Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak se vam jdu pochlapit. Dneska v pozdnim odpoledni si tak jedu z kaclu do banky na vyrizeni uveru na nove auti... a jedu si tak spokojene... nez se mi povede narazit do fabie predemnou. Doslova sem se mu zapichnul do p*dele.

Jel sem a asi sem se zamyslel a brdzil i ocima ale nepomohlo, cca asi 5m sem brzdil, ale bylo to malo.. jeste sem ho posun o par cisel.

Mno nejsem to sikovny? Pan byl velice rozzureny, protoze pred tremi dny vytahnul auto ze servisu, takze sem ho chapal, sice si zlost vyleval na mne ale co se dalo delat, kdyz se dari tak se dari.

Fotky poridim, ale pisi sme hlavne protoze je to dle meho nazoru nejctenejsi cast foru, a chtel bych se zeptat na par veci.

Nemate nekdo predni dily na old model, kapota lehce zhrnuta mozna pujde narovnat uvidme, naraznik praskly mozna by sel narovnat, hodim foto posoudite samy, maska praskla, svetlo u spolujezdce ulomeny 2/3 tech pacek, spolujezdcova mlhovka out. Jestl inemate nekdo tyto dily navic.... :roll

A ptoom, auto mam pojistene havarijne u kooperativy, mate nekdo zkusenost s resenim? Uprimne sem jeste nic neresil a ocenil bych vsechny rady a zkusenosti. ;)

Chci to asi nechat opravit v zabrehu, tam je uplne skvely servis, ale oni mi tam nedaji nahradni auto, brachovo sem ted pred par tydny prodal takze neamam jak jezdit a bez auta to je spatny, mate nekdo ideu jak to vyresit v Olomouci? Zatim googlim info o pujcovanach.

kdyz clovek jede cca mozna mene 50km/h a nezabrzdi pomalu ani na 10m je ot normalni brzdu sem drzel jako o zivot, do protismeru sem to nestrhl, byl by to celni naraz s protijedoucim, tak mi nezbylo nic jineho, jen sem doufal ze ten predemnou nemel zabrzdeny, mnel... jinak by to vypadalo jinak... nevim proc zabrzdil. ale co uz. Jinak mam zimni s dobrym vzorkem...

Jinak jak s pojistovnou, co mi doporucite? Vsechny rady beru, nejsem z toho nestastny, stejne ten predek potreboval trosku spravit, samoze to nebylo schvalne, ale preci jen sem chtel kupovat nove a nevim teda jak to bude s financema.. jak budu platit opravu a tak, zaplati to servisu pojistovna nebo jak se to resi??

Odesláno

Jo pane to znam ale trosku z jineho pohledu. Behem 14 dnu si to do me doslova do pismene nacouvali.

1.Pani vyjizdela z vedlejsi na hlavni a odbocovala doleva jako ja. Drzel jsem si od ni dostatecny odstup. Po jejim rozjednu jsem ji nasledoval. Najela si do krizovatky, lekla se tramvaje, zaradila zpatecku a nez jsem stihl cokoliv udelat byla ve me. Jelikoz mam auto na leasing, volali jsme na PCR marne. Prej si mame vyplnit formular. Vse jsem udelal, zavolal na pojistovnu, pani mela ceskou a vse bez problemu. Skoda 21000 a to byl lehounky tukanec. Cely naraznik a leve svetlo u ridice vymeneno.

2. Odbocuji z hlavni na vedlejsi, pan se otaci s IVECEM. Z niceho nic zaradil zpatecku a byl ve me. Trefil se tak krasne ze miril na prostredni sloupek. Nastesti s nim nehnul. Odnesly to dvere u ridice a za ridicem cenu opravy jeste nevim.

A ted zhrnuti.

1pripad pani pojistenu u ceske - vse v naprostem poradku, po domluve se servisem jsem mel auto druhy den zpatky.

2pripad pan pojisteni u gennerali - a tady bude kamen urazu na ktery me hned upozornily v servisu ze jim dlouho trva prevod penez, takze si muzu na auto pockat aj mesic. Asi me jebne.

Co se tyce nahradniho vozidla jelikoz by to slo z jejich Havarijni bral bych to. Problem je ze to neni za 100%. Ale pujci mi prej auto daj mi ho s plnou nadrzi, s plnou ho pak vratim. A co se tyce proplaceni? Normalni sazba 5kc za km, pojistovna mi z tech 5 kc proplati 1,10kc. Tak jsem poslal do riti...

A co se tyce tveho pripadu, tak vse by ti kooperativa mela zaplatit. Samozrejme zalezi kolik mas spoluucast...

Odesláno

Mno spoluucast 10 procent.. minimalne 10tis... a to nebudu komentovat ze sem si uz dohodnul nove havarijni s min. plnenim 3tis... ktere sem hodlal uzavrit pristi mesic... :nevim

Jak bych to rekl, pokud to dam do servisu musi to vymenit a nalakovat.. vse tedy.. coz tipuji 7dni... mozna dyl... a bez auta sem jako bez ruky. Mam zitra domluvenou montaz, takze nevim jak to zakaznikovi rano vysvetlim, ach ja ja... to zas bude.

Odesláno

cus jestli mas zajem muzu ti to udelat.. mam predni svetla masku listy pod svetla... kapota by se poresila tatik je vzrucnej karosar.. mame dilnu v sudkove kousek od zabrehu..tak dej kdyztak vedet

nebo ti muzu odprodat jen ty dily ale kdyz ses tak z blizka tak by ses na ty dily mohl prijet kouknout... popripade tu mam i kapotu ale za by se musela trochu popravit..

aaa sry ja sem prehlidl tu 4ku:S

[upravil dne 20/1/10 tommas11]

Odesláno

Mno to auto si asi budu msuet pujcit, bohuzel s moji rodinou je to komplikovane a momentalne vlastne nemam nikoho od koho bych si mohl auto pujcit, vubec nikoho. Takze mi nic jineho nezbyva. Mno ja najedu dost, takze musim neco pozicat.. hodlal sem do konce tydne jet pro novy... :fnuk

Takhle nevim co je lepci, jet pro novy nebo nechat si radsi penize na to kolik to bude stat.. porad tam mam tu spoluucast.. .tak nevim co s tim... ani jak to funguje... grrr

Odesláno

Já Ti moc neporadím, bo mám jiný pohled. Nové auto jsem ještě v životě neměl, ke koncesionáři se nehrnu, úvěr na auto bych si soukromě rozhodně nebral. Leda snad jako podnikatel (ale nikoli živnostník) - onemocníš nebo se něco stane a je to v pytli. Havarijku jsem taky nikdy neměl. Takže rady k ničemu - anebo přece k něčemu?

Odesláno

Mám kamaráda který je likvidátor od Kooperativy, můžu Ti na něho poslat číslo.

Jinak za mě to tehdy vše řešila tahle firma, neplatil jsem nic, půjčení auta zdarma a jen sem si potom dojel pro hotový auto;)

Odesláno

oooo.. .tak to potom... a ja to u nich funguje.. nemam predstavu... kdyzsi sem resil poviny na formanu. .ale to bylo uplne neco ineho.. ja mam prave zitra domluvenou schuzku primo v nejakym servise kooperativy v olomouci.. ale pokud by ten tvuj znamej mohl nejak pomoci bo neco poraditi beru vse co pomuze mi nejak doresit tuhle prekerni situaci.

Guest Scratch
Odesláno

mno jel jsem zrovna z lakovny, kdyz me pani s fabkou narvala zezadu. Rval jsem jako tur, nez mi oznamila, ze si to veze z prodejny, dar od manzela. No fabka na hadry... dily mam neco jen na novy model a moc toho neni :(

Odesláno

Poslal sem Ti SZ číslo, tak mu ráno zavolej.

Já havarijko neměl tak sem to nechal tu firmu vyřešit za mě, zajistila mě autoservis, dala náhradní auto a o nic sem se nemusel starat:papa

Odesláno

Tak auto sem dnes dovezl do servisu, bude tam cekat do pondeli na dalsi ohledani a potom nastoupi opravy, uvidim v pondeli co to zas bude stat, potom me trefi infarkt a sem prinde parte. :roker

Odesláno

Tak mozna blbost, ale ja si myslim, ze kdyz mas havarijko, udelal bych to pres nej, a rovno v autorizaku ...

Spoluucast mas 10 procent, nebo min 10 tis ... Ja si myslim, ze za 10 tis. to nezbouchas. Pretoze koupit kapotu, naraznik, masku, svetlo, mlhovku , nalakovat a dat dokupy bude stat urcite vic.

V kazdem pripade si myslim, ze treba v peugeotu, by to do tech 100 tis. Kč mohli zvladnout ne ? Pokud jo, tak das 10 tku, a vsechno bude origo novy, nemusis nic zhanet ...

Na tvem myste bych zajel do autorizaku, a tam se dohodl, ci by to auto umneli udelat nejak okolo 100 tis. kč. Pokud jo, tak bych to nahlasil na svou pojistovnu, havarijny, a resil bych s ni formular atd, abys to mohl cim skorej zanest do servisu.

Co se tyce nahradniho auta, to byva myslim zakotvene ve smlouve, ktoru s nimi mas. Myslim, ze pokud oprava cini nad nejaky cas, mas nanho narok.

Pokud ne tak bud koupit neco jak hovoril olda, ale koupit za par susnu nejakou 405 tku, 205 tku nebo nejakeho favorita, povozit se, a pak ho dat rovnou na likvidaci ... Ale nejlepe najit takeho, kto ty ho preda na zmluvu (abys nemusel pak platit eko dan) alebo takeho, kdo ma eko zaplacenu ...

Odesláno

mno... ja sem ho hodil do neautorizovane ho servisu z toho duvodu ze ten autorizovany tady stoji za stary backory a nehodlam si znicit auto. Tak sem to dal tam kde jim verim, a tim chci dodat ze jsme se domluvily ze tam udelame vsechno novy. Teda respektive uvidim v pondeli, ale nehodlam nic opravovat.. dil za dil.. .respektive si necham poradit hlavne, vyzvednu si fakturu a potom ji hdim pojistovne ktera ma 15dni aby mi to proplatila. respektive leasingovce, nebo vlastne ani nevim jak to sakra je... dpc.

Kdyz ma mauto na leasing? jak to je?

Odesláno

No pokud to mas na leasing tak tam jim jen nahlasis zes boural, tot vse. A ty to platit taky nemusis. Ja se domluvil v servisu a mel jsem to bezhotovostne. Vse si osefoval servis...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...