Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

praktiky autobazaru

Recommended Posts

Odesláno

Každý prodej či koupě je a bude vždycky obchodem. Každý obchod má dvě strany (prodejce - kupující) a pokud se tyto strany někde protnou, pak je to zcela jejich věc (samozřejmě pokud se pohybují v mezích povolených zákony).

Všichni bazaráci prodávají auta proto, aby na nich vydělali - kdyby si chtěli otevřít charitu, asi by si jí otevřeli a nezabývali se manipulací s plechovým šrotem. Pokud Vás osloví nějaký bazarista po tydlifonu, je přece Vaše rozhodnutí, zda se k němu přes půl republiky rozjedete (a následně mu auto prodáte třeba o 30% levněji) nebo zda ho pošlete do někam ... Jsou lidé, kteří nutně potřebují TEĎ hned a okamžitě peníze a pro ně je třeba taková nabídka plně schůdná. samozřejmě, všichni byste okamžitě chtěli auta od právě takových koupit, jenže:

a) nemáte na masivní reklamu

b) většinou ani nemáte ty kačky v kapse

Pokud máte chuť a čas měsíce inzerovat prodej na Sbazarech, TIPcarech, Peugeot foru apod. s velice nejistým výsledkem, nikdo Vám přece v takovém počínání nebrání. Ten pán, co Vám volá z bazaru si jen dělá svou práci a nabízí Vám jednu z možností - jestli jí využijete je čistě Váš byznys.

[upravil dne 7/2/2010 Medvěd]

Odesláno

No ja som mal s AAA ckom 2 skusenosti :)

1. Bola moja. Prodval sem punto, 1.7 TD cko. Koupil sem ho za 95 tisic (v dobe kdy stali cca 115 - 120 ) s jistymi chybami ... Praskle predni svetlo, sjete zimny pneu, strikana predna kapota + strecha (od krupov, mal som aj foto ako to bolo pred, a ako po) inak lak celkem peknej, sem tam nejaky oderek, a zadny tlmic to mnel za sebou ...

Kdyz sem ho prodaval, cenovka byla 75 tisic ... Udelal sem pred tym kopec fotek, a hlavne sem nafotil kazdy jamku, kazdej skrkanec, i tu puklinu na svetle, nech pak prodavajici nesjednavaji na tom, co je v inzeratu videt. Vtedy se ty auta hybali kolem 80-85 tis ...

Volali mi chlapci s AAAcek, vypitali si kopec informaci, vratane VIN ... Doprade sem povedal, ze auto je v inzeratu teprv par dni, a ze s ceny nejak zasadne ulevovat nebudu. S tym souhlasil, a poslal je tam. Mnel sem takou vidinu, ze kdyz ponuknu cca 69-70 tak jim ho necham.

Prisli chlapci, auto okoukli, premerali hrubku laku, a ejha, kapota a strecha bola striekana, a mate pukle predni svetlo. Ked som im na to povedal, ze to vse uz sem AAAckam zdelil, i ty buchance, a ze s tym souhlasily, zacali zase hledat. Pak nekam volali, a diktovali VIN. Pak mi oznamili, ze punto neni r.v. 1996, ale 1994 a ze sem se stal pravdepodobne obetou podvodu. To sem celkem nechapal, jelikoz na sklech (vsetky byli origo) bola zminovana 6 ka a nasel sem to i na stitkech od pasu ... Kdyz sem im to povedal, tak povedali ze to je este horsie, ze to neni od krupov, ale ze auto se prekotilo, a menili vsechny skla a teda i pasi.

Tak sem teda cakal ze odcvaleji s tou jejich teorii, ale oni ze se muzeme rozumne dohodnout, a ze mi daji 40 tis :D To sem se pak smal, a polozil jim otazku. Pokud je teda tohle auto, podla vasich teorii prekotene na strechu, komplet polepenej bastl, a kde se vse pomnenilo, a je to jeste o 2 roky omlazene, jak je mozne, ze to chcete do AAA kde prodavate jen kvalitny auta ?

Na to povedal ze muze dat max 49, ze vic jim tak ci tak v pobocke nedali. Tak sme se pekne rozloucili a jeli dal :)

Auto sem pak predal o 2 tydny za 72 tis....

2. AAAcka mne tu milo prekvapili. Svagor predaval svou 307 SW, 1.6 16V, prvy majitel, bezna vybava s klimou, najeto jen 48 tis protoze byl menenej v autorizaku motor ... (nasal v dansku vodu a zadrel sa, poistka to pak preplatila)

Svager chtel 300 tis, pak se to nedarilo prodat, a znizoval az na 250 tis... Pak dojeli s AAA cek, po dohode ze daji 250 tisic. Prd. Dostali se na max 240 tis Sk... A povedali mu, ze ked odidu, ich ponuka 240 tisic. bude jeste platit 7 dni . Pak ze to padne. V tom se svager nasral, a povedal. Ze ked dnes odidete, tak cena 250 tis. uz platit nebude, a pak budu chtit 300 tis. :) Asi to povedal dost vazne, bo na to celkem skocili.

Pisal sa 6 den po navsteve AAA. Svagor to nemohol predat, nikto mu na to ani len nevolal, tak povedal ze na 7 den do AAA zavola, a nech si pre to prijedou za tech 240 ... A co se to stalo :D 6 den mu volaji s AAA ze se ospravedlnujou, a jestli to myslel s tema 300 tis vazne ... Povedal ze ANo, a oni mu ponukli 290 tis a ze si pre to za hodinu prijedou :) Tak jim povedal ANO, a tak se i stalo. Prisli za necelou hodniu, v hotovosti 290 tis. Sk, podpisal papiere, a uz ju nevidel :D :D

Takze videte, i pekne kousky za dobre penize se tam daji prodat . :P

Odesláno

Varianta 2 - prostě měli kupce, který chtěl auto švagrových parametrů o něco dráž než těch 290 a AAAčka ho zrovna skladem neměla (nebo potřebovala nutně zrovna tohle auto pro \"stálého\" klienta ...)

[upravil dne 7/2/2010 Medvěd]

Odesláno

je mi jasné že když má někdo autobazar tak ho má pro to aby se tím \"živil\" ale tady bych to spíš dal do roviny bazarista -zloděj a podvodník ,když jsem se snažil sehnat nějaké auto já tak jsem se prošel i po bazarech a když člověk není úplně mimo mísu tak se musí smát když vidí co se v jakém stavu prodává a za kolik ....já vím že bych si v autobazaru auto nekoupil ....tolik moje zkušenost

Odesláno

Dneska je super, že auťáků jsou mraky. A pokud člověk neshání nějakou specialitu, která je jen jedna v republice, tak není problém. Dají se usmlouvat takové slevy....

[upravil dne 8.2.2010 Demo]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...