Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim uz delsi dobu pozoruju na svem aute tuto vec kdyz ted v zime brzdim a abs mi zacne kopat do pedalu zacnou mi predni svetla problikavat tak jak kope to abs...dale sem si vsiml coz je docela jasny kdyz mam pustenou nahlas hudbu pres zesilovac a to ted myslim hodne nahlas tak mi svetla taky stlmi a problikavaj..pak tu mam jeste kdyz otocim volantem a servo pracuje na max pri plnem rejde svetla taky utlumi....dela to kazda 307micka nebo to dela jen me..baterka je plne nabita.

Odesláno

Určitě bych hledal kolem baterky (kostra, svorky, opotřebení - nížší kapacita), protože to co popisuješ většinou probíhá při nízkých otáčkách motoru a tím pádem to tolik nedobíjí ( servo máš určitě také elektrické).

Odesláno

mne toto robí iba pri tom plnom zatočení - pohasnú svetlá. Pri ostatnom čo píšeš som to ešte nespozoroval.....ale je fakt, že nemám zosilovač a hudbu nepočúvam až tak nahlas

Odesláno
Původně zaslal: MHS

zdravim uz delsi dobu pozoruju na svem aute tuto vec kdyz ted v zime brzdim a abs mi zacne kopat do pedalu zacnou mi predni svetla problikavat tak jak kope to abs...dale sem si vsiml coz je docela jasny kdyz mam pustenou nahlas hudbu pres zesilovac a to ted myslim hodne nahlas tak mi svetla taky stlmi a problikavaj..pak tu mam jeste kdyz otocim volantem a servo pracuje na max pri plnem rejde svetla taky utlumi....dela to kazda 307micka nebo to dela jen me..baterka je plne nabita.

S tým otáčaním volantu a pohasínaním svetiel je normálne. Je tam elektrohydraulický posilovač. Ten má veľký odber pri doraze v max polohe. To sťahovanie svetiel pri zapnutí ABS som si všimol aj ja. Robí to aj ja 307 a aj na Partnerovi. Keď to robí na obidvoch autách, tak to bude asi v poriadku.

Odesláno
Původně zaslal: Martinsk

Původně zaslal: MHS

S tým otáčaním volantu a pohasínaním svetiel je normálne. Je tam elektrohydraulický posilovač. Ten má veľký odber pri doraze v max polohe. To sťahovanie svetiel pri zapnutí ABS som si všimol aj ja. Robí to aj ja 307 a aj na Partnerovi. Keď to robí na obidvoch autách, tak to bude asi v poriadku.

takze to neni zadna nejaka zavada tak to sem rad

Odesláno

kluci jen takovej malej :xvul Jakou hodnotu má pojistka ASR, ABS nebo posilovače řízení a jak silné dráty k těm výše uvedeným periferiím vedou? Nemyslím si, že by to bylo normální, jak píšete. Mě určitě při ABS světla neblikají (mám teda jen 406 old model, ale abs bude hodně podobné) a rodičům s novým Citroenem c4 picasso také ne a to mají o dost slabší baterku - při funkci ABS a ESP) Myslím, že vaše baterky už mají něco za sebou a v mrazech nejsou schopny dodat do sítě potřebný proud (viz dunění wooferu na max někde v kufru :D), nechte si přeměřit jejich kapacitu, v obchodech specializující se na autobaterie mi to zdarma zkontrolovali :super

Odesláno

Ta světla neblikají. Jen v noci při takových situacích vidíš, že lehce uberou na svítivosti. Dělala mi to i Sonata, která měla skoro novou baterku 72Ah. Jinak samozřejmě možné je, že moje baterka má něco za sebou.. Ale pokud to je jediný efekt slabé baterie, tak kvůli tomu nebudu nikam jezdit přeměřovat. Co můžou zjistit? Baterka OK nebo KO. Kdyby OK, tak nic, kdyby KO, tak asi taky nic, páč auto startuje bez problémů, spotřebiče běží jak mají, ... Nebo to může mít i jiné následky?

Odesláno

jasný, taky jsem to psal jako :xvul:) jen mi bylo divný, že by to baterka neutáhla, když na 11 let starým autě to utáhne a nic nebliká

Jinak následek žádný nebude, ale když jsme už v offtoptopicích, předchozí baterka jeden den fungovala naprosto bez problémů a druhý den ráno jsem nenastartoval (bylo jí 9 let) :D

Odesláno

Hm, to je nemilé... Každopádně baterka by snad měla nějak upozorňovat, že je vybitá, ne (když mi to píše každou kravinu, jako že v -8 a 10cm sněhu je nebezpečí náledí)? Mě spíš zaráží, že v minulým autě byla baterka 100% OK a taky to u ABS svítilo lehce slaběji.

Odesláno

Mne to robi tiez. Ako laik sa v tom nevyznam ale povedal by som, ze ak zrazu zapojis velky odber tak altiku/baterke to chvilu trva. Povedal by som ale ze posilnovac brzd ma s tym nieco docinenia, nie az tak RJ.

Odesláno

punkac: Nebo sis toho ještě třeba nevšiml :)

edit: HID ani xenony nemám, ale mám Osram NB, které jsem měl i na minulém autě...

[upravil dne 9/1/10 shwaara]

Odesláno

mno to je těžký....

v autě máš kontrolku baterie, která má většinou na starosti:

1) napětí v síti - ale to že je v hajzlu stejně poznáš, že nenastartuješ nebo blbě nastartuješ a při tom ti zhasla nebo pohasíná palubka

2) když zhasne po nastartování, tak víš že je altík v poho a baterka se dobíjí, napětí v síti normální

3) když při nižších otáčkách slabě skoro neviditelně žhne, víš, že bys altík měl nechat skontrolovat (uhlíky, regulátor, dioda....)

Prosím berte v potaz to, že jsem toto vypozoroval na mém autě bez MUX :)

auto by mělo mít napětí 14,2-14,6V, to je ideální stav

Samozřejmě můžou být lokální poklesy při startování, žhavení diesla, ale určitě by se napětí nemělo měnit v závislosti na tuctuc rázech z repráku! nebo při brždění s ABS, jak bylo psano výše....

Jestli máš náladu experimentovat, připoj prodlouženýma drátama multimetr přímo k baterce, natáhni do kabiny a sleduj napětí při startování, při jízdě, hlasitý hudbě či brzdění s ABS, ASR nebo ESP

Palubní síť před uvedením do výrovby prochází velice náročnýma testama a je mi divný, že by pustili do provozu něco, čemu při brždění poblikávaj světla (nebo snižujou jas)

Už kvůli následným reklamacím :cool:

Odesláno
Původně zaslal: PnR

Mne to robi tiez. Ako laik sa v tom nevyznam ale povedal by som, ze ak zrazu zapojis velky odber tak altiku/baterke to chvilu trva. Povedal by som ale ze posilnovac brzd ma s tym nieco docinenia, nie az tak RJ.

Zdravá baterka toto nemůže pocítit! Startovací proud je daleko větší, než je odběr jakéhokoliv zařízení v autě

Podívej se na sílu vodičů vedoucí ke startéru a na sílu vodičů k jakýmukoliv spotřebiči vyjma startéru ;)

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

punkac: Nebo sis toho ještě třeba nevšiml :)

edit: HID ani xenony nemám, ale mám Osram NB, které jsem měl i na minulém autě...

[upravil dne 9/1/10 shwaara]

no po dnešní cestě z práce, bych si určitě všiml, jako jindy kdy je ABS v činosti více než je zdrávo - vivat upravený cesty v ČR :cool:

Odesláno

Abych se silničářů trochu zastal: IMO to dnes ani moc upravovat nešlo a ani by to nemělo význam. Stále sněží a je -3 až -6.

Výsledky takového měření by mě docela zajímaly, ale asi si počkám na výsledky měření některého kolegy, neb 1) nemám měřák, 2) mám zakrytovanou baterku, 3) nemám prodloužený kablíky, 4) bych to stejně posral a ještě by mi to shořelo..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...