aspon taky slusny ze odomna nic nevzal.Inac klima je stale plna takze by nemal byt problem s tymi tesneniami ako spominas.Inak ten borec v servise nevedel najst to rele na klimu takze si myslel ze tam nieje.myslim ze v tom bude problem.V tom servise do skontroloval azpo RJ az kym nezistil ze nejde signal z klimatroniku do RJ.takze si myslel ze na vine je klimatronik.ale musim najst najprv rele a potom sa uvidi

PEACE

Přes tu diagnostiku jsi měl udělat test akčních členů. tam zjistíš, co je funkční nezávisle na nastaveních auta. Prostě co jde zapnout, to se zapne na diag a vyzkouší. Odzkouší i teplotní čidla, zdali správně ukazují. Pokud to však jsou odborníci na \"správných místech\", pak mění jen celky náhradních dílů. Jak jsem uvedl, bez demontáže na diag mi zjistil i špatnou žhavící svíčku na 4. válci a opravdu byla špatná, ale ne úplně. Dávný případ, taky jsem byl v servisu na diag vstřiků a tam nevěděli, co a jak. Byl to velký servis velké značky.

Odesláno

Dole pri pedáloch vedľa radiátora kúrenia je snímač teploty vzduchu z výparníka,je tam hnedý dvojpinový konektor,skús ho odpojiť,naštaruj a zapni klímu.Mala by sa spustiť,ak pôjde tak je zlý snímač.

Odesláno
Původně zaslal: brosk

chlapci ale mne to nefunguje uz od leta takze urcite viem ze to nejde.nemal som na to cas tak som sa zacal v tom vrtat az teraz.radsej mi poradte kde najdem to relatko ak tam nejake na klimu vobec je.nasiel som len na trubu a osvetlanie.

celý problem je v relátku ktoré je v BSI(od r.2000), do roku 2000 je relé vedla poistiek) , na relé sú opálené kontakty častým zapínaním a vypínaním pod záťažou.Ja som vyviedol ovládacie kontakty z BSI , dal na nové relé (na cievku) a na ostatné kontakty - pevný -prívod - +, a na zopnutý ( pohyblivý) - prívod na spojku kompresora. výsledok ---šlape lepšie ako z výroby. Má to ešte takú výhodu ked sa pokazí relé jednoducho ho vymením

• O 1 rok později...
Odesláno

tak přesně tohle bych asi potřeboval udělat (jak popisuje jkmtrnava). Od minulého čtvrtka mi nefunguje klima, v servisu mi doplnili chladivo, kterého za dva roky ubylo jen minimálně, tlak je OK. Klima přesto nešla, tak mne poslali k autoelektrikáři. Ten včera zjistil, že nejde proud do spojky kompresoru a auto si tam nechal, s tím, že to musí celé proměřit. Dnes jsem mu volal a on mi sdělil, že problém je BSI, které pouští jen minimum proudu (2-5) a že to nestačí k sepnutí kompresoru. Když na to poklepe, tak to chvíli jde a pak zase ne. Moc se do toho prý vrtat nechce, protože má strach, že pak už bych ani nemusel odjet. Do zítra mi to zkompletuje a mám si pro auto odpoledne zajet, protože on odjíždí na dovolenou. Tak mne napadá, že postup, jak je uveden výše, by můj problém pomohl vyřešit (pak už jen výměna BSI). Ovšem nevím, kde sehnat někoho, kdo by si na něco takového troufl. Nenašel by se někdo, kdo by si na to troufl? Za 2 týdny mám jet s rodinou tímhle autem do Bulharska a pokud se mi nepodaří sehnat někoho, kdo by mi to spravil, musím dovolenou zrušit. Bez funkční klimačky takovouhle cestu absolvovat nemohu.

Odesláno

A když se zeptám tak hloupě kde je ten konektor u výparníku zatím nemám s tím takové zkušenosti. Jinak ponektory u kompresoru to jsem udělal.

Odesláno

když zvedneš hauptnu, tak je to na straně jak je baterka, kousek před ní. Je tam taková baňka a na ní takový plastový špunt. K tomu vede ze strany ten konektor. Líp to popsat nedovedu, kdyby sem někdo hodil obrázek, bylo by to lepší.

Odesláno

tak problém vyřešen. Našel jsem šikovného autoelektrikáře, který provedl repas (za 2000,- Kč) a klima maká jak má. Výše uvedené řešení je údajně docela poruchové...

Odesláno

Já jsem tedy zkontroloval všechny relátka, ale závada byla jinde. Uvnitř u řidiče u pravé nohy je čidlo teploty (taková tyčka), to jsem vyndal, trošku očistil, vrátil a klimatizace běží jako za mlada. A mám to zadarmo!!! (než se posere něco jiného:))

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak jsem dneska hledal čidlo výparníku (to je to dole u pedálů) a podle nápovědy v serviceboxu jsem hledal hnědé čidlo s hnědým konektorem. Po 20 minutách válení pod volantem a marného hledání jsem v \"zoufalství\" odpojil bílý konektor a vyndal čidlo, které bylo cca v místech, které uváděli v serviceboxu. A ono to bylo ono, ještě jsem to zkontroloval podle obrázku v katalogu autokelly a souhlasí to. Takže informace v serviceboxu taky nejsou 100%. Asi to bude taky tím, že mám r.v.2000 kde bude mix dílů starý/nový model.

Tohle čidlo jsem hledal podle serviceboxu (č.1):

post-528-14109618849127_thumb.jpg

[upravil dne 24/7/2011 od Driver]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...