Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdar hosi. Bol som na kontrole so svojou 407ckou, 1.6hdi, 12/2005. Zistili, ze mi predne lave koleso brzdi o nieco slabsie ako prave. Niekedy v septembri-zari;) som mal auto na preventivnej kontrole, kde vizualne kotuc aj platnicky vyzerali v dobrom stave. Pri brzdeni nic zvlastne nepocitujem. Mechanik mi teraz povedal, ze je to mozno len zavzdusnene. Je mozne, ze mozu byt zavzdusnene len brzdy na jednom kolese? Diky za rady

Odesláno

Je to možné, ale keď si s tým nič nerobil nemalo by sa to zavzdušniť. Nemenili ti pri tej kontrole kvapalinu? Skôr by som to videl na nepohyblivý valček. V akom stave sú teraz doštičky a kotúče?

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Je to možné, ale keď si s tým nič nerobil nemalo by sa to zavzdušniť. Nemenili ti pri tej kontrole kvapalinu? Skôr by som to videl na nepohyblivý valček. V akom stave sú teraz doštičky a kotúče?

Cauko, mam auto asi 3/4 roka. Brdi v pohode, tak som nemal ziadne podozrenie. Mozno to tak bolo uz od kupy auta. Kvapalinu som nemenil. Kotuc a dosticky vyzeraju byt ok. Sorry, nie som zrovna mechanik, co su valceky a aka je ich funkcia?

Odesláno

Valčeky v brzdovom strmeni, ktoré kvapalina vytláča von a tie potom tlačia na doštičku. Zvyčajne ale zvyknú hrdzavieť zadné. Je tam okolo nich taká gumená manžeta, ktorá sa prederaví, potom tam vnikne vlhosť a prach a valček má mnšiu pohyblivosť. Tým pádom menej tlačí na doštičku a menej brzdí. Ak si trochu šikovný môžeš to skontrolovať aj sám. Dole koleso a vybrať doštičky na kolese, skotrolovať prachovku či je ok, prípadne dať dole a pozrieť pod ňu. Ale keď hovoríš, že ho nemáš dlho, mohlo to byť aj zle odvzdušnené pri poslednej výmene kvapaliny.

[upravil dne 11.1.2010 AnotherOne]

Odesláno

Brzdy sú samozrejme prepojené, ale vzduch môže by len v jednom zo strmeňov, tam potom pruží a brzda slabšie brzdí. Po výmene kvapaliny sa odvzdušňuje každé koleso zvlášť v prepísanom poradí myslím od najvzdialenejšieho po najbližšie.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Brzdy sú samozrejme prepojené, ale vzduch môže by len v jednom zo strmeňov, tam potom pruží a brzda slabšie brzdí. Po výmene kvapaliny sa odvzdušňuje každé koleso zvlášť v prepísanom poradí myslím od najvzdialenejšieho po najbližšie.

Diky za rady:papa

Odesláno

To je hodně individuální otázka....záleží na každém \"soudruhovi\" jestli jezdí jak starý dědek nebo tomu trochu šlape na krk.....Mě cca 30t km......:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Přema

To je hodně individuální otázka....záleží na každém \"soudruhovi\" jestli jezdí jak starý dědek nebo tomu trochu šlape na krk.....Mě cca 30t km......:D:D

Ano, je to individuální. Když jezdíš jak zastydlý puberťák, tak ti vydrží těch 30 tis. Když jezdíš normálně, tak i o 30% víc!

Odesláno
Původně zaslal: Matuska

Původně zaslal: Přema

Ano, je to individuální. Když jezdíš jak zastydlý puberťák, tak ti vydrží těch 30 tis. Když jezdíš normálně, tak i o 30% víc!

To jsem jako puberták???????

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...