Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest servisman
Odesláno

mrkni zde není to tam popsané ale k topení jsou slabý hadice které najdeš na levé straně motoru a jdou ke spolujezdci k topení/stojíš před motorem/

sice blbá fotka ale napoví kde to hledat,kousek před tím je čepička na odvzdušnění

[upravil dne 26/1/10 honza406-komisar]

Odesláno

takze to bude asi tim termostatem,byl jsem u sveho mechanika a ten zmeral a dolel kapalinu,je az do -50,pak to ovzdusnil.Nastartoval a nechal bezet na neutral,rikal ze se rychle zahriva chladic a to pry by nemelo.Pak jsme to jeli projet cca 20 km a po celou dobu byla rucicka vody uplne dole a rucicka oleje tesne nad nulu.Sice to jemne topilo po celu dobu jizdy,ale rikal ze se takhle projevuje spatny termostat,ze to neukazuje teplotu.

Takze odpoledne zkusim koupit termostat vymenim ho,a budu doufat ze to bude ok.

Odesláno

Ono se říká věcí... Když mám čas a musím škrábat tak jedině nastartováno, když spěchám tak jízdou. Nechovám se k němu jako prase ale ani jako otrok, když někde čekám tak si samozřejmě zatopím. A hlavně když by tomu mělo vadit tohle tak co potom v létě v koloně?

Odesláno
Původně zaslal: s1600

OT

Cio jsem se docetl,tak motoru moc neprospiva nechavat do na volnobeh zahrat,lepsi pomala,plynula jizda...

tak to ses docetl peknou pi....nu,to je snad uplne jedno estli to stoji nastartovany nebo pomalu jedes,ba naopak je lepsi motor nechat prohrat,nez se rojede do zateze,vis co trva nez se ohreje olej aby mel schopnost kloudne mazat....?vem si jak jde treba v zime blbe radit jak to je vsechno zatuhly,nechas to chvili zahrat a pak to jde hnedle lip...

Odesláno
Původně zaslal: jan07

takze jsem koupil novy termostat,jsou tam 3 gumove krouzky,kam se pouzivaji?

z 99% pouzijes jen ten silnejsi,ma uvnitr prorizlou drazku navliknes ji na plechovy telo termostatu,ty dva slabsi krouzky ti zustanou na paradu...

Odesláno
Původně zaslal: MIHUL

tak to ses docetl peknou pi....nu,to je snad uplne jedno estli to stoji nastartovany nebo pomalu jedes,ba naopak je lepsi motor nechat prohrat,nez se rojede do zateze,vis co trva nez se ohreje olej aby mel schopnost kloudne mazat....?vem si jak jde treba v zime blbe radit jak to je vsechno zatuhly,nechas to chvili zahrat a pak to jde hnedle lip...

urcite je lepsi pomalejsi jizda hned po startu, nez stani s klepajicim se motorem na volnobeh, pri rozumnych zvysenych otackach se motor lepe maze, navic se zahriva i prevodovka (coz pri stani se od motoru jen stezi ohreje a pak kdyz uz je motor ohratej a ty podle toho jedes, tak se zacne teprve ohrivat a vlastne ji davas vic za usi, nez kdyz se rozjedes se studenym motorem hned)

Odesláno

To Ferry

Pane jo,tak ted te nechapu nejdrive pises pomala jizda hned po startu a nakonci napises ze ji vlastne davas za usi:nevim A jestli se ti klepe studenej motor na volnobehu,tak budes mit asi problem se syticem:aut

[upravil dne 28/1/10 Ferry]

Odesláno

to Mihul,

ne opravdu se mi motor na volnobeh neklepe, myslel jsem to spis obrazne, problemy se sytice nemam, pac vlastne zadnej sytic na modernich motorech neni, mas na mysli zvysene volnobezne otacky pomoci volnobezneho servomotoru, ne s tim opravdu problemy nemam

A s tou prevodovkou jsi to taky nepochopil.Mozna jsem to predtim blbe napsal.

Psal jsem o tvem pripadu, kdy sice nechas zahrat motor stanim na volnobeh, ale pri tomhle se ti neprohreje prevodovka, takze ty pak jedes sice s teplym motorem (takze urcite mene opatrne, nez kdyz jedes s motorem studenym) ale jedes se studenou prevodovkou, ta timto dostava vetsi zahul, nez kdyz bys vyjel opatrne se studenym motorem a studenou prevodovkou hned a oboji zahral volnou jizdou

[upravil dne 28/1/10 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

to Mihul,

ne opravdu se mi motor na volnobeh neklepe, myslel jsem to spis obrazne, problemy se sytice nemam, pac vlastne zadnej sytic na modernich motorech neni, mas na mysli zvysene volnobezne otacky pomoci volnobezneho servomotoru, ne s tim opravdu problemy nemam

A s tou prevodovkou jsi to taky nepochopil.Mozna jsem to predtim blbe napsal.

Psal jsem o tvem pripadu, kdy sice nechas zahrat motor stanim na volnobeh, ale pri tomhle se ti neprohreje prevodovka, takze ty pak jedes sice s teplym motorem (takze urcite mene opatrne, nez kdyz jedes s motorem studenym) ale jedes se studenou prevodovkou, ta timto dostava vetsi zahul, nez kdyz bys vyjel opatrne se studenym motorem a studenou prevodovkou hned a oboji zahral volnou jizdou

To ferry:Mas pravdu myslel sem zvyseny volnobezny otacky,ale radeji sem napsal sytic protoze by to spousta lidi nepochopila kdyz tady vidim nejaky nazory a postrehy.Jinak samozrejmne se s tebou nechci hadat,ale zajimalo by me jak si myslis ze se ohreje prevodovka?podle toho jak to myslis tak asi myslis tim ze se hreje jak se v ni pri jizde toci kolecka;)ja si teda myslim ze to spis bude tim ze jelikoz je hlinikovy obal a hlinik vyborne vede teplo a tudiz teplo preda motor kterej se podle me zahreje rychleji kdyz stoji na miste nez kdyz se pri pomaly jizde zase chladi o studenej vzduch,tak si myslim ze se ohriva takhle od motoru.A myslim ze tomu vubec nemuzes ublizit kdyz to nechas chvili ohrat treba nez ometes snih nebo oskrabes omrzly okna:potlesk

[upravil dne 1/2/10 Ferry]

Odesláno

já souhlasím na 100% s ferrym ... jak píšeš ty točej se tam takový ty ,,kolečka,,:Da tím se zahřívá převodovka společně s motorem... hliník se nevolí ani tak proto že dobře vede teplo ale protožýe je lehkej;) a navíc v origo manuálu taky píšou zahřát opatrnou jízdou na co nejvyšší rychlost aby motor nebyl příliš v tahu..

Odesláno

ano olej se v prevodovce hreje predevsim trenim otacejicich se kolecek, prevod tepla vedenim obalem prevodovky bude mit daleko mensi efekt, nebot i stycne plochy s motorem jsou dost male

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...