acron Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 cawte pežotaci mam auto 406 coupe 99/2000 2L a porsim o radu .....parkoval som auto u priatelky do garaže a chytil som spodok auta je to asi 4 dni dozadu a dnes som zbadal že ked zošlapnem spojku tak ako keby vibrovala a počujem taky vrzgajuci zvuk , čo to može byt? a robi to ked stojim na neutrale a ked ostanem stat , zatiahnuta ručna , mam hodeny neutral a naštartovane tak počujem neustale ako niečo strašne pišti na predu auta neviem premišlal som že to može byt vyfuk ale ten je v poriadku ešte možno katalizator ale to neviem s istotou ale najviac ma desi ten spojkovi pedal proste to auto poznam od šrobika až po spetne zrkadla a viem ked niečo nieje v poriadku prosim vas o par rad čo to može byt určite mate s niečim podobnym skusenosti budem povdačny za každu radu čo sem napišete dakujem.... Upraven nazev vlakna, smazano duplicitni vlakno. Ferry [upravil dne 1/2/10 Ferry] Citovat
Ferry Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 muze to byt vice nezavislych veci, to piskani muze delat napr. kladka drazkoveho remenu, ktery pohani alternator a prislusenstvi. Pokud jde ale piskani nekde od prevodovky a od spojky a spojka vibruje, tak muze byt KO jeji lozisko, nebo i cela lamela S tim zachycenim spodkem auta to nemusi nutne mit souvislost Citovat
ozzy56 Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 když píská,musí jít určit aspon přibližně místo pískání Citovat
acron Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 ferry neviem ako vykon auta akceleracia všetko je oukej akurat ten prišerny zvuk ale akonahle hodim jednotku alebo spatečku tak to prestane skratka počas jazdy ide potichu ohladom ten spojky ... nevieš približne čo stoji taka lamela na cupečko alebo ložisko proste nemožem kludne spavat ked viem že moj milačik nieje v poriadku pretože to auto sa ma jak v bavlnke u mna Citovat
acron Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 ozzy ten zvuk je taky že nemaš sancu určit s kade ide ale ako pišem všetko to začalo tym že som chytil spodok auta prisaham pred bohom že to bude niečo s vyfukovym systemom pol roka dozadu som na spomalovači pri tescu tiež chytil spodok auta a bol to podobny zvuk ako teraz len slabši a mal som deravy tlmič stredovy takže neviem nechcem sa moc hrabat do servisu bo tam zbadaju auto a už začnu nahadzovat sumu Citovat
Ferry Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 chtelo by to fakt presne lokalizovat to piskani, me treba piska v motoru ta zminovana kladka napinaku remene alternatoru a vim, ze 100% piska ona. U 106 zase piskalo lozisko spojky a ten zvuk se trochu menil pri seslapnuti pedalu (bylo skoro rozpadle lozisko) lozisko samotne neni tak drahe (cca 500-1000Kc), jak je na tom lamela a pritlacak uvidis az se sunda prevodovka, vetsinou se to dela preventivne komplet, kdyz uz je ta prevodovka dole, komplet spojky je cca od 5000Kc, ale podotykam, ze to nutne nemusi byt tvuj pripad a spojku muzes mit v pohode, lokalizuj to piskani a pak se uvidi Citovat
acron Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 oukej pojdem do garaže a dam ti vediet Citovat
syko1 Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Ja som u mojej 307ky SW tiez postrehol piskanie podobne ale u mna je to piskanie iba chvilku po nastartovani a je to spojene s tou zimou a -15. Zrejme remen co pohana chladic je v tej zime stuhnty a ten pokial sa nerozhybe tak chvilku piska. Citovat
acron Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 aaano syko je to ono bol tan teraz jeden mechanik a pytal sa ma ci som mal do rana auto voku a povedal som mu že ano a kazal mi nastartovat a nič nerobilo takže piskanie je vyriešene ale čo sa sprepadena spojka ten pedal vybruje stale ked mam naštartovane a zošlapnem ju tak stale citim ako vybruje a zavrzga Citovat
omegascream Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 jj, to pískanie (slabé) robí aj mne po mrazivej noci. A ešte minulý rok na jar , keď som mal povolený drážkový remeň, tak ráno nenormálne pískal, čiže toto by mohla byť príčina. Citovat
acron Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 jj bude to ono hhh som rad ..takže toto forum možme s časti považovat za vyriešene ešte ta spojka a bude dobre moja silvia už chrni vo vyhrievanej garaži takže zajtra vam poviem čo to snou porobilo hhhhh aaaa chcem sa podakovat vsetkym za prijemne odpovede THX all a nech služia auta všetkym spolahlivo ako sa peugeot patry Citovat
acron Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 omega ten remen sa kde nachadza bo ten remen co pohana alternator s tade ten zvuk nejde ide skor spopod filtra alebo tam niekde Citovat
lubikpo Odesláno 1. únor 2010 Odesláno 1. únor 2010 Pridam sa: Tiez mi nieco v okoli motora piska, no neviem to presne detekovat. Stale to vrzne okolo 1800 otacok. No teraz sa to prejavuje aj pri 1200. Cim by to mohlo byt? zeby odchadzalo turbo?? aj ked ono tiahne bez problemov. :roll Citovat
acron Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 a presne hento robi mne lenže nemam turbo kurnik šopa už som stoho namraky zajtra idem kupit tekutinu do nadrže čo prečisti všetko trubky a ak to bude robit aj potom tak budem musiet ist snou k doktorovi Citovat
BishopM Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 tak ja mel ten samy problem u 406 1.8, v zime po nastartovani - piskani, ktere zesilovalo pri vetsim odberu proudu (po zapnuti vetraku, rozmraz.okna, svetla). Pri vyssich otackach ticho po pesine. Jeden den sem trochu chvatal a nenechal sem to zahrat a hle, po zatoceni kolama zacinkani a servo neslo... Cela pricina byla v tom, ze nahon remene, ktery vede k alternatoru a servu, se rozpadl. Je to takovy maly kolecko ze 2 dilu, ktery jsou na sebe navulkanizovany. No a ta hloupa guma se zacala rozpadat, takze ty 2 dily prokluzovaly, coz vydavalo ten zvuk. Muze nekdo poradit, kde se to da sehnat? Nejlepe pres internet. Diky Citovat
omegascream Odesláno 2. únor 2010 Odesláno 2. únor 2010 acron: no je to presne ten remeň, takže ak to nejde od tiaľ, problém bude inde Ale ak si trochu zručnejší než ja mohol by si to vyskúšať tak, že remeň povolíš a zhodíš.....ak bude pískať je to niečo iné, ak nebude, remeň nahoď a trochu viac napni alebo vymeň. Príp. môžu ísť z tuha kladky [upravil dne 2/2/10 omegascream] [upravil dne 2/2/10 omegascream] Citovat
acron Odesláno 3. únor 2010 Autor Odesláno 3. únor 2010 takže kupil som si štavu červenej farby pre vyčistenie strekov hadic a rur čo vedu z motora nalial som to pred natankovanim do nadrže konkretne pre benzinove motori troška som cupečko prebehol na všetkych rychlostiach a to piskanie na neutrale prestalo už druhi den je ticho ale ta spojka proste citim ked ju zošlapnem vybracie na hociakej rychlosi vždy ked preradim podradim alebo sa rozbieham to mi vrta v hlave a nieviem čo to je už mi viaceri povedali že to može byt ložisko ale neviem moc tomu neverim to piskanie zatial prestalo ak sa niečo zmeni dam vediet bo vidim že viaceri potrebuju pomoc Citovat
omegascream Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 acron, čo si to kúpil? Ako sa to volá? Citovat
fari Odesláno 4. únor 2010 Odesláno 4. únor 2010 zaklad je urcit zdroj piskani a na to je desne jednoduchy zpusob: vezmes si cca 1/2 -3/4 m dlouhou masivni zeleznou tyc (treba kus roxoru) nebo trubku (lepe silnostennou), nebo lze pouzit i drevenou tyc (lepe z tvrdeho dreva) a tento primitivni nastroj si jenou stranou prilozis na ucho (nebo na tvar-citis vibrace) a druhym koncem prikladas na jednotlive cast motru, prevodvky,..., uchyceni rotujicich casti (kladek). musis dat pozor, aby sis o neco neskrtnul. je dobre k tomu mit nekoho druheho, aby ti pridaval plyn co muze piskat: vodici a napinaci kladky-poznas, kdyz sundas drazkovy remen alternator-poznas, kdyz sundas drazkovy remen servo-poznas, kdyz sundas drazkovy remen-vetsinou jen v krajnich polohach natoceni kol kompresor klimatizace-poznas, kdyz sundas drazkovy remen remenice na klice-poznas, kdyz sundas drazkovy remen, zalezi jakou tam mas, pokud mas jen s gumou muze piskat(guma je utrzena), pokud to je ta v kovovem futre, ostre cvaka. je to poznat i vizualne kmita do boku pri volnobehu rozvody-vetsinou to zpusobi blbe napnuty remen, nebo spatna kladka, poznas to tak ze to piska furt, kdyz mas sundanej drazkovej remen turbo-nepiska vetsinou moc pri volnobehu, s rostoucima otackama od vonobehu do 2000(2500) vyrazne piskani zesili spojka-muze piskat, budto kdyz je pripalena, nebo spatne lozisko a to muze i vibrovat do pedalu Citovat
didiulysse Odesláno 21. duben 2010 Odesláno 21. duben 2010 zdar, já když chytnu řemenici serva a pootočím s ní rychle semtam, tak mi vevnitř v servu něco cvaká, je to normální, nemůže to pískání dělat tohle? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.