King81 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Nazdar hosi. Bol som na kontrole so svojou 407ckou, 1.6hdi, 12/2005. Zistili, ze mi predne lave koleso brzdi o nieco slabsie ako prave. Niekedy v septembri-zari;) som mal auto na preventivnej kontrole, kde vizualne kotuc aj platnicky vyzerali v dobrom stave. Pri brzdeni nic zvlastne nepocitujem. Mechanik mi teraz povedal, ze je to mozno len zavzdusnene. Je mozne, ze mozu byt zavzdusnene len brzdy na jednom kolese? Diky za rady Citovat
AnotherOne Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Je to možné, ale keď si s tým nič nerobil nemalo by sa to zavzdušniť. Nemenili ti pri tej kontrole kvapalinu? Skôr by som to videl na nepohyblivý valček. V akom stave sú teraz doštičky a kotúče? Citovat
King81 Odesláno 11. leden 2010 Autor Odesláno 11. leden 2010 Původně zaslal: AnotherOne Je to možné, ale keď si s tým nič nerobil nemalo by sa to zavzdušniť. Nemenili ti pri tej kontrole kvapalinu? Skôr by som to videl na nepohyblivý valček. V akom stave sú teraz doštičky a kotúče? Cauko, mam auto asi 3/4 roka. Brdi v pohode, tak som nemal ziadne podozrenie. Mozno to tak bolo uz od kupy auta. Kvapalinu som nemenil. Kotuc a dosticky vyzeraju byt ok. Sorry, nie som zrovna mechanik, co su valceky a aka je ich funkcia? Citovat
AnotherOne Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Valčeky v brzdovom strmeni, ktoré kvapalina vytláča von a tie potom tlačia na doštičku. Zvyčajne ale zvyknú hrdzavieť zadné. Je tam okolo nich taká gumená manžeta, ktorá sa prederaví, potom tam vnikne vlhosť a prach a valček má mnšiu pohyblivosť. Tým pádom menej tlačí na doštičku a menej brzdí. Ak si trochu šikovný môžeš to skontrolovať aj sám. Dole koleso a vybrať doštičky na kolese, skotrolovať prachovku či je ok, prípadne dať dole a pozrieť pod ňu. Ale keď hovoríš, že ho nemáš dlho, mohlo to byť aj zle odvzdušnené pri poslednej výmene kvapaliny. [upravil dne 11.1.2010 AnotherOne] Citovat
King81 Odesláno 11. leden 2010 Autor Odesláno 11. leden 2010 A to moze byt zle odvzdusnene len jedno koleso? Kolesa resp. ich brzdy su na sebe uplne nezavisle? Citovat
AnotherOne Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Brzdy sú samozrejme prepojené, ale vzduch môže by len v jednom zo strmeňov, tam potom pruží a brzda slabšie brzdí. Po výmene kvapaliny sa odvzdušňuje každé koleso zvlášť v prepísanom poradí myslím od najvzdialenejšieho po najbližšie. Citovat
King81 Odesláno 11. leden 2010 Autor Odesláno 11. leden 2010 Původně zaslal: AnotherOne Brzdy sú samozrejme prepojené, ale vzduch môže by len v jednom zo strmeňov, tam potom pruží a brzda slabšie brzdí. Po výmene kvapaliny sa odvzdušňuje každé koleso zvlášť v prepísanom poradí myslím od najvzdialenejšieho po najbližšie. Diky za rady:papa Citovat
pajo30 Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 ako často alebo po koľkých km meníte doštičky +- Citovat
ozzy56 Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 nedá se stanovit interval,mění se až jsou sjeté,tzn.,tlouštka obložení je cca 2 milimetry Citovat
Přema Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 To je hodně individuální otázka....záleží na každém \"soudruhovi\" jestli jezdí jak starý dědek nebo tomu trochu šlape na krk.....Mě cca 30t km......:D Citovat
Přema Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 S moji jízdou?????? A proč sem asi dával brzdy z 2,7 HDI....... Citovat
Matuska Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Původně zaslal: Přema To je hodně individuální otázka....záleží na každém \"soudruhovi\" jestli jezdí jak starý dědek nebo tomu trochu šlape na krk.....Mě cca 30t km......:D Ano, je to individuální. Když jezdíš jak zastydlý puberťák, tak ti vydrží těch 30 tis. Když jezdíš normálně, tak i o 30% víc! Citovat
ozzy56 Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 přední desky mi vydrží cca 60 tisíc km, jezdím dost v klidu,ale taky mě někdy chytne rapl... na 120ce od novoty mi vydržely 70 tisíc Citovat
Přema Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Původně zaslal: Matuska Původně zaslal: Přema To je hodně individuální otázka....záleží na každém \"soudruhovi\" jestli jezdí jak starý dědek nebo tomu trochu šlape na krk.....Mě cca 30t km......:D Ano, je to individuální. Když jezdíš jak zastydlý puberťák, tak ti vydrží těch 30 tis. Když jezdíš normálně, tak i o 30% víc! To jsem jako puberták??????? Citovat
Matuska Odesláno 17. leden 2010 Odesláno 17. leden 2010 Nejsi, jen tak jezdíš! Já zase jezdím jako starý dědek, když mi destičky slouží 50 tis. km.:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.