Zdenda-406 Odesláno 23. leden 2010 Autor Odesláno 23. leden 2010 MatrixChose[/i] (plivu z nich totiž ) Tak asi hold někdo má a někdo ne a tvuj tata asi teda ne.Muže to být štastný chlap Citovat
MatrixChose Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 No schválně až tam budu tak se podívám pořádně. Co mě ale udivilo je, že vede krkavice ze zdola z obýváku přímo nahoru na půdu pro kabel na anténu. Jeden den jsem tam protahovat UTP kabel a v pohodě, asi za týden na to jsem tam přidával ještě koax a jak tahám tahám tak kabel úplně mokrej. V domě žádný vlhko není, na půdě není kudy by tam zateklo, to je na 100% a dolů to taky nijak nestékalo, fakt záhada Citovat
Zdenda-406 Odesláno 23. leden 2010 Autor Odesláno 23. leden 2010 Původně zaslal: MatrixChose No schválně až tam budu tak se podívám pořádně. Co mě ale udivilo je, že vede krkavice ze zdola z obýváku přímo nahoru na půdu pro kabel na anténu. Jeden den jsem tam protahovat UTP kabel a v pohodě, asi za týden na to jsem tam přidával ještě koax a jak tahám tahám tak kabel úplně mokrej. V domě žádný vlhko není, na půdě není kudy by tam zateklo, to je na 100% a dolů to taky nijak nestékalo, fakt záhada No jestli máš ten krk venku tak se nediv.Pokud není ucpaný tak funguje jako komín tzn-Nasává si teply vzduch z místnosti no a nad stropem samozřejmně není husí krk zateplený a taky je tam uplně jíná teplota vzduchu a tak to samozřejmně musí kondenzovat v husím krku a tím je v něm voda.Je na pudě uplně jiná teplota proto se to musí v tom krku srazit.Je to logické.Pochopil jsi to aspon trošku??? [upravil dne 23.1.2010 Zdenda-406] Citovat
MatrixChose Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Pochopil, ale předtím tam nebyla, o to mi spíš jde. Kondenzaci chápu, fyzika mě docela i šla Citovat
serzo33 Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 obaľ ten koniec sklenou vatou,zabaľ,tak aby sa neochladzoval. Citovat
Zdenda-406 Odesláno 23. leden 2010 Autor Odesláno 23. leden 2010 Viděl bych to jedině na kondenzaci.Jinak bych to asi taky nechápal:myslim Citovat
MatrixChose Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Teď to asi nechám, a až to v létě vyschne tak oba konce zamáznu silikonem a asi bude klid Citovat
Zdenda-406 Odesláno 23. leden 2010 Autor Odesláno 23. leden 2010 no nevím,ale myslím že husí krky mají dirky:myslimA pokud ano taky by sis tad tím moc nepomohl:myslim Citovat
Benžík Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Ten husí krk na půdu na kabely taky mam. Tekla z něj voda a tak jsem ho na obou koncích ucpal polystyrenem. A voda je v něm pořád i když je ucpanej, akorát z něj neteče ven, tak to neřešim. Citovat
MatrixChose Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Nevšiml jsem si že by dírky měl, je to takovej bílej s černým pruhem (možná 2 - 3). Hlavně dole ani nebyla zásuvka, takže to tam šlo rovnou, když to zamáznu a zbytek je vlastně pod omítkou tak by to nemělo bejt takový snad. EDIT: cihky jsou dutý na lepidle, žádná malta, tak krom stropu/podlahy taky profukujou od spoda nahoru. [upravil dne 23.1.10 MatrixChose] Citovat
Zdenda-406 Odesláno 23. leden 2010 Autor Odesláno 23. leden 2010 cihelnej systém je trošku o něčem jiném.Ale s tím husím krkem to tak udělej a zalep ho bude klid. Citovat
mr.SM Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 Hm, mam taky velux. Kdyz nejsem doma topim na 19, kdyz jsem doma tak 21-22. Topeni mam mimo stresni okna. Kdyz varim-vetram. Kdyz spim-vetram. A 3xdenne poradne vyvetram cely byt. A ani plastove ani stresni se nerosi. Takze ma rada vetrat, at muze byt dychat... Citovat
shark734 Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 ja musim mat teraz cez zimu stresne okna pootvorene polku dna aby mi to v noci nezacalo kvapkat na podlahu, jeden cas som mal pod stresnym oknom aj postel a bolo neprijemne budit sa kvapkami Citovat
MACI Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 V techto mrazech se nam take rosi okna, ne stresni, ale normalni, plastova. Proste se kondenzuje vlhkost. Je treba hodne vetrat, 3-4x denne otevreme dokoran okna v celem dome a udelame pruvan, vzduch se vymeni, ale interier nevychladne. Jinak tu vodu z oken utirame hadrou, aby nam netekla na a pod parapet.. Ale dela to fakt jen ted, kdyz je venku -15, pri normalnich teplotach kolem -5 to je OK. Citovat
shark734 Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 tak pridavam foto velux ....v celom dome mam plastove okna a pri -10 sa zarosia cez noc asi len 2-3mm na spodku skla...stresne sa rosia vsade a steka to po bokoch-tie musim fakt casto vetrat EDIT: a tie okna uz boli raz prebrusene a znova nalakovane...potom ked sa zase zacali srat tak som ich uz ani nebrusil...pojdu z domu [upravil dne 25/1/10 shark734] Citovat
urdemala Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 do těch oken snad musí téct zvenku, ne? Citovat
shark734 Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 neteče...vonku moze prsat jak z krhly a ked ich mas len takto ako su na fotke pootvorene tak dnu nejde ani kvapka...len sa tam zraza para Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.