Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké nože

Recommended Posts

Odesláno

Sháním nějaké nože do kuchyně a prý nejlepší jsou Fiskars - našel jsem nejlevnější zde:

http://www.peddy.cz/zahradni-technika-fiskars-kuchynske-noze-a-prislusenstvi-naradi-3_589.html

jsou tam dři verze? avanti, classic, funcional.

Nejlevnější jsou avanti

Zajímá mě jestli když fiskars jestli nejít do těch funcional nebo postačí avanti? Jde o rukojeti, nevím jestli je rozdíl v oceli.

Máte s tím někdo zkušenost?

Guest Scratch
Odesláno

ahoj, mame s Adelkou functional forms a nemuzeme si je vynachvalit. Z dob kdy jsem jeste studoval hotelovku mam noze znacky Fistler, jsou to kvalitne zpracovane noze, mam sefkucharsky nuz uz 11 let (zbytek jsem zapomnel u bejvaly cubky...) a brousim ho vyjimecne. Pravdou ale je, ze ten jeden nuz stal tenkrat 3000, coz se dneska da sehnat sada nozu za 300. Jen podotykam, neuznavam keramicke noze. Maji svoje prednosti, ale ocel je ocel.

fiskars functional forms ma gumovy povrch rukojeti, takze neklouze a noze jsou tenke, takze se mene lepi a dobre kraji, relativne dobre se i drzi. Ten zaklad co chces bude asi z plastu. Ten Fistler co mam, tak dela rukojeti na miru dle vasi dlane a dle predpokladu rustu, a to je parada. I po tech letech mi to sedi, opravdu.

[upravil dne 20/1/2010 Scratch]

Odesláno
Původně zaslal: MMMMM

Sháním nějaké nože do kuchyně a prý nejlepší jsou Fiskars

Smát se nebo kroutit hlavou? Fiskars má velmi příznivý poměr cena/kvalita. Toť vše. \"Nejlepší nože do kuchyně\" budou vypadat trochu jinak.

Mimochodem - mám takový neodbytný pocit, že se tu nože nedávno řešily.

Guest Scratch
Odesláno

kurte, MMMM psal, ze shani nejake noze do kuchyne, ne nejlepsi noze do kuchyne. Tim, ze napise \"nejake\", shani nejake normal za priznivou cenu, ktere nakraji brambory, maso a zeleninu :-). Kdo bude shanet nejlepsi napise, shanim to a to, kde to sezenu nejlevneji. Nejlepsi noze do kuchyne se v cechach neprodavaji, musis do japonska.....

fiskars nejsou spatny, ale pokud chces kvalitu, tak je to takovy no stred, mam je kratce na hodnoceni zivotnosti apod., ale pokud chces nejlepsi, zajed na prahu 1 na mustek, tam maji uchvatne noze.

Odesláno

Aha, takže \"Nejlepší z nějakých\"? Tak to potom i ten Fiskars sedí. ;)

Mám dva kousky z řady Functional a myslím, že kvalita je opravdu úměrná ceně - službu udělají, ostří drží a držadla nekloužou. Jen je to takový plíšek, o něco tenčí, než z čeho dělají v Rusku plechovky.

Odesláno

blizzard: hm, pěknej, kovanej.. taky bych si dal říct

řekl bych, že pokud kupující vsadí na značku, tak by se neměl splést. já si naposledy koupil victorinox a taky spokojenost, jen by mohl bejt bytelnější. a chce to hned koupit i kvalitní ocílku.

Odesláno
Původně zaslal: TomThom

Mrkni na nožířský server www.knife.cz

Myslím, že tam najdeš i jedno vlákno věnované jenom kuchyňským nožům.

[upravil dne 20/1/10 TomThom]

Díky přečetl jsem to a asi si vyberu odtud:

http://www.pok.cz/

Docela to tam každý chválí, ruční práce a cena super.

Odesláno

zvláštní je, že když jsem byl u Poka na ty jejich nože kouknout, tak mi jejich prodavačka neustále nutila Solingen, který byly sice asi o 200 dražší, ale ty jejich mi ani málem nevyndala na pult. nevim co si o tom myslet

Odesláno

Scratch :

Ale u nožů má ocel jedinou výhodu v mechanických vlastnostech a to, že není tolik křehká ( vlastnost u nožů k ničemu)

Zatímco třeba zirkoničitá keramika je tvrdší, nerezaví a neabsorbuje pach a ostří by mělo vydržet daleko dýl.:)

Odesláno
Původně zaslal: Jeny

Ale u nožů má ocel jedinou výhodu v mechanických vlastnostech a to, že není tolik křehká ( vlastnost u nožů k ničemu)

Tobě nikdy neupadl nůž na zem?

Odesláno
Původně zaslal: urdemala

zvláštní je, že když jsem byl u Poka na ty jejich nože kouknout, tak mi jejich prodavačka neustále nutila Solingen, který byly sice asi o 200 dražší, ale ty jejich mi ani málem nevyndala na pult. nevim co si o tom myslet

A nakonec jsi koupil které?

Odesláno
Původně zaslal: Jeny

a já myslel, že se s nožema krájí:D a na že se s nima mlátí bokem ostří a hranu stolu;)

To ale není odpověď na mou otázku.

Odesláno

Kurt: tak jasně že spadl

Ale ta síla, která na nůž působí, když spadne na zem, nebude tak velká jako když se napřáhneš a vezmeš nůž právě o hranu stolu.

Jasně když se bude chtít keramickej nůž zničit, tak se zničí, ale to i ten ocelovej.

Já jsem prostě jenom chtěl poukázat, že i keramika má svoje přednosti a aby se hned nezatracovala

Odesláno

MMMMM: nakonec jsem koupil Victorinox na zkoušku, ale nejsem moc spokojenej - příště si koupim bytelnější, tenhle má celkem tenkou čepel a ani mi moc nevyhovuje ten materiál - inox, hrozně se to lepí. Jen co se týká ostří, tak to je bez chyby - vydrží a neni problém nabrousit jako břitvu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...