Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No schválně až tam budu tak se podívám pořádně. Co mě ale udivilo je, že vede krkavice ze zdola z obýváku přímo nahoru na půdu pro kabel na anténu. Jeden den jsem tam protahovat UTP kabel a v pohodě, asi za týden na to jsem tam přidával ještě koax a jak tahám tahám tak kabel úplně mokrej. V domě žádný vlhko není, na půdě není kudy by tam zateklo, to je na 100% a dolů to taky nijak nestékalo, fakt záhada :myslim

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

No schválně až tam budu tak se podívám pořádně. Co mě ale udivilo je, že vede krkavice ze zdola z obýváku přímo nahoru na půdu pro kabel na anténu. Jeden den jsem tam protahovat UTP kabel a v pohodě, asi za týden na to jsem tam přidával ještě koax a jak tahám tahám tak kabel úplně mokrej. V domě žádný vlhko není, na půdě není kudy by tam zateklo, to je na 100% a dolů to taky nijak nestékalo, fakt záhada :myslim

No jestli máš ten krk venku tak se nediv.Pokud není ucpaný tak funguje jako komín tzn-Nasává si teply vzduch z místnosti no a nad stropem samozřejmně není husí krk zateplený a taky je tam uplně jíná teplota vzduchu a tak to samozřejmně musí kondenzovat v husím krku a tím je v něm voda.Je na pudě uplně jiná teplota proto se to musí v tom krku srazit.Je to logické.Pochopil jsi to aspon trošku???

[upravil dne 23.1.2010 Zdenda-406]

Odesláno

Ten husí krk na půdu na kabely taky mam. Tekla z něj voda a tak jsem ho na obou koncích ucpal polystyrenem. A voda je v něm pořád i když je ucpanej, akorát z něj neteče ven, tak to neřešim.

Odesláno

Nevšiml jsem si že by dírky měl, je to takovej bílej s černým pruhem (možná 2 - 3). Hlavně dole ani nebyla zásuvka, takže to tam šlo rovnou, když to zamáznu a zbytek je vlastně pod omítkou tak by to nemělo bejt takový snad.

EDIT: cihky jsou dutý na lepidle, žádná malta, tak krom stropu/podlahy taky profukujou od spoda nahoru.

[upravil dne 23.1.10 MatrixChose]

Odesláno

Hm, mam taky velux. Kdyz nejsem doma topim na 19, kdyz jsem doma tak 21-22. Topeni mam mimo stresni okna. Kdyz varim-vetram. Kdyz spim-vetram. A 3xdenne poradne vyvetram cely byt. A ani plastove ani stresni se nerosi. Takze ma rada vetrat, at muze byt dychat...

Odesláno

ja musim mat teraz cez zimu stresne okna pootvorene polku dna aby mi to v noci nezacalo kvapkat na podlahu, jeden cas som mal pod stresnym oknom aj postel a bolo neprijemne budit sa kvapkami :D

Odesláno

V techto mrazech se nam take rosi okna, ne stresni, ale normalni, plastova.

Proste se kondenzuje vlhkost. Je treba hodne vetrat, 3-4x denne otevreme dokoran okna v celem dome a udelame pruvan, vzduch se vymeni, ale interier nevychladne.

Jinak tu vodu z oken utirame hadrou, aby nam netekla na a pod parapet..

Ale dela to fakt jen ted, kdyz je venku -15, pri normalnich teplotach kolem -5 to je OK.

Odesláno

tak pridavam foto velux ....v celom dome mam plastove okna a pri -10 sa zarosia cez noc asi len 2-3mm na spodku skla...stresne sa rosia vsade a steka to po bokoch-tie musim fakt casto vetrat

EDIT: a tie okna uz boli raz prebrusene a znova nalakovane...potom ked sa zase zacali srat tak som ich uz ani nebrusil...pojdu z domu

[upravil dne 25/1/10 shark734]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...