EKoStra Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Zdravím Vás všechny... dámy, pány, slečny i chlapce na tomto fóru Peugeot-clubu. Mínil jsem se zařadit do Vašich řad za jiných okolností, ale člověk míní a život mění... V listopadu jsem pořídil své drahé polovičce Peugeot 106 1,4i Sport /99. Připravoval jsem se jak se zde s Vámi seznámit a představit náš nový vůz v rodině, ale ouha... Před vánoci dostala žena na sněhu smyk a zastavila se čelně o kamenou zeď. A je vymalováno... Vánoce byly v háji... Tak naštěstí nic vážnějšího se jí nestalo, jen popálené ruce u zápěstí jak vystřelili airbagy. A psychický šok. Z Pažoutkem je to horší. Celej předek v čudu. Proto bych byl rád za každou radu kterou od Vás mohu dostat. Nějaké věci jsem již sehnal, nadkolí jakštakš vytáhl, zbytek doklepal. Stále ale narážím na další a další problémy které musím řešit. Problémy: - Např. airbagy. Můžete mi poradit jak se vymění airbag u spolujezdce? Co všechno se musí rozebrat? A jak se dostat pod koberec na řídící jednotku airbagů? - Nevíte taky od čeho je kablík (respektive 3) za kaslíkem v pravo u sloupku? Je na nich svorkovnice (hnědá). Objevil jsem je tam po vyndání kaslíku a svorkovnici odpojenou tak mi zajímá od čeho to je. - Potom jaký druhy jsou výměníku klimy? Sehnal jsem totiž jinej je ze Saxa, bylo mi řečeno že je to stejný, ale až doma jsem zjistil že je úplně jinej. Vývody má obráceně než ten náš a navíc na šroubení a my máme s takovou kostkou do které je nastrčená trubka. Ta je taky KO. - Potom na chladiči na vodu je zevnitř od motoru přišroubován plechový držák na kterém je něco co nevím co je. Je to taky KO. Byl v tom nějaký molitan a nasazená na tom byla tuším gumová hadice nebo jak to tam bylo. A kde sehnat takový ty pera co drží chladič? - Jo a nevíte někdo o L přídavným kulatým dálkovým světle do nárazníku? Nárazník jsem již sehnal, ale jsou na něm záslepky na ty světla. Tak díky všem za rady i když počítám že budu ještě určitě potřebovat další... Citovat
Fr3sh Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 Co to je na chladici na tom drzaku, je recylkulace spalin...z vyfukovych svodu mas vyvod do tohoto moturku...v podstate to neni potrebne a kusem plechu se to na svodech zaslepu...jestli mas zajem, tak ten moturek asi mam...ukazu ti foto: [upravil dne 9/1/10 Fr3sh] Citovat
jadek Odesláno 9. leden 2010 Odesláno 9. leden 2010 To přidavný světlo do nárazáku schanim taky .. sice obě dvě ale to neva .. ptal sem se tady a original prý stojí jedno 2500kc takže to v mém pripade nepripada v uvahu. Tkze bud bazar a nebo tam lze prý dát z 306ky ?? myslím z GTI mozna .. Citovat
EKoStra Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 Původně zaslal: Fr3sh Co to je na chladici na tom drzaku, je recylkulace spalin...z vyfukovych svodu mas vyvod do tohoto moturku...v podstate to neni potrebne a kusem plechu se to na svodech zaslepu...jestli mas zajem, tak ten moturek asi mam...ukazu ti foto: [upravil dne 9/1/10 Fr3sh] Jo to jak jsi označil na obrázku je tedy recylkulace spalin? Ta hadice co jde dolu k chladiči jde k tomu motůrku (uvnitř molitan) a od něj byla ještě jedna hadice jen krátká (nikam nevedla). Ten máš? Co by jsi za něj chtěl? Citovat
EKoStra Odesláno 9. leden 2010 Autor Odesláno 9. leden 2010 Původně zaslal: jadek To přidavný světlo do nárazáku schanim taky .. sice obě dvě ale to neva .. ptal sem se tady a original prý stojí jedno 2500kc takže to v mém pripade nepripada v uvahu. Tkze bud bazar a nebo tam lze prý dát z 306ky ?? myslím z GTI mozna .. Řikáš že stojí 2500kč? To je teda pro mě taky bezpředmětný. Zatim co jsem honil ho nikde neměli, dokonce ani náraznik na Sport ne. Obvolal jsem vrakáče v Plzni, kde nic tu nic. Ten jsem nakonec sehnal na ibazaru. Tak tam zatim nejspíš dám ty záslepky. Citovat
Fr3sh Odesláno 14. leden 2010 Odesláno 14. leden 2010 Jestli mas zajem furt o ten moturek, napis ICQ: 470.229.302 Citovat
EKoStra Odesláno 17. leden 2010 Autor Odesláno 17. leden 2010 Tak chlapy poraďte, nevíte jak na to? Problémy přetrvávají: - Airbagy. Můžete mi poradit jak se vymění airbag u spolujezdce? Co všechno se musí rozebrat? A jak se dostat pod koberec na řídící jednotku airbagů? - Nevíte taky od čeho je kablík (respektive 3) za kaslíkem v pravo u sloupku? Je na nich svorkovnice (hnědá). Objevil jsem je tam po vyndání kaslíku a svorkovnici odpojenou tak mi zajímá od čeho to je. Citovat
MIHUL Odesláno 18. leden 2010 Odesláno 18. leden 2010 Původně zaslal: EKoStra Tak chlapy poraďte, nevíte jak na to? Problémy přetrvávají: - Airbagy. Můžete mi poradit jak se vymění airbag u spolujezdce? Co všechno se musí rozebrat? A jak se dostat pod koberec na řídící jednotku airbagů? - Nevíte taky od čeho je kablík (respektive 3) za kaslíkem v pravo u sloupku? Je na nich svorkovnice (hnědá). Objevil jsem je tam po vyndání kaslíku a svorkovnici odpojenou tak mi zajímá od čeho to je. Airbag:uz si to moc presne nevybavuju,ale myslim ze si musis lehnout u spolujezdce na zem,oddelat kastlik a ze zadu je ten airbag prisroubovánej,myslim 4 matice,a poak ho normalne vysunes,odpojis kabel,bacha at si neponicis svorkovnici.Na tu ridici jednotku je nejlepsi si celej koberec vyndat z auta,pak si ji oddelas v pohode.Ten konektor nevim,asi by bylo lepsi kdybys to vyfotil a dal to sem,kdoi takovou 106 ma tak se tam podiva co to je... Citovat
jakub106GTI Odesláno 19. leden 2010 Odesláno 19. leden 2010 Původně zaslal: MIHUL Původně zaslal: EKoStra Tak chlapy poraďte, nevíte jak na to? Problémy přetrvávají: - Airbagy. Můžete mi poradit jak se vymění airbag u spolujezdce? Co všechno se musí rozebrat? A jak se dostat pod koberec na řídící jednotku airbagů? - Nevíte taky od čeho je kablík (respektive 3) za kaslíkem v pravo u sloupku? Je na nich svorkovnice (hnědá). Objevil jsem je tam po vyndání kaslíku a svorkovnici odpojenou tak mi zajímá od čeho to je. Airbag:uz si to moc presne nevybavuju,ale myslim ze si musis lehnout u spolujezdce na zem,oddelat kastlik a ze zadu je ten airbag prisroubovánej,myslim 4 matice,a poak ho normalne vysunes,odpojis kabel,bacha at si neponicis svorkovnici.Na tu ridici jednotku je nejlepsi si celej koberec vyndat z auta,pak si ji oddelas v pohode.Ten konektor nevim,asi by bylo lepsi kdybys to vyfotil a dal to sem,kdoi takovou 106 ma tak se tam podiva co to je... Přesně jak píšeš 4 matice a jde to blbě. Když si vyndáš trubku na pravej vetrák + si vycvakneš z vnitřní strany mřížku na větrák tak se k tomu dostaneš trošku líp. Já jsem si vyndal i sedačku protože jsem se tam nevešel:D ten kabel co píšeš tak by mohla být anténa - vyfoť to.... k řídící jednotce se dostaneš bez vyndání koberce ale musíš ho trošku naříznout uprostřed ( viz foto) ten koberec si drží tvar takže pak to není vidět Citovat
EKoStra Odesláno 19. leden 2010 Autor Odesláno 19. leden 2010 Původně zaslal: jakub106GTI Přesně jak píšeš 4 matice a jde to blbě. Když si vyndáš trubku na pravej vetrák + si vycvakneš z vnitřní strany mřížku na větrák tak se k tomu dostaneš trošku líp. Já jsem si vyndal i sedačku protože jsem se tam nevešel:D ten kabel co píšeš tak by mohla být anténa - vyfoť to.... k řídící jednotce se dostaneš bez vyndání koberce ale musíš ho trošku naříznout uprostřed ( viz foto) ten koberec si drží tvar takže pak to není vidět Díky že se někdo ozval. Tak řídící jednotku se mi podařilo vyoperovat a nakonec i bez rozříznutí koberce. Sedačky jsem vyndal obě (stejně je nutná výměna pyropatron) a doslova jsem pod ten koberec vlezl...hrozná pakárna Ale ten airbag fakt nevim. Vyndal jsem kaslík, vyoperoval takovou pěnovou vložku a pak jsem teprve uviděl ty matky M5, ale horko těžko se dostanu na ty 2spodní prstama natož klíčem. Měl jsem strach že se kvůli tomu musí rozebrat celá přístrojovka, ale jestli říkáš že to jde tak se ještě zítra pokusim. Jo jak tam drží ta trubka? Docela jsem za ní bral, ale měl jsem obavy aby nepraskla. Doufám že už to bude všechno. Nebo se musí vyměnit ještě něco? V katalogu jsem našel nákres řídící jednotky a SNÍMAČe. Nevíte co je to ten snímač, na co a kde je? Doufám že se nemusí taky měnit... Teď nemam foťák až přijede o výkendu mladej tak vyfotim ten kablík. Zatim dík! Ještě, nevíte za kolik se nechá sehnat říd.jedn.na 2 airbagy a pyropatrony na pasy? Citovat
EKoStra Odesláno 25. leden 2010 Autor Odesláno 25. leden 2010 Původně zaslal: MIHUL Na tu ridici jednotku je nejlepsi si celej koberec vyndat z auta,pak si ji oddelas v pohode.Ten konektor nevim,asi by bylo lepsi kdybys to vyfotil a dal to sem, kdo takovou 106 ma tak se tam podiva co to je... Nevíte někdo jestli můžu použít tu řídící jednotku airbagů ze Saxa? Nebo musí být striktně úplně stejná (číslo)? Je ze Saxa 1,4/00 a vývod má stejnej. Nemáte s tím někdo zkušenost? Ten konektor je tento, je v pravo za kastlíkem, tak kdyby někdo věděl od čeho je..? Citovat
jakub106GTI Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 není to náhodou nějakej kabel k reprákům?? Hraje ti pravá strana na dveřích?? Když jsem měnil já ten bag tak jsem to napojil na ten konektor co tam byl. Přední oba jsem sehnal myslím za 2 tisíce. Ta trubka je hodně pružná já jsem ji normálka vypáčil ven pak vycvankeš ten ventilátor a místa tam budeš mít víc:) Citovat
MIHUL Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 U nas tady jeden sikovnej manik jednotky na bagy znovu aktivuje,musis se poptat nekoho kdo u vas koduje radia,vetsinou tyhle lidi umeji i kodovat jednotky a nemusis kupovat novou,u nas to stoji 500.A ten kbel bych asi normalne spojil dosebe kdyz to tak vypada ze spojenej ma bejt a neresil bych to... [upravil dne 26/1/10 Ferry] Citovat
Ferry Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 ad hnedy konektor, pokud to auto ma klimu a uzavirani privodu vnejsiho vzduchu (tlacitko recirkulace) tak je to od servomoturku, ktery tu klapku ovlada. V tom moturku odchazi elektronika, ktera ma na starosti jeho vypnuti v krajnich polohach, takze se pak moturek nevypne a zacnou preskakovat ozubena kolecka, takze to cvaka, ve finale se ozubena kolecka ulamou a pak to dela jen kraval a nefunguje, vzhledem k cene noveho moturku cca 3000Kc to vetsina majitelu, pokud to zacne cvakat odpoji a nechaji klapku otevrenou aby sel venkovni vzduch dovnitr. Citovat
EKoStra Odesláno 26. leden 2010 Autor Odesláno 26. leden 2010 Původně zaslal: MIHUL U nas tady jeden sikovnej manik jednotky na bagy znovu aktivuje,musis se poptat nekoho kdo u vas koduje radia,vetsinou tyhle lidi umeji i kodovat jednotky a nemusis kupovat novou,u nas to stoji 500.A ten kbel bych asi normalne spojil dosebe kdyz to tak vypada ze spojenej ma bejt a neresil bych to... Tak jsem rozhodil sítě, projel x-krát net a úplnou náhodou jsem sehnal taky maníka co je taky znovu aktivuje a není to zas tak daleko, tak jsme předběžně dohodnuti. Je to ale oproti u vás za litr... Vysvětlil mi, že kdybych ji chtěl měnit musel bych sehnat jednotku stejného identifikačního čísla. Takhle když ji znova aktivuje tak prý potom nemusím už na žádnou diagnostiku. Tak jsem zvědav. Nicméně jsem už jinou říd.jednotku koupil je na Saxo - bylo mi řečeno že je to stejný... Tak je k mání kdyby ji někdo taky potřeboval a ještě airbag spolujezdce na P106. Citovat
Jeny Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 EKoStra: Ahoj, možná Terš z Tajanova by to uměl aktivovat Citovat
EKoStra Odesláno 26. leden 2010 Autor Odesláno 26. leden 2010 Ty jo no vidíš ten mě nenapadl, přitom jsem u něj byl kdysi namontovat rádio... Tenhle maník je ze Kdyně. Jinak zdravím Klatováku... Citovat
EKoStra Odesláno 26. leden 2010 Autor Odesláno 26. leden 2010 Původně zaslal: Jeny EKoStra: Ahoj, možná Terš z Tajanova by to uměl aktivovat Tak Terš Peugeoty nedělá nemá na ně kabel... Citovat
Jeny Odesláno 26. leden 2010 Odesláno 26. leden 2010 Tak to asi jedině tu Kdyni. O jiným soukromým autoelektrikáři v Kt nevim:nevim Citovat
EKoStra Odesláno 1. únor 2010 Autor Odesláno 1. únor 2010 Původně zaslal: Jeny Tak to asi jedině tu Kdyni. O jiným soukromým autoelektrikáři v Kt nevim:nevim Tak je to OK - jednotka je doma i s obouma airbagama..., Kdyně se osvědčila... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.