Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

uz dlho riesim problem s volnobeznymi otackami. ked som kupil auto Peugeot 106 - 1.5D tak som isiel na emisnu a tam mi rozladili otacky volnobehu. Povodne tam bolo 1020 a oni to dali na 800. Skusal som to potom nastavovat ale raz mi auto dost na volnobehu hucalo, druhy raz som ich nastavil tak ze pri rozbiehani som musel dost pridavat a pod. Ako najlepsie teda zriadit ten volnobeh na 106???

Odesláno

Já myslím, že 800 je normální u dieslu. Já mám volnoběžné 750. A na tecnické při měření emisí vědí, kolik má mít ten motor volnoběžné a maximální otáčky - mně s nimi technik taky hýbal.

1000 otáček na volnoběh u dieslu se mi zdá moc - musí to i víc chlastat. Ale zase to líp startuje, to jo.

Odesláno

800 otáček je v normě. Je to vždycky kolem 650-800. Takže to seštelovaly dobře. Pokud máš problémy se startem, tak se jukni na ten termočlen, co ti přidává dávku paliva na čerpadle při studeným startu. Protože přidání plynu při startu není ani tak zdaleka účinný, jako správně seřízenej a fungující ten termočlen. Potom vůle na ventilech, seřízený čerpadlo a hafol ještě takovech drobnůstek, které u dieselu musí být v dobré formě aby dobře fungoval.

Odesláno

to Ladis: nemam problemy so startovanim, len som sa chcel informovat na volnobeh.... bez otackomeru sa tazko nieco nastavuje a teraz tam mozno tych 800 otacok nieje, lebo ja som to prestavoval od vtedy uz 2x...

Odesláno

scel som len vediet, ked som sa pytal na ten volnobeh ako najlepsie otacky nastavit, teda bez otackomeru - ako sa ma chovat motor, ako utrafim tych 800 otacok atd.

Odesláno

a ako treba nastavit ten termoclen??? to lanko co do neho ide ma byt pri studenom starte volne??? myslim ze prave toto je ten problem co mam... dnes rano ked som nastartoval auto tak mi sekco strpalo a musel som pridavat aby mi to nezhaslo...

Odesláno

Možná to bude tím termočlenem ...

Nastavení si te?ka z hlavy nepamatuju. Mělo by to být popsané v návodu \"Jak na to\" a nebo na webu kde je docela rozsáhlý pokec o čerpadlech na naftu. Třeba skouknout.

Co o tom vím, tak by to mělo přez lanko na čerpadle nastavit podstatně bohatější dávku nafty pro nastartování a pak ještě pro chod motoru za studena. Až se ohřeje, tak se termočlen roztáhne a lanko na čerpadle povolí a sníží dávku nafty na která odpovídá volnoběžným otáčkám.

Dá se s tím i pohrát laicky. Netřeba žádné měřáky. Jenom čas a zkoušet správně nastavit délku lanka u čerpadla. Pozná se tak, že od čerpadla vede lanko do takového kulatého soudku za termostatem.

Odesláno

poobede to vyskusam nastavit, ide o to ze ten motor bude teply lebo som v robote na aute a to ma sere. v podstate volnobeh je dobry len ten start je na hovno. LADIS myslis ze netreba hybat s tym volnobehom/myslim dorazy/ len treba nastavit to lanko termostatu???? volade som videl ze tam je podla listovej mierky 1,5mm. mohol by si mi napisat nejaky link na pokec o cerpadlach??? dikez.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...