georgus Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Zdarec lidi, dneska jsem si po dlouho době opět počítal spotřebu (stylem vynulování kilometrů při natankování plný a pak opět natokování plný a zjištění počet ujetých km na načepované litry) a vyšla mi závratná spotřeba 11 l / 100 km .. to sem myslel že mě šlehne. Mám 206 1.4 benzín. Je teda pravda že tuhle nádrž sem projezdil teď v mrazech po městě stylem studených startů a ohřátí na 70 max 80 stupňů a vždy tak 7km tam a zpět, ale v normálním provozu, žádné extrémní zácpy, prostě semafory. Je to možný že je to zimou a tímhle převážně městským ježděním nebo je někde průser? Zítra jedu 350 km štreku tak uvidíme kolik mi to bude žrát.. Díky Citovat
peugeot09 Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 To vypadá na průser. U mě vychází na necelých 8 litrů. Styl jízdy jak kdy, kvůli sněhu povětšinou (bohužel) v klidu, Délka trasy dost často stejná jako u tebe. Citovat
MatrixChose Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Řekl bych, že je to skoro normální Citovat
Qcko Odesláno 28. leden 2010 Odesláno 28. leden 2010 Tento motor ma tabulkovo pisanych 11litrov/100 v mestskom okruhu, pocitaj ze mrzne a motor pracuje skoro stale studeny, v zime na spotrebu kasli, ries ked sa otepli ... mne v lete a tak spotreba beha okolo 7litrov, teraz v zime je okolo 9 - 10 miestami;) Citovat
georgus Odesláno 28. leden 2010 Autor Odesláno 28. leden 2010 Tak cajk Tak holt budu míň jezdit Díky všem Citovat
robozv Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 ja mam 1,4 ale 16V 65kW ale v 307ke no naposledy som nuloval tachometer asi v oktobri a teraz mam priemerku 7,9l a jazdim 80% mesto na studeny motor. Citovat
EXI.60 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 No záleží jaký jezdíš opravdu trasy.zkus si udělat delší výlet a podle toho uvidíš,ale 11L na 1,4 se mi zdá hodně těch 9L na sto se dá zežrat ale za 11L mě jezdí v zimě 1.8 16V.Z 1.4 jsem taky jezdil krátké trasy v zimě a bylo to nanejvíš 8,5L na sto Citovat
EXI.60 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 No prostě na 1.4 je to moc,aby jsi neměl upálenou lambda sondu-častá závada na 1,4.Zajet na stanici ME-dekra a za pár kaček ti hned zjistí jestli je vše v normě.pokud by dával vstřik víc benzínu,tak jsou emise v háji.a hned ti řeknou čím to je Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Ja uz som mal stylom jazdenia MRAZI , trasi do 5 km, spotrebu i 12,5 litru Je to uplne normalni ... Kdyz jezdim vice mimo mesto, nebo vice dlhsich tras tak jedu aj v tehle mrazech uplne s prstem v nose pod 8 ,7 litru ... Proste je to jak kde jezdis Nechci vedet, co by ti na tyhle kratke starty zrala 2.0 Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Původně zaslal: EXI.60 No záleží jaký jezdíš opravdu trasy.zkus si udělat delší výlet a podle toho uvidíš,ale 11L na 1,4 se mi zdá hodně těch 9L na sto se dá zežrat ale za 11L mě jezdí v zimě 1.8 16V.Z 1.4 jsem taky jezdil krátké trasy v zimě a bylo to nanejvíš 8,5L na sto Neni kratka trasa jak kratka trasa. ... Nastartovat, a jet 7 km rovne, je ine, jako nastartovat, jet 7 km a popri tom davat vsude prednost a stat na krizovtkach ... Ta spotreba je uplne normalni, mal sem i vyssi, emisku sem mnel nedavno, uplne bez problemu, na diagnostike origo peugeot od wolfa to bolo tiez, tiez bez chyb Proste ked s tym autom jazdim normalne, zere malo ... Ale na taketo trasi je to hold takto ... Citovat
Qcko Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Presne ako pise Lubk0, ten motor si vie zobrat v drastickych podmienkach, ja riesim spotrebu vzdy az ked je teplo, v takomto pocasi to zavadza:) Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Jako inak ked je teplo, ci zima, dialnice jazdim v priemerke stale 140 km/h, miestami 150, a spotreby pri takomto zatazeni s 2-3 mi ludmi na palube v pohode 7, max 7,5 ... Okrsky sme okolo 100 - 110 km/h zvladli v pohode pod 6 litrov, raz mi dokonca vysla 5,4 Ale akonahle pridu taketo mestske podmienky, netreba sa cudovat. Ved si zoberte hocijaky benzin, nastartujte ho v tomto mraze, a vozte sa este kym mate studeny motor, a pozerajte sa na aktualnu spotrebu Vam oci vyskocia Ked som mal sluzobnu fabiu, po ceste do prace mi skakali aktualky na 1.2 HTP 28 litrov Ked som dosiel do prace, tak priemer za 6 km bol nejakych 13,8 litra Citovat
EXI.60 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Původně zaslal: Lubk0 Jako inak ked je teplo, ci zima, dialnice jazdim v priemerke stale 140 km/h, miestami 150, a spotreby pri takomto zatazeni s 2-3 mi ludmi na palube v pohode 7, max 7,5 ... Okrsky sme okolo 100 - 110 km/h zvladli v pohode pod 6 litrov, raz mi dokonca vysla 5,4 Ale akonahle pridu taketo mestske podmienky, netreba sa cudovat. Ved si zoberte hocijaky benzin, nastartujte ho v tomto mraze, a vozte sa este kym mate studeny motor, a pozerajte sa na aktualnu spotrebu Vam oci vyskocia Ked som mal sluzobnu fabiu, po ceste do prace mi skakali aktualky na 1.2 HTP 28 litrov Ked som dosiel do prace, tak priemer za 6 km bol nejakych 13,8 litra Asi máš napůl pravdu,každé auto si v zimě víc veme i to moje.aby jsme se nemuseli hádat,tak si počkáme všichni na jaro.Je pravda že pokud je člověk jen trochu rozumný,tak si stejně o nějakou stovku(pětku v ojru) tankuje navýše-nevíš nikdy kde se budeš dvě hodiny hrabat ve sněhu,nebo stát v koloně.já jsem dneska jel za matkou na vysočinu a polovinu cesty kola prokluzovaly tak mě to asi vzalo taky víc paliva... Citovat
PnR Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Původně zaslal: Lubk0 Ja uz som mal stylom jazdenia MRAZI , trasi do 5 km, spotrebu i 12,5 litru Je to uplne normalni ... Kdyz jezdim vice mimo mesto, nebo vice dlhsich tras tak jedu aj v tehle mrazech uplne s prstem v nose pod 8 ,7 litru ... Proste je to jak kde jezdis Nechci vedet, co by ti na tyhle kratke starty zrala 2.0 Lubko, mesto kratke trasy, za posledny mesiac a pol mi vychadza priemerna spoteba 8,01. Jazdime 4 dospely Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Tak ja bych ti udelal klidne 15 Nejsou kratke trasi, jako kratke trasi. Ja opravdu jedu nekdy jen 3 km, a pak zase 3 km, a pak zase 5 km atd ... Tu se vubec nejedna o osoby Proste to tak zere. Zralo mi to tak i na sluzebnym, a to nechci hovorit, kolik zrala 307 SW 1.6 16V, tam sme byli cez zimu pri kratkych trasach s domu do prace na 14 litrech ... Bezny provoz kombinovany vice mesto, min okolite obce sme robili za 10,4 az 10,9 .... V zime ... A to tak jazdili vsichni... A to to auto vubec nevytacim. Kdyz ho startuju a jezdim taketo studene, jezdim jak duchodce, aby sem nejak motoru uzasne neposkodil ... Pomalycky, a davam do nej ted OMV Carreru 95, aby to mnel chudacek za zimy snadnejsi Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 Inak vzdy jazdim len plna nadrz ... Natankujem, uplne az po rezevu vybeham, a zase doplna... Priebezne si robim reporty ... K bloku od benalu si na blocek od kreditky dopisuju, kolik sem presel KM a kolik sem ted natankoval Citovat
LuisArm Odesláno 29. leden 2010 Odesláno 29. leden 2010 to georgus: užíváš Péčko přibližně ve stejných podmínkách, jako já. Jeden starý a účinný recept je strčit před chladič kus kartonu. Na tu krátkou vzdálenost nehrozí, že by se to přehřálo a na spotřebě se to pozná, to mi věř. Citovat
EXI.60 Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 Lubko-nehusti do nás takové spotřeby L/100km.Akorát blbneš ostaní.nech si auto pořádně opravit v servise!To ti nesežeru že 1,4 jezdí za 13L na 100km.Neblbni zde nováčky s Peug.akorát je odradíš.Nech si zkontrolovat motor,asi nemáš něco v pořádku.13L nežrala ani škoda 120.tak nás tady nekrm.Přiznej si že vše doma nespravíš a zajet do servisu at ti to opraví.13L na sto km slyšim poprvé.si asi sednul do mercedesu Citovat
EXI.60 Odesláno 30. leden 2010 Odesláno 30. leden 2010 jak můžeš s tvou inteligencí měřitř spotřebu podle plné nádrže!V nádrži zůstane vždy vzduchová bublina.pokaždé je jinak veliká jednou 10L po druhé 20L.Tak alspon neblbni lidi tvýma kravinama.to ti nikdo určitě nesežere:bacha Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.