Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec lidi,

dneska jsem si po dlouho době opět počítal spotřebu (stylem vynulování kilometrů při natankování plný a pak opět natokování plný a zjištění počet ujetých km na načepované litry) a vyšla mi závratná spotřeba 11 l / 100 km .. to sem myslel že mě šlehne.

Mám 206 1.4 benzín. Je teda pravda že tuhle nádrž sem projezdil teď v mrazech po městě stylem studených startů a ohřátí na 70 max 80 stupňů a vždy tak 7km tam a zpět, ale v normálním provozu, žádné extrémní zácpy, prostě semafory.

Je to možný že je to zimou a tímhle převážně městským ježděním nebo je někde průser? Zítra jedu 350 km štreku tak uvidíme kolik mi to bude žrát..

Díky

Odesláno

Tento motor ma tabulkovo pisanych 11litrov/100 v mestskom okruhu, pocitaj ze mrzne a motor pracuje skoro stale studeny, v zime na spotrebu kasli, ries ked sa otepli ;) ... mne v lete a tak spotreba beha okolo 7litrov, teraz v zime je okolo 9 - 10 miestami;)

Odesláno

No záleží jaký jezdíš opravdu trasy.zkus si udělat delší výlet a podle toho uvidíš,ale 11L na 1,4 se mi zdá hodně těch 9L na sto se dá zežrat ale za 11L mě jezdí v zimě 1.8 16V.Z 1.4 jsem taky jezdil krátké trasy v zimě a bylo to nanejvíš 8,5L na sto

Odesláno

No prostě na 1.4 je to moc,aby jsi neměl upálenou lambda sondu-častá závada na 1,4.Zajet na stanici ME-dekra a za pár kaček ti hned zjistí jestli je vše v normě.pokud by dával vstřik víc benzínu,tak jsou emise v háji.a hned ti řeknou čím to je

Odesláno

Ja uz som mal stylom jazdenia MRAZI , trasi do 5 km, spotrebu i 12,5 litru :D

Je to uplne normalni ... Kdyz jezdim vice mimo mesto, nebo vice dlhsich tras tak jedu aj v tehle mrazech uplne s prstem v nose pod 8 ,7 litru ...

Proste je to jak kde jezdis :) Nechci vedet, co by ti na tyhle kratke starty zrala 2.0 :D

Odesláno
Původně zaslal: EXI.60

No záleží jaký jezdíš opravdu trasy.zkus si udělat delší výlet a podle toho uvidíš,ale 11L na 1,4 se mi zdá hodně těch 9L na sto se dá zežrat ale za 11L mě jezdí v zimě 1.8 16V.Z 1.4 jsem taky jezdil krátké trasy v zimě a bylo to nanejvíš 8,5L na sto

Neni kratka trasa jak kratka trasa. ...

Nastartovat, a jet 7 km rovne, je ine, jako nastartovat, jet 7 km a popri tom davat vsude prednost a stat na krizovtkach ...

Ta spotreba je uplne normalni, mal sem i vyssi, emisku sem mnel nedavno, uplne bez problemu, na diagnostike origo peugeot od wolfa to bolo tiez, tiez bez chyb :)

Proste ked s tym autom jazdim normalne, zere malo ... Ale na taketo trasi je to hold takto ...

Odesláno

Presne ako pise Lubk0, ten motor si vie zobrat v drastickych podmienkach, ja riesim spotrebu vzdy az ked je teplo, v takomto pocasi to zavadza:)

Odesláno

Jako inak ked je teplo, ci zima, dialnice jazdim v priemerke stale 140 km/h, miestami 150, a spotreby pri takomto zatazeni s 2-3 mi ludmi na palube v pohode 7, max 7,5 ...

Okrsky sme okolo 100 - 110 km/h zvladli v pohode pod 6 litrov, raz mi dokonca vysla 5,4 :D

Ale akonahle pridu taketo mestske podmienky, netreba sa cudovat.

Ved si zoberte hocijaky benzin, nastartujte ho v tomto mraze, a vozte sa este kym mate studeny motor, a pozerajte sa na aktualnu spotrebu :D Vam oci vyskocia :)

Ked som mal sluzobnu fabiu, po ceste do prace mi skakali aktualky na 1.2 HTP 28 litrov :D Ked som dosiel do prace, tak priemer za 6 km bol nejakych 13,8 litra :P

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Jako inak ked je teplo, ci zima, dialnice jazdim v priemerke stale 140 km/h, miestami 150, a spotreby pri takomto zatazeni s 2-3 mi ludmi na palube v pohode 7, max 7,5 ...

Okrsky sme okolo 100 - 110 km/h zvladli v pohode pod 6 litrov, raz mi dokonca vysla 5,4 :D

Ale akonahle pridu taketo mestske podmienky, netreba sa cudovat.

Ved si zoberte hocijaky benzin, nastartujte ho v tomto mraze, a vozte sa este kym mate studeny motor, a pozerajte sa na aktualnu spotrebu :D Vam oci vyskocia :)

Ked som mal sluzobnu fabiu, po ceste do prace mi skakali aktualky na 1.2 HTP 28 litrov :D Ked som dosiel do prace, tak priemer za 6 km bol nejakych 13,8 litra :P

Asi máš napůl pravdu,každé auto si v zimě víc veme i to moje.aby jsme se nemuseli hádat,tak si počkáme všichni na jaro.Je pravda že pokud je člověk jen trochu rozumný,tak si stejně o nějakou stovku(pětku v ojru) tankuje navýše-nevíš nikdy kde se budeš dvě hodiny hrabat ve sněhu,nebo stát v koloně.já jsem dneska jel za matkou na vysočinu a polovinu cesty kola prokluzovaly tak mě to asi vzalo taky víc paliva...
Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Ja uz som mal stylom jazdenia MRAZI , trasi do 5 km, spotrebu i 12,5 litru :D

Je to uplne normalni ... Kdyz jezdim vice mimo mesto, nebo vice dlhsich tras tak jedu aj v tehle mrazech uplne s prstem v nose pod 8 ,7 litru ...

Proste je to jak kde jezdis :) Nechci vedet, co by ti na tyhle kratke starty zrala 2.0 :D

Lubko, mesto kratke trasy, za posledny mesiac a pol mi vychadza priemerna spoteba 8,01. Jazdime 4 dospely

Odesláno

Tak ja bych ti udelal klidne 15 :)

Nejsou kratke trasi, jako kratke trasi. Ja opravdu jedu nekdy jen 3 km, a pak zase 3 km, a pak zase 5 km atd ... Tu se vubec nejedna o osoby :) Proste to tak zere.

Zralo mi to tak i na sluzebnym, a to nechci hovorit, kolik zrala 307 SW 1.6 16V, tam sme byli cez zimu pri kratkych trasach s domu do prace na 14 litrech ... Bezny provoz kombinovany vice mesto, min okolite obce sme robili za 10,4 az 10,9 .... V zime ... A to tak jazdili vsichni...

A to to auto vubec nevytacim. Kdyz ho startuju a jezdim taketo studene, jezdim jak duchodce, aby sem nejak motoru uzasne neposkodil ... Pomalycky, a davam do nej ted OMV Carreru 95, aby to mnel chudacek za zimy snadnejsi :):P

Odesláno

Inak vzdy jazdim len plna nadrz ... Natankujem, uplne az po rezevu vybeham, a zase doplna... Priebezne si robim reporty ...

K bloku od benalu si na blocek od kreditky dopisuju, kolik sem presel KM a kolik sem ted natankoval :D:P

Odesláno

to georgus: užíváš Péčko přibližně ve stejných podmínkách, jako já. Jeden starý a účinný recept je strčit před chladič kus kartonu. Na tu krátkou vzdálenost nehrozí, že by se to přehřálo a na spotřebě se to pozná, to mi věř.:cool:

Odesláno

Lubko-nehusti do nás takové spotřeby L/100km.Akorát blbneš ostaní.nech si auto pořádně opravit v servise!To ti nesežeru že 1,4 jezdí za 13L na 100km.Neblbni zde nováčky s Peug.akorát je odradíš.Nech si zkontrolovat motor,asi nemáš něco v pořádku.13L nežrala ani škoda 120.tak nás tady nekrm.Přiznej si že vše doma nespravíš a zajet do servisu at ti to opraví.13L na sto km slyšim poprvé.si asi sednul do mercedesu

Odesláno

jak můžeš s tvou inteligencí měřitř spotřebu podle plné nádrže!V nádrži zůstane vždy vzduchová bublina.pokaždé je jinak veliká jednou 10L po druhé 20L.Tak alspon neblbni lidi tvýma kravinama.to ti nikdo určitě nesežere:bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...