Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,chtěl bych jen poradit jestli je možné aby vytekl motor.olej přes kontrolní měrku.Mé polovičce se rizsvitila kontrolka oleje a STOP.Při kontrole oleje jsem zjistil,že měrka byla povytažená zhruba 4 cm,oleje bylo jen na špičce měrky a okolo ošplíchaný olej.Nemá někdo podobnou zkušenost?Jde mi o to jestli bych měl zkontrolovat i něco jiného,jestli je vůbec možné aby tolik oleje ušlo přes měrku.Dík moc za radu:super

Odesláno

Aj keby bolo zapchaté odvetrávanie tak trochu oleja vyhádže mierkou ale určite nie litre. Skôr by som to videl na zanedbanú údržbu a to upchaté odvetranie cituáciu iba zhoršilo.

Odesláno

Mohlo ty vyfrkat aj dost oleja. Ja som mal tie odvetracie hadicky riadne zanesene a to si robim udrzbu sam a poriadne. Mam pochybnosti ze v servise ti toto skontroloju ak im to sam nepovies. Takze by som odporucil skontrolovat to , za to nic nedas.

Odesláno

pokud se pri castych kratkych jizdach v zime vysrazi v hadickach odvetravani klikovky a vika ventilu bila olejova emulze ze vzdusne vlhkosti, dokaze to natlakovat vcelku dost a klidne to ten olej vyplive ven. Vetsinou to zatuhne v odlucovaci oleje, kde uvnitr je takova kovova sitka a na te se udela bila dost pevna emulze diky tomu, ze motor se pri kratke jizde poradne neprohreje, takze zkontrolovat tyhle odvetravaci hadice smerem k sani a vycistit

Odesláno

JJ,tohle asi bude ono,MAnzelka jezdi do prace asi 10 km pravidelne a jen sem tam je nejaka delsi jizda.Jdu to zkontrolovat,popripade vycistit.Doufam ze vlivem zvyseneho tlaku nemohlo odejit i neco jineho.

Odesláno

Ferry prosim te a kde najdu ten odlucovac oleje?Koukal jsem na to,sundal jsem plastovy kryt z vrchu motoru a jedine co mi pripadlo jako odlucovac je takovy valecek s plastovym vickem na prave strane (kdyz stojim pred autem),je to ono?A jeste jedna vec nejde mi ted ani povolit viko od dolivani oleje,cim to?

Odesláno

Tak přesně tohle se mi dnes taky stalo. Jedu si ráno do práce a auto v půli cesty začalo ztrácet výkon. Po pár minutách na mě začalo na přístrojovce blikat STOP s kontrolkou oleje a s pípáním. Zastavil jsem, vypnul motor, zvednul haptnu a zděsil se. Celý motorový prostor zacákaný olem a asi 2 cm povytažená měrka. Měl jsem s sebou asi půl litru oleje tak jsem ho dolil, dal měrku zpátky a auto už jelo normálně. Odpoledne jsem dolil ještě 2,5 l oleje, protože tam skoro žádný nebyl. Důvod, proč se tak stalo, jsem zjistil na tomto fóru a taky na fórech Xsara clubu a VW clubu. Zítra to zkusím dát někam na dílnu, aby ty hadice vyčistili. Motor bude muset na očistu počkat, až bude tepleji. Pevně doufám, že zítra ráno nedopadnu podobně jako dnes.

Odesláno

To Danisimo, ted koukam, ze ta 2,0 nema klasickej odlucovac oleje, ale je tam jen to potrubi (cislo 1, to pod c.2 je pro auta na LPG)

[upravil dne 27/1/10 Ferry]

• O 13 let později...
Odesláno

Tak včera úplně stejná záležitost jak popisuje výše Ladman z  roku 2010.

Akorát že Peugeot 5008 1,6 115kw benzín. Vyteklý olej, komplet do sucha, v olejové vaně zůstatek cca 0,2l. Auto komplet zespodu od oleje, až po sklo na pátých dveřích. 

Dnes výměna víka ventilů, nová náplň + filtr. Tak snad bude vše O.K. , jen nechápu, !!! KUDY !!! ten olej vytekl. Vše prohlédnuto, vyčištěno. Kdyby někdo věděl, budu rád za info.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...