Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: lubikpo

...dalsia vec--> nedrzi plastovy kryt na motore, su tam akesi 4 prichytky, ale vobec nedrzia

Takyto problem som mal aj ja a videl som to aj na mnohych motoroch.

zakupil som 4 male silentbloky, navrh skrutka a bez problemov. (cena max 12 Ecka)

Toto nie je problem.

toto na HDi je bezna vec...videl jsem to u 6ti motoru

Odesláno
Původně zaslal: Šalda

Tak mondeo je už jiný kafe:D:super

taky sem nad ním přemýšlel, ale stál víc než 406 tak sem do něho nešel, ale byl to jeden z favoritů:D

Ja som len chcel dodat, pokial sa ty nepaci Focus, ako je pohodlny, co sa tyka sedaciek a podvozku, nechapem, preco hovoris na Mondeo ine kafe, ked je to sedackami a podvozkom skoro identicke (myslim komfort za volantom) viac je tam len priestoru, a ty myslim nie si taky velky, aby si bol vo focusovi stiesneny :)

Len nechapem ten velky rozdil, s focusa si cakal kedy sadnes do peugeota a mondeo je ine kafe ako 406 :P:D

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Focus a Mondeo je rozdíl třídy. Nechápu, jak tohle může někdo nechápat.

Chapem rozdil, medzi FOCUSEM a MONDEEM. Zaroven ale ako sem psal ja, ci Qcko, Qckovi nejde primarne o velkost , takze mu lze navrhnout i auto jine tridy ... Resp. kdyz mu velkosti vyhovuje 306 Break, nevidim duvod, proc by mu nemohol vyhovoat velkosti, treba Focus ...

To je za prve. Za druhe, kdyz si sednu do 306 tky, a pak do 406 ky, rozdil citim trocha v podvozku, a velkosti okolo. Sedacky sou ale meky zhruba stejne, a stale je to podle mne to netvrde gaucove svezeni ...

Celkova mira pohodli, krom velikosti, je podobna ve Focusovi aj v Mondeu, toz preto se ptam, jak mohl byt komfort ve Focusu uplne na hovno, a v Mondeu uplne super :) Krom te velikosti ...

Nic jineho sme neporovnavali ... Staci citat ...

Odesláno

Som rad, ze sa tu bavite o Fordoch :) ... kazdopadne, som bol auto teraz riadne prebehnut, vyskusat, omrknut a zistit vsetko co sa dalo:

Tu su vysledky:

Predna lava strana bola tuknuta este vo FR, pri kontrole originality neboli pohnute ani opravovane ziadne nosne ani ine casti karoserie, takze tam je to v pohode...

Vyfuk absolutne nedymy, skor som mal problem z neho vobec nejaky dym dostat :)

Motor slape ako hodinky, drzi krasne volnobeh, nic nepiska ani nevrzga, uzasne reaguje na otacky (resp. skusil som do 4000, viac som nesiel, ale plynule a tiche)

Brzdy su komplet vymenene, kotuce Brembo a taisto platnicky (znacku neviem), takisto su vymenene vsetky stabilizacne tycky...

Cely podvozok bol kompletne osetreny nastrekom, vyzeral ako novy + cela konstrukcia tazneho zariadenia bola osetrena komaxitom :)

V interiery vsetko slape, vyskusal som hadam vsetko a ziadny problem...

...ale . . . este jednu vec som si vsimol dnes a neviem co si o tom myslet, aj ked majitel mi o tom povedal --> Palubny pocitac stale ukazuje priemernu spotrebu 7,9l (zda sa mi moc), ale hovori, ze to je kvoli prietokovemu cidlu vzduchu??? (alebo ako to presne povedal) a ze to sposobuje to, tak este neviem co si myslet o tom, inak je auto komplet v poriadku, dokonca aj diagnostika bez chyb...

...tak uz len vediet, co s tym ukazatelom spotreby, inak som totalne spokojny:super

[upravil dne 26/1/10 Qcko]

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Tak mondeo je už jiný kafe:D:super

taky sem nad ním přemýšlel, ale stál víc než 406 tak sem do něho nešel, ale byl to jeden z favoritů:D

Ja som len chcel dodat, pokial sa ty nepaci Focus, ako je pohodlny, co sa tyka sedaciek a podvozku, nechapem, preco hovoris na Mondeo ine kafe, ked je to sedackami a podvozkom skoro identicke (myslim komfort za volantom) viac je tam len priestoru, a ty myslim nie si taky velky, aby si bol vo focusovi stiesneny :)

Len nechapem ten velky rozdil, s focusa si cakal kedy sadnes do peugeota a mondeo je ine kafe ako 406 :P:D

Je to to stejný jako 406 a 306, taky to jsou rozdílný auta, jak vzhledově, tak prostorově a i pohodlí je u nich jiný, a to stejný je u focuse a mondea, proto jsem psal že za mě focus ne ale mondeo už je jiný kafe, prostornější a pohodlnější než focus, a dokonce i hezčí:P:P;)

Chápu že focus a mondeo jsou rozdílný třídy, to snad ví každej;)

Odesláno
Původně zaslal: Qcko

...ale . . . este jednu vec som si vsimol dnes a neviem co si o tom myslet, aj ked majitel mi o tom povedal --> Palubny pocitac stale ukazuje priemernu spotrebu 7,9l (zda sa mi moc), ale hovori, ze to je kvoli prietokovemu cidlu vzduchu??? (alebo ako to presne povedal) a ze to sposobuje to, tak este neviem co si myslet o tom, inak je auto komplet v poriadku, dokonca aj diagnostika bez chyb...

...tak uz len vediet, co s tym ukazatelom spotreby, inak som totalne spokojny:super

[upravil dne 26/1/10 Qcko]

Tak to jsem rád že seš se stavem 406 spokojený:super

Jinak když jsem kupoval moji 406 tak mě PP ukazoval spotřebu 10,3, taky sem se toho lekl ale během pár dní mě PP ukazoval nějakých 7,2, a to mě ukazuje stále, i když reálná spotřeba je mezi 6 - 6,5 litry

Odesláno
Je to to stejný jako 406 a 306, taky to jsou rozdílný auta, jak vzhledově, tak prostorově a i pohodlí je u nich jiný, a to stejný je u focuse a mondea, proto jsem psal že za mě focus ne ale mondeo už je jiný kafe, prostornější a pohodlnější než focus, a dokonce i hezčí:P:P;)

Chápu že focus a mondeo jsou rozdílný třídy, to snad ví každej;)

To by som ani nepovedal :( 306 a 406 su co sa tyka komfortu za volantom uplne inde ako Focus a Mondeo :)

Aj focus, aj mondeo maju tvrdsie sedacky akio 306,406 , tvrdsie podvozky, a cele su proste tvrdsie..

V jednom mondeu mne vozi ted docela casto - prave ho predava

http://ford-mondeo.autobazar.eu/18-16v-trend-id1363131.html

a kamarad ma sluzebaka focuse s 1.8 TDCI 2007 cku ...

V oboch je citit, ze sou uplne jine ako 306 a 406, a velky narast pohodli, krom prostoru, tam znat neni :)

Takze te stale \"nechapu\" ... Kdyz ty byl nepohodlnej Focus z hladiska tvrdosti, tak ty nemuze byt pohodlne ani mondeo :)

Odesláno

Nepochopil jsi mě, vím že 306 a 406 mají úplně jinej podvozek a komfort než focus a mondeo, srovnával jsem mezi sebou právě 306 a 406, téměř stejný ale přitom úplně rozdílný auta, a to je stejný i u focusu a mondea, taky téměř stejný ale přitom hodně rozdílný auta, proto jsem psal že focus ne ale že do mondea bych klidně i šel nebýt peugeota;)

Prostě s focusem jsem najezdil asi 1500km a rád sem ho vrátil, ale s mondeem jsem najezdil cca 4000km ( má ho kamarád) a v něm jsem se prostě cítil uplně jinak. Každopádně ale 406 je prostě někde úplně jinde, co se týče komfortu, a proto jsem nakonec vzal zase 406 a vůbec nelituju;)

Odesláno

Šalda, no to co mi pises ty hovoril aj on, ze proste to niekedy ukazuje aj 2 litre navyse a nehybe sa to, ale realne to jazdi za tych 5,5 litra...tak sa tomu da verit?

Odesláno

To nikdy nemůžeš vědět, musel by sis to auto projet a uvidíš kolik ti bude ukazovat spotřeba, to co Ti říká on je úplně jedno, může Ti nakecat co chce;)

Jen jsem napsal že mě spotřeba po koupi klesla asi o 3 litry, myslím že je to taky tím že v bazaru s autem každej jede jen kousek, navíc je zima takže jede se studeným autem, tudíž spotřeba musí ukazovat víc než bude potom reálná:nevim

Odesláno

Nepochopil jsi mě, vím že 306 a 406 mají úplně jinej podvozek a komfort než focus a mondeo, srovnával jsem mezi sebou právě 306 a 406, téměř stejný ale přitom úplně rozdílný auta, a to je stejný i u focusu a mondea, taky téměř stejný ale přitom hodně rozdílný auta, proto jsem psal že focus ne ale že do mondea bych klidně i šel nebýt peugeota;)

Prostě s focusem jsem najezdil asi 1500km a rád sem ho vrátil, ale s mondeem jsem najezdil cca 4000km ( má ho kamarád) a v něm jsem se prostě cítil uplně jinak. Každopádně ale 406 je prostě někde úplně jinde, co se týče komfortu, a proto jsem nakonec vzal zase 406 a vůbec nelituju;)

Aha, tak len v tom prispevku vyssie, si nepisal ze si siel do 406 kvoli komfortu, ale kvoli tomu ze bolo mondeo drahsie :P Tak preto :P

Odesláno

Šalda: aha, no to auto teraz stoji stale vonku v mraze, nejazdi, bolo jazdene akurat vcera a dnes, co som sa bol previezt ja, na palubnom PC som mal priemernu spotrebu a nenapadlo ma prepnut na aktualnu :( ... tak na to pozriem:mrk

Odesláno

Na aktuální se radši ani nedívej, mě to pěkně skáče kolem 12:aut, je lepší se projet a uvidíš kolik ti ukáže průměrnou, nehledě na to by měl autobazar dát pár dní na vyzkoušení, aspoň AAA to takhle mají:myslim

Lubko: Mondeo bylo dražší protože bylo o rok novější;)

Psal jsem že mondeo bylo jedno z favoritů, ale jakmile sem se posadil do 406 ( rozdíl oproti mé bývalé 406 obrovskej )

tak už nebylo o čem přemýšlet;)

Domluvil jsem:aut

Odesláno

No s par vyhradama :D

Qcko, pokud se ty to auto hrozne liby, je to tvuj sen, je inak uplne v cajku co podle popisu cos psal je, tak bych kaslal ted na palubak :) Resp. skus od neho za ten palubny vypitat 100 - 200 Eur zlavu :P

7,9 na kratke trasi v zime neni vela, takze mozna je i dobry ...

Odesláno

Diky Lubk0, som rad, ze to beries tak :D .... hej, na zlave zapracujem pri predani penazi, uvidim ako sa to vyvinie, kazdopadne o priebehu budem informovat:cool:

Odesláno

Qcko: pozri si na to PP, kolko je tam najazdene od posledneho vynulovania- pokial tam je 200km, tak tej priemernej spotrebe vobec never.

Inak v tychto mrazoch rapidne stupa aj u mna

Odesláno

Mne ani tak neslo o to cislo 7,9 ako o to, ze to moze mat nieco spolocne s tym cidlom vzduchu, tak ma to zaujima, ze ci na tom nieco moze byt :)

Šalda: s Lubk0m sa da suhlasit, vsak nemozu stale so vsetkymi suhlasit to by bolo co za pristup:super ... pravo na vlastny nazor ti nikto nemoze zobrat:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...