Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

golias:

Já když jsem si přihlašoval dovezenou 807 tak mi do českýho techničáku napsali 5-8 míst.

Sedaček tam mám z továrny pět.

Když si to tady pročteš tak je tady někde vlákno kde si majitelé 807 navzájem nabízejí půjčování sedaček do třetí řady.

Odesláno

to víš že i 7míst vzadu jen dvě,jak vidno z mého podpisu 6 kapitáských křesel v kůži,ještě sem neviděl a myslím že ani

není ve variantě jen 5míst.Koukni na mobile.de a máš :papajasno

Odesláno

Já mám manuální. Klidně bych tu automatickou vydržel ale nemám ji. Takže jsem se s tím smířil a zvyknul jsem si na to. Chadit chladí akorát si to musim ručofučo nastavovat jak hodně a kdy.

Odesláno

ja mam automatickou klimu, a jsem spokojenej... jinak kdyz se podivas do linku tak tam jsou fotky moji 807 a taky homologovana jako 5 - 8 mist... coz je super.

Odesláno

Ještě dotaz, u té automatické klimatizace jede kompresor pořád?? Hned když se nastartuje?? Protože u té manuální si ji zapnu sám. Vysvětlete jak to fachá. díky

Odesláno

Tak jsem měl možnost konečně najet trochu víc km cca 2500 na jednu cestu tam a zpět a tím se konečně seznámit trochu víc a rozepíšu se o tom jinde, ale k té klimatizaci. Zkušenosti a automatickou klimatizací. Dvouzonovou, někdo uvádí čtyř zónovou. Blbost.

Trochu mě zklamala. Důvody?

1. Jakmile zapnu AUTO tak se zapne kompresor, pokud ho ručně nevypnu tlačítko s vločkou. A zase ručně zapnout. U jiných aut je automatika kompletní, tedy zapnutí kompresoru pouze v době kdy je to třeba.

2. Pokud se zapne program Dobrý výhled začne funět bez ohledu na teplotě vzduchu na místo postupného zesilování foukání na přední sklo, navíc se po přenutí na AUTO nevypně rozmraování zadního skla.

3. Nedobrá regulace podle teploty. Tedy když jedu a začne svítit do vozu sluníčko, začne být teplo a musím ubrat teplotu nastavenou. Jako bych na displeji nenastavoval požadovanou teplotu,ale výkon topení. Což mě zklamalo nejvíce.

V jiných autech co mám to funguje bez problémů.

[upravil dne 30/1/10 MotoMoto]

Odesláno

Automatická klimatizace při zapnutí AUTO funguje asi takhle:

- zapneš AUTO a na displeji se zobrazí AUTO, zároveň se rosvítí kontrolka spuštěné klimatizace, ventilátor samostatně reguluje otáčky

A teď ke kompresoru klimatizace: - i když v režimu AUTO svítí klimatizace - kompresor nemusí jít, záleží na teplotě ve vozidle (když je potřeba tak zapne nebo vypne - nehlásí kdy)

Program Dobrý výhled má za úkol odmlžit a rozmrazit okna co nejdříve! Proto bez ohledu na teplotu pouští klimatizaci, rozmrazování a ventilátor na plno. Po vypnutí programu opravdu zozmrazování pokračuje, ale asi tak po deseti minutách se to samo vypne.

A s nedobrou regulací teploty nemám problem. Když se oteplí začne foukat studenější vzduch.

Jestli není problém ve snímačích teploty?!

Odesláno

No tím prvním si nejsem moc jistý, podle toho co jsem zkoušel a testoval tak v okamžiku když je zapnutá vločka tak kompresor běží. Právě u Renaultu je signalizováno rozsvěcením a zhasínáním této kontrolky kdy běží a kdy ne. Jsem o tom přesvědčen protože když dám program dobrý výhled, tak by měl běžet a zvukově to je stejné jako když přepnu na Auto a je vločka zapnutá a když ji ručně vypnu tak je slyšet ztišení oproti programu AUTO.

Je někde k dohledání kde jsou čidla teplot? Třeba u Mercedesu je reakce na například silné sluneční záření okamžitá v síle foukání a změně teploty. Aby vyrovnal rozdíl teplot. Musím fakt říct že mě t dost zklamalo.

Odesláno

mám taky digiklimu a po roce (mého) užívání konstatuju, že vše šlape jak má. Je fakt, že já automatiku často vypínám, ale to bude jen proto, že mám rád věci pod kontrolou, takže si to pak nastavuju a reguluju sám. JInak parný léta i studený zimy u mě zatím bez problémů, topí-chladí jak je potřeba... :super

Odesláno

Tak už se mi to blíží, prodávám svoji 406ku a čekám ještě na nějaký peníz, uvažoval jsem i o Citroenu C8 protože se mi zdá nižší pořizovací cena, ale u manželky to neprošlo bo Peugeot je hezčí,(no ani neocenila, že uvažuju ekonomicky) ikdyž mě se taky peugeot víc líbí, konec konců bude to muj čtvrtej kousek. Nakonec stejně rozhodne cena a stav nad výbavou. A kdyby někdo z vás o nějakým věděl tak ho sem klidně hoďte.:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...