Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chci se vás zeptat jestli jste někdo neměl náhodou stejné problemy jako já.

Mám střešní okna velux s kompletním zateplení okeního rámu.A problém mám ten že se děsně rosí vnější rám oken a oplechování co je nahoře u okna a potom to teče po tom falcu na okně a končí ta voda zese ve falcu bud v pravo nebo v levo dole v rohách,a tam se nějakým divným zpusobem voda nasaje do okna a spodem okna mě to teče po sadrokartonu a potom samozřejmně po zdi.

Je to divný sice ještě není dum zabydlenej,ale vzdušná vlhkost je v domě 55%-což je normál.A ještě upřesním jelikož se tam ještě nebydlí tak tam topím teda jenom na 16 stupnů.

Máte někdo s tímto zkušenost???

Pedem děkuji za odpovědi.

Odesláno

asi před 5 lety jsem usazoval Veluxy, a co si matně vzpomínám tak Ti přece nemůže téct voda dovnitř pokud se to okno rosí zvenku, pokud Ti voda dovnitř přece jen teče tak máš někdě špatně udělaný opláštění okna.

Odesláno

Neřekl bych že to je špatně uděláný.Dělali mě to známí a to mu u říct že to jsou profici takže téhle verzi bych nějak nechtěl věřit,ale vím že se ta voda drží dole ve falcu a když nemá kam jít tak prostě proteče dolu,ale právě to neteče po okením rámu,ale pod okením rámem.Protože toproteče pod tím falcem pod okno-mě to tak příjde,ale to už jsme někde jinde.Spíš bych chtěl vědět proč se to rosí uplně všude na všech rámech a na všechčtyřech oknech uplně stejně.

Odesláno

Tak s tím rosením to nevím, já je jen usazoval, nebydlel sem tam:myslim

Ale stejně Ti ta voda nemůže pod tím falcem protéct, něco tam bude špatně, asi bych to musel vidět:myslim

Odesláno

No mě je to taky divný:myslimJenže jak je ten falc tk v rohách to není udělaný jako jeden kus dřeva-prostě v rohách dole je spoj a tím si myslím že to prosakuje když se v tom falcu drží kondenzát nevím:myslim

Odesláno

Ja som zas počul,nezávilse od dvoch pánov,pokiaľ nebude pod strešným oknom radiátor tak to okno tam radsej nedavat,že sa bude stále len rosit a stekat voda po sadrokartóne.

Odesláno

ja mam doma tiez tieto okna uz par rokov a mam pod nimi aj radiator a ajtak sa rosia a steka to po stene, a uz mi jedno aj pekne hnije a odlupuje sa lak, najblizie leto asi pojdu prec...takze tam budem mat dost velku tmu...stresne okna uz nikdy

Odesláno
Původně zaslal: shark734

ja mam doma tiez tieto okna uz par rokov a mam pod nimi aj radiator a ajtak sa rosia a steka to po stene, a uz mi jedno aj pekne hnije a odlupuje sa lak, najblizie leto asi pojdu prec...takze tam budem mat dost velku tmu...stresne okna uz nikdy

Takže se ti taky rosí i ten vnější rám co je venku?

Odesláno

hm,aj môj jeden známy povedal,strešné okno nikdy viac,steka mu po stene,ešte nehnije ale asi bude a ešte k tomu ma hneď vedľa komín ktorým kúri na pevné palivo :D

Odesláno

mne sa rosi dreveny ram ktory nevidet ked je okno zatvorene, ale hned ako ho trochu naklopis(tam je ten ram užší) tak je to zarosene.. aj by som ti to odfotil ale nesom doma, kazdopadne vela nervov si usetris ked to das prec, aby sa to nerosilo tak by si musel mat radiator hned podtym a kurit jak nenormalny...neviem ako je to u inych vyrobcov ale velux je nieco hrozne

Odesláno
Původně zaslal: shark734

mne sa rosi dreveny ram ktory nevidet ked je okno zatvorene, ale hned ako ho trochu naklopis(tam je ten ram užší) tak je to zarosene.. aj by som ti to odfotil ale nesom doma, kazdopadne vela nervov si usetris ked to das prec, aby sa to nerosilo tak by si musel mat radiator hned podtym a kurit jak nenormalny...neviem ako je to u inych vyrobcov ale velux je nieco hrozne

Tak až budeš doma a budeš ochotnej tak to vyfot a dej to sem at se na to podívám jestli jsme na tom stejně.Díky moc,ale podle toho co jsi psl tak na tom budeme nejspíš stejně.

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Táta má taky podlahový, topí se taky jen málo a rosení jsem si nevšiml. Velux to myslím není, ale teď bych kecal.

Ono to není vidět pokud to teda nesteče nebo pokud neotevřeš okno a nekoukneš se.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...