patko79 Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 Původně zaslal: PPK VF36E9HZC21102743 Tuje schéma Citovat
patko79 Odesláno 7. únor 2010 Odesláno 7. únor 2010 S výmenou by nemal byť problém, ja som menil 2HDi a tam sa mení len vložka, takže odpojiť prívod aj odvod (hadičky som zapchal gumovými zátkami), v tvojom prípade asi odpojiť ohrievač nafty a čidlo na detekciu vody, odšraubovať celý filter. Zobrať nový filter, naplniť ho naftou a primontovať všetko späť. Na dvojlitri je aj odvzdušňovací šrób, neviem ako u 1,6-tky. Odvzdušniť a naštartovať Ja som to robil prvý krát a trvalo mi to cca 45 minút a to som si všetko aj fotil:D Citovat
Ron80 Odesláno 7. únor 2010 Autor Odesláno 7. únor 2010 Původně zaslal: patko79 S výmenou by nemal byť problém, ja som menil 2HDi a tam sa mení len vložka, takže odpojiť prívod aj odvod (hadičky som zapchal gumovými zátkami), v tvojom prípade asi odpojiť ohrievač nafty a čidlo na detekciu vody, odšraubovať celý filter. Zobrať nový filter, naplniť ho naftou a primontovať všetko späť. Na dvojlitri je aj odvzdušňovací šrób, neviem ako u 1,6-tky. Odvzdušniť a naštartovať Ja som to robil prvý krát a trvalo mi to cca 45 minút a to som si všetko aj fotil:D Fajne ak sa smiem opytat, ci by si tie fotky sem nehodil pls? Citovat
patko79 Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 obrázky sú v poradí krokov, ako som postupoval:roker Citovat
PetrPM Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Původně zaslal: patko79 celkový pohľad Dotaz jak mam všechny ty vstupy a vystupy odpojene a vypuštěnou naftu z filtru do ktere strany kličem musim točit zato vičko abych filtr rozebral, zkoušelsemto proti směru hod. ručiček a nešlomito mam 2.0 HDI ??? [upravil dne 8/2/10 PetrPM] [upravil dne 8/2/10 PetrPM] Citovat
patko79 Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Je to klasický závit, teda protismeru, ak je to zalepené ide to stuha, ja som použil golu Doťahoval som to potom už len rukou Citovat
bara Odesláno 8. únor 2010 Odesláno 8. únor 2010 Je tam buď klasický závit nebo bajonetový,Ti exoti se frantíci vyřádily,každý má něco jiného,to musí fakt bavit .No a musíš otočit do leva,když chceš povolit.Mě to taky kdysi nešlo ani hovno,tak jsem si na to vzal klíč se řetězem na povolení olejového filtru. A pak už jo. no a pokud by jsi chtěl tak tady to ozzy popsal a vyfotil celé. [upravil dne 8.2.2010 bara] Citovat
roman_d Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 u toho odvzdušnění....stačí jenom napumpovat balonkem a nechat otevřenej ten odvzdušňovací šroub...nebo je na to jinej postup... jak vyřešit případný problém s padáním hladiny nafty (jak jsem popisoval...když nechám v nádrži rezervu a nechám to stát cca 24 hod. tak natočí až na 3 pokus...když je nafty dost tak jenou otočim a hotovo dnes opět -9 a nic) ptám se protože jsem včera byl Peugeotu a řekli mi za 5l oleje total quartz 5w30 2500,- jsem myslel že pujdu do kolen...když na eshopu totLU STOJÍ 1200,- tak si říkám, že to bude obdobný s tim filtrem, kterej bych asi raději vyměnil (auto má 40 000 najeto) Citovat
Raky Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 caute tiez som vcera menil vsetky filtre a olej a pri tom palivovom filtri resp.na jeho viku som si vsimol ze mam odstiepeny ten zubok na doraz pri dotahovani asi tak 1 cm po obvode a 1-2 mm do vnutra az je trosku vidiet tesnenie myslite ze to moze robit problemi dik za nazor:( aby som pravdu povedal bolo to nadstiepene no ked som to dotahoval odskocilo to uplne Citovat
AnotherOne Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Ak bude dnu vnikať vzduch tak bude problém, ale to zistíš pri štartovaní, či padá nafta. Inak to nevadí. Citovat
Raky Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 no zatial to fakci bez problemov tak dufam ze to bude ok inac nevies co by stalo nove to viko ak sa da vobec zohnat Citovat
Raky Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 na cenu sa ani nepitam no mozno z nejakej buracky by sa dalo nie Citovat
AnotherOne Odesláno 9. únor 2010 Odesláno 9. únor 2010 Cena 109€. Z búračky sa dá samozrejme. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.