martis Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 ahojte tak motor uz je vymeneny,ale mam problem z volnobehom,ked nastartujem motor vybehnu mi otacky na 3000 az 3500otaciek.potom nieco cvakne v bsi a spadnu na 1300 a tak drzi,dal som druhu skrtiacu klapku,povodnu z toho motora,ale je to,to iste.som myslel ze je to krokovy motorcek,ale asi nie,lebo ked som dal ruku na ten otvor co ma skrtiaca klapka skade nasava vzduch a kde je odvetravanie klukovej hriadele,tak otacky spadly na normalne otacky cca 900.a ked aj idem po ceste zaradena 3 a chcem aby motor brdzil tak motor stale taha no skor udrzuje rychlost vobec nebrzdi motor.a robi to aj za studena aj za tepla.prosiiiiim cim to moze byt?a este ked bol ten motor cely v anglicaku tak tam islo vsetko ok.pls [upravil dne 16/2/10 martis] [upravil dne 18/2/10 martis] [upravil dne 20/2/10 martis] [upravil dne 25/2/10 martis] Citovat
Havelka406 Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 Původně zaslal: martis nikto nic?? hod to na diagnostiku:myslim Citovat
martis Odesláno 10. únor 2010 Autor Odesláno 10. únor 2010 bol som,ale nic neukazalo,no bolo krokovy motorcek,ale dal som druhu skrtiacu klapku na ktorej motor isiel dobre ale ziadna zmena.a potom opakovana diagnostika ale nic mu uz neukazalo.hmm Citovat
jkmtrnava Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 Mal som podobný problém. Stačilo mi vybrať krokáč, vyčistiť od sajrajtu aj klapku technickým benzínom, hlavne priestor pre vysuvanie valčoka krokáča. Pri čistení klapky a priestoru pod nou daj pozor na snímacie čidlo prietoku vzduch - nepoškodiť, lebo máš problém!!! Teraz po zohriatí motora a bez sytiča mám 850 ot. a motor pradie Citovat
Qcko Odesláno 10. únor 2010 Odesláno 10. únor 2010 jkmtrnava: pocuj, ako sa prejavi porusenie/poskodenie toho cidla prietoku vzduchu ??? Citovat
martis Odesláno 10. únor 2010 Autor Odesláno 10. únor 2010 ale zaujimave ze na anglicaku to islo ok,ale kazdopadne skusim rozobrat a cele to vycistit,len dufam ze krokac neposkodim!som cital ze je dost citlivy,a skusim dat aj so svojho motora cidlo teploty kvapaliny ci co to je.ale ked rukov upcham odvetravanie klukovej hriadele tak otacky klesnu dole a motor ide ako hodinky.toto mi vrta v hlave, ze preco sa to tak sprava!!? zajtra vyskusam vycistit celu skrtiacu klapku a ked enpomoze vymenim snimac teploty,kazdopadne dam vediet ako to dopadlo. Citovat
martis Odesláno 11. únor 2010 Autor Odesláno 11. únor 2010 ahojte tak som vycistil skrtiacu klapku ale ziadna zmena,vycistil som vsetko teraz je cela skrtiaca klapka cista krokovy motrcek tiez,ale asi to bude tym cidlom chladiacej kvapaliny,ale bol som v obchode,ale tak sa dely na jeden 1 na 2 pin konektora,mam zohnat original cislo v peugeote ale v service box.tak uz som nasiel objednane tak dufam ze to bude tym. [upravil dne 11/2/10 martis] Citovat
Yantschi Odesláno 11. únor 2010 Odesláno 11. únor 2010 Mne v neskorsom stadiu nepomohlo ani vycistenie krokaca. Pomohla len jeho vymena. Odvtedy bol pokoj. Citovat
martis Odesláno 11. únor 2010 Autor Odesláno 11. únor 2010 ja som uz vymenil celu druhu skrtiacu klapku a na druhom motory bola ok,len sem sem tam zdochol motor,ale to bol krokac ale na mojom nezdochne ale drzi vysoke otacky a nikdy nezdochne! a uz neviem ako donutit motor aby spadly otacky,snimac chladiacej kvapaliny vymeneny a ziadna zmena.a ked napriklad dochadzam do krizovatky a mam vyhodenu rychlost tak otacky skacu od 1500 do 2300 rychle klesaju a rychlo stupaju.uz som rozmyslal ze snimac polohy skrtiacej klapky,ale aj na druhej klapke to robi a ked som odpojil ten snimac tak otacky hned vybehly hore,a ked som neskor odpojil krokovy motorcek tak si motor nabehoval 1500 do 2000 v tom rozpeti kolisali otacky.inak mam este jednu vec ked idem po rovine mam zaradenu nejaku rychlost tak motor ma spomalovat,ale on udrzuje rychlost asi 5m a az potom zacne brzdit motor!!!osalim sa zneho!! Citovat
martis Odesláno 13. únor 2010 Autor Odesláno 13. únor 2010 ahojte tak dnes som sa zase stym hral dal som cele druhe sanenie,som myslel ze je prasknute ale ziadna zmena.vymena aj indukcnej cievky zapalovacej rampy,sviecky,rj motora a bsi,este raz vycistenie skrtiacej klapky.ale stale sa to sprava rovnako!!preco?? Citovat
koblih69 Odesláno 14. únor 2010 Odesláno 14. únor 2010 Já se s tímhle problémem setkal u benzínu 2x - poprvé pomohlo vyčistění škrtící klapky, podruhé mělo po výměně těleso filtru špatně nasazenou gmovou přírubu a motor sál falešnej vzduch. Zajímavé je, že v obou případech se po opravě nic nezměnilo. Musel jsem na pár minut odpojit baterku, nastartovat, nechat pár minut běžet na volnoběh a pak teprve vyrazit. Pokud to neuděláš počítej s tím, že musíš najet minimálně cca 100 - 200 km než se to co jsi dělal projeví. Citovat
martis Odesláno 14. únor 2010 Autor Odesláno 14. únor 2010 skrtiaca klapka vycistena,uz som dal aj druhu z anglicaka a ziadna zmena.myslis tym nasadene potrubie tam kde je vzduchovy filter?zeby toto som mal zle?toto som nasadil dobre vsetko vsade sedi,ale zase mohlo v servise puknut hmm uz som startoval aj bez celeho filtra a islo rovnako.inak vzdy som mal odpojenu baterku a 3krat som nastartoval a nechal kludne bezat na volnobeh,mna napada bud fakt cely ten obal vzduchoveho filtra,alebo poloha skrtiacej klapky.lebo plynovy pedal ze extra citlivy,staci sa ho len prstom dotknut a hne otacky reaguju a vyletia hore. Citovat
jkmtrnava Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 Původně zaslal: Qcko jkmtrnava: pocuj, ako sa prejavi porusenie/poskodenie toho cidla prietoku vzduchu ??? odskušaj a uvidíš ale nie, riadiaca jednotka prepne do núdzového režimu a nebudeš mať taký respektívne dobrý plný výkon Citovat
jkmtrnava Odesláno 16. únor 2010 Odesláno 16. únor 2010 Původně zaslal: martis .lebo plynovy pedal ze extra citlivy,staci sa ho len prstom dotknut a hne otacky reaguju a vyletia hore. pri klapke na lanku by si mal mať volu cca 2 mm. Čo sa týka oho krokáča: Pod tou umelou čapičkou je niečo ako závit, na konci závitu ale v telese krokáča je rotujúci stator toho motorčeka, ak sa ti dostala špina až k nemu tak už nemá tak rýchly chod a zadiera sa - výsledok : motor ostáva v otáčkach. Až niesi alebo si netrúfaš na \"zborku-rozborku\" motorčeka, tak si zožeň druhý a vymeň ho. Len pri monáži ho dávaj opatrne aby si ho neprivrel- neskrížil a nezasekol, bo efekt by bol rovnaký Citovat
martis Odesláno 16. únor 2010 Autor Odesláno 16. únor 2010 vola na lanku je urcite 2mm nieje to napnute,pod akou capickou myslis?ja som jedinu srubku nasiel len tam kde sa dava lanko na tu ciernu umelinu,no ono krokovy motorcek mi nepomoze vymenit,lebo ja som uz vymenil komplet celu skrtiacu klapku a tam isto,inak som bol na jednej diagnostike a tam bolo pisane,nieco tlak vzduchu v sacom potruby,teplota chladiacej kvapaliny,strek c 2,poloha skrtiacej klapky,boli tam asi 6 ci 7 chyb co nejdu zmazat,ale cidlo tlaku vzduchu je nove,teplota chladiacej kvapaliny nove cidlo,strek motor ide ok tak neviem,a skrtiaca klapka bola z druheho auta a original z mojo a tam uz nieje tak citlivy pedal aspon daco!! kazdopadne som objednany vo stvrtok do peugeotu a mam doniest druhe diely a daju to do poriadku,ale ked som mu hovoril co mam z autom vyzeralo to ako keby vedel ocom hovorim asi uz maly nejake pripady,lebo som zacal hovorit a on uz iba dokoncil vetu.uvidime ako dopadnem a dam vediet,lebo to auto zere ako ...... teraz mam fakt lahku nohu a celkova spotreba 16l!!!!!!!!a to je dost!! Citovat
martis Odesláno 18. únor 2010 Autor Odesláno 18. únor 2010 ahojte dnes som bol na kompletnu diagnostiku auta,a pc im nenasiel ziadnu chybu,vsetky snimace su ok,nebudem rozpisovat proste ziadna chyba vsetko hlasi je je ok,v peugeote mi odporucaly pozriet nejake podtlakove hadice,hadice sania,.... ale ja nemam sajnu kde najst na tom motore nejake hadice co reguju podtlak,sanie .... dam aj foto ked pomoze z hora motora Citovat
martis Odesláno 18. únor 2010 Autor Odesláno 18. únor 2010 foto 3.pls pomozte mi to odstranit Citovat
martis Odesláno 20. únor 2010 Autor Odesláno 20. únor 2010 to fakt niekto nic nevie co stym robit?uz ma napadlo ci su dobre poskladane rozvody-casovanie rozvodov ci nieje posunute.hmm Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.