Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

S výmenou by nemal byť problém, ja som menil 2HDi a tam sa mení len vložka, takže odpojiť prívod aj odvod (hadičky som zapchal gumovými zátkami), v tvojom prípade asi odpojiť ohrievač nafty a čidlo na detekciu vody, odšraubovať celý filter.

Zobrať nový filter, naplniť ho naftou a primontovať všetko späť.

Na dvojlitri je aj odvzdušňovací šrób, neviem ako u 1,6-tky. Odvzdušniť a naštartovať :roker

Ja som to robil prvý krát a trvalo mi to cca 45 minút a to som si všetko aj fotil:D

Odesláno
Původně zaslal: patko79

S výmenou by nemal byť problém, ja som menil 2HDi a tam sa mení len vložka, takže odpojiť prívod aj odvod (hadičky som zapchal gumovými zátkami), v tvojom prípade asi odpojiť ohrievač nafty a čidlo na detekciu vody, odšraubovať celý filter.

Zobrať nový filter, naplniť ho naftou a primontovať všetko späť.

Na dvojlitri je aj odvzdušňovací šrób, neviem ako u 1,6-tky. Odvzdušniť a naštartovať :roker

Ja som to robil prvý krát a trvalo mi to cca 45 minút a to som si všetko aj fotil:D

Fajne ak sa smiem opytat, ci by si tie fotky sem nehodil pls?

Odesláno
Původně zaslal: patko79

celkový pohľad

Dotaz jak mam všechny ty vstupy a vystupy odpojene a vypuštěnou naftu z filtru do ktere strany kličem musim točit zato vičko abych filtr rozebral, zkoušelsemto proti směru hod. ručiček a nešlomito mam 2.0 HDI ??? :myslim

[upravil dne 8/2/10 PetrPM]

[upravil dne 8/2/10 PetrPM]

Odesláno

Je tam buď klasický závit nebo bajonetový,Ti exoti se frantíci vyřádily,každý má něco jiného,to musí fakt bavit :D.No a musíš otočit do leva,když chceš povolit.Mě to taky kdysi nešlo ani hovno,tak jsem si na to vzal klíč se řetězem na povolení olejového filtru. A pak už jo. no a pokud by jsi chtěl tak tady to ozzy popsal a vyfotil celé.

[upravil dne 8.2.2010 bara]

Odesláno

u toho odvzdušnění....stačí jenom napumpovat balonkem a nechat otevřenej ten odvzdušňovací šroub...nebo je na to jinej postup...

jak vyřešit případný problém s padáním hladiny nafty (jak jsem popisoval...když nechám v nádrži rezervu a nechám to stát cca 24 hod. tak natočí až na 3 pokus...když je nafty dost tak jenou otočim a hotovo dnes opět -9 a nic)

ptám se protože jsem včera byl Peugeotu a řekli mi za 5l oleje total quartz 5w30 2500,- jsem myslel že pujdu do kolen...když na eshopu totLU STOJÍ 1200,- tak si říkám, že to bude obdobný s tim filtrem, kterej bych asi raději vyměnil (auto má 40 000 najeto)

Odesláno

caute tiez som vcera menil vsetky filtre a olej a pri tom palivovom filtri resp.na jeho viku som si vsimol ze mam odstiepeny ten zubok na doraz pri dotahovani asi tak 1 cm po obvode a 1-2 mm do vnutra az je trosku vidiet tesnenie myslite ze to moze robit problemi dik za nazor:(

aby som pravdu povedal bolo to nadstiepene no ked som to dotahoval odskocilo to uplne :mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...