urdemala Odesláno 12. leden 2010 Odesláno 12. leden 2010 nevim, co máš přesně za systém, ale na tomhle eshopu se dá najít dost náhradních dílů http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1708&lid=CZ&oid=475471&tabpage=15&taboffset=15&ts=1&epc=1894 Citovat
Ferry Odesláno 12. leden 2010 Odesláno 12. leden 2010 ma DGi, na to se zadny nahradni dily nedelaji, vstrikovac pouze komplet novy za cca 12tis Kc Citovat
urdemala Odesláno 12. leden 2010 Odesláno 12. leden 2010 fíha, mě měnili vstřikovače tartariny a cena byla asi 2500,- za celou tu vstř. jednotku.. ferry, to DGi se tam dávalo jako origo z výroby? Citovat
Ferry Odesláno 12. leden 2010 Odesláno 12. leden 2010 DGi se davalo jako original u Renaultu, davali to do meganu scenic (a mozna i jinych). Peugeot daval jinou znacku, dokonce jsem kdysi vedel jakou, ale uz jsem to zapomnel, mozna v serviceboxu by se to dalo dohledat, tam myslim, ze jsem to videl taky nevim co je na tom vstrikovaci tak drahyho, je tam jen tlakove cidlo a termistor (to slouzi pro vypocet protekajiciho mnozstvi LPG), elektromagnet a ten pistek, je to vlastne jednobodovy vstrik a cely impuls se pak rozdeluje mechanicky na 4 casti a ty jsou vedeny do sani, na kterem jsou beztlakove regulatory, takze se jednotlive vetve sani nemohou navzajem zpetne ovlivnovat Citovat
martin.holub Odesláno 12. leden 2010 Autor Odesláno 12. leden 2010 Původně zaslal: Ferry jj cvakani vstrikovace je v pohode, ten silikonovej olej bych tam ani nestrikal, mohl by se zanest snimac tlaku plynu (ten je na horni casti vstrikovace, jde do nej konektor se 4 draty Ta nova membrana tesni dobre, je vyseknuta nebo vystrizena presne? jakou ma tloustku, ja delal z membranoveho platna 0.5mm (puvodni material ma 0.48mm) a vysekaval jsem to presnym nastrojem, tusim ze 18mm vnejsi prumer a 8 mm vnitrni prumer diry pro prisroubovani na pistek [upravil dne 12/1/10 Ferry] problém je že je to vystřihnuto amatérsky, nůžkama ...takže nic moc ?? Nemohl bys za jistou úplatu mi tu membránku vyrobit taky, stejně jako sis ji vyráběl sobě ?? Citovat
Ferry Odesláno 12. leden 2010 Odesláno 12. leden 2010 jj muzu ti ji poslat postou v obalce, tak mi posli do SZ adresu, ja ji ted v praci udelam a poslu Citovat
martin.holub Odesláno 12. leden 2010 Autor Odesláno 12. leden 2010 Původně zaslal: Ferry jj muzu ti ji poslat postou v obalce, tak mi posli do SZ adresu, ja ji ted v praci udelam a poslu v SZ máš moji adresu, předem díky moc !!!!! Škoda že jsem to neřešil před měsícem, mohl jsi mi ji dát osobně v Počátkách, ve Sv. Kateřině jsme měli zakázku :-) Citovat
Ferry Odesláno 12. leden 2010 Odesláno 12. leden 2010 no vidis, jak je svet malej tak prijed zas, prej uz jsou na Katerine bezecky stopy zitra to poslu Citovat
Joseph1 Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 SORRY ze to kopirujem ale nechcem zbytocne zekladat new prispevok kedze je to o plyne ............. Zdravim sorry za nasackovanie do temy ale mam take iste LPG zariadenie ako martn.holub a moj problem je takyto : po silvestri som nastartoval auto prepol na LPG po nahriati motora /asi 2km/ sa mi preplo z Ba na LPG a nastal problem ...... auto pri stlacenom plynovom pedali nereaguje absolutne len si drzi 800 - 900rpm a ked pridam plyn tak akoby ho dusilo volnobech kolise na 500 - 1000rpm a nic viac, skusal som auto nechat cca 30min. na LPG bezat ale nic sa nezmenilo......na benzin ide v pohode....... ide hlavne o to ze v mojom okoli nieje ziadny sikovny \"plynar\" na splynovace AG resp. sa nikomu nechce??? no neviem..... viete co to moze byt???? dik za kazdu radu ........inak sviecky a filtre vymenene pouzivam NGK Inak Ferry kde zozeniem to membranove platno??????? ak rozoberiem ten vstrekovac mozem jazdit v poho na Ba ked ho nejako zaizolujem aby tam nepadal pracha a tak???? .............. ako zistim aky AG system mam ???? ale vyzera tak isto ako ten na obrazku ...........dik Citovat
Ferry Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 pokud demontujes vstrikovac, pro jistotu zavri ventil v kufru na nadrzi, pak muzes jezdit na benzin proc to neakceleruje tezko rict,mozna ti taky odesel a nefunguje vstrikovac, mozna je spatny nebo zaneseny reduktor plynu ( repasovaci sada zde http://www.shopgaz.cz/ ), je spatny nebo zaneseny nektery z elektromagnetickych ventilu, predevsim se zanasi ten na vstupu medene trubky do vyparniku, nebo nekde muze byt porusena hadice od vyparniku (reduktoru) ke vstrikovaci Membranove platno jsem ziskal ve firme, ktera prodava gumarenske zbozi www.gumex.cz Je to platno urcene na membrany, ktere jsou ve styku s ropnymi proukty jako s benzinem, naftou a plyny (zemni, LPG) jsou ruzne tloustky, vzhledem k originalni tloustce membrany 0.48mm jsem pouzil platno 0.5 Citovat
martin.holub Odesláno 13. leden 2010 Autor Odesláno 13. leden 2010 Původně zaslal: Ferry no vidis, jak je svet malej tak prijed zas, prej uz jsou na Katerine bezecky stopy zitra to poslu Ještě jednou díky moc za odeslání membrány. Jsem vědav, co mi řekneš na tohle : Dneska když jsem s autem jezdil, takse začalo \"samo opravovat\" :-) Prostě najednou je volnoběh o mnoho lepší, už vůbec motor nechvěje celým autem na volnoběh, jen sem tam se otáčky trošku rozkolísají kolem 1000 ot/min tak šlápnu na plyn na 2500 ot/min a plyn pustím, klesne pomalu na 1000 ot/min a zase drží a nebo trošku kolísá kolem 1000ot/min. Jako ještě pořád není ten chod úplně plynulý, ale je to o 80% lepší než třeba předvčerem. Do otáček při rozjezdu jde motor taky bez nějakých výpadků nebo trhání...... Fakt nevím, co si o tom myslet ..... Citovat
Ferry Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 ted nevim jestli jsi psal, zda jsi cistil volnobeznej ventil volnobehu - krokac, kdyztak jeste zkoukni ten, je na klapce vzduchu, drzi na dvou sroubcich (pro lepsi pristup je potreba sundat airbox s filtrem) pak krokac vyndat, pozor! nesroubovat s tim pistkem co z nej kouka, ani ho nezatlacovat nebo povytahovat ven, jen ocistit napr. technickym benzinem a taky jeho dosedaci plochu v klapce, vycisti i klapku vzduchu, kdyz uz bude hadice od airboxu sundana a melo by se to zlepsit. Mozna ze si RJ zacla zvykat na nove nastaveni s tou jinou membranou, tezko rict Citovat
martin.holub Odesláno 13. leden 2010 Autor Odesláno 13. leden 2010 Původně zaslal: Ferry ted nevim jestli jsi psal, zda jsi cistil volnobeznej ventil volnobehu - krokac, kdyztak jeste zkoukni ten, je na klapce vzduchu, drzi na dvou sroubcich (pro lepsi pristup je potreba sundat airbox s filtrem) pak krokac vyndat, pozor! nesroubovat s tim pistkem co z nej kouka, ani ho nezatlacovat nebo povytahovat ven, jen ocistit napr. technickym benzinem a taky jeho dosedaci plochu v klapce, vycisti i klapku vzduchu, kdyz uz bude hadice od airboxu sundana a melo by se to zlepsit. Mozna ze si RJ zacla zvykat na nove nastaveni s tou jinou membranou, tezko rict no je to zvláštní, každopádně tu tvou membránku si hned namontuju. Jen potřebuji poradit , jak ji nasadit tím vnitřním průměrem na ten pístek, membrána je v něm jakoby napevno... je nějak rozebíratelný ? Citovat
martin.holub Odesláno 13. leden 2010 Autor Odesláno 13. leden 2010 Původně zaslal: Ferry ted nevim jestli jsi psal, zda jsi cistil volnobeznej ventil volnobehu - krokac, kdyztak jeste zkoukni ten, je na klapce vzduchu, drzi na dvou sroubcich (pro lepsi pristup je potreba sundat airbox s filtrem) pak krokac vyndat, pozor! nesroubovat s tim pistkem co z nej kouka, ani ho nezatlacovat nebo povytahovat ven, jen ocistit napr. technickym benzinem a taky jeho dosedaci plochu v klapce, vycisti i klapku vzduchu, kdyz uz bude hadice od airboxu sundana a melo by se to zlepsit. Mozna ze si RJ zacla zvykat na nove nastaveni s tou jinou membranou, tezko rict a ještě se chci zeptat : když mám nový reduktor a vstřikovač by pořád zlobil, nedal by se tam dát vstřikovač jiného výrobce ? Reduktor mám taky s nálepkou BRC a přitom mám systém AG. Citovat
Ferry Odesláno 13. leden 2010 Odesláno 13. leden 2010 to ne, vstrikovac musi byt DGi, to uz bys pak musel dat i jinou ridici jednotku - takze to uz by byl celej jinej system Ten pistek se da rozdelat, zeshora se do nej strci imbus (asi 3 nebo 4mm) a odsroubuje se ta vrchni hlinikova cast, je treba pak pri montazi podrzet tu pruzinu, aby netlacila na tu membranu dokud neutahnes zase tu hlinikovou cast. Nejlepe je tu pruzinku svazat na nekolika mistech silonovym vlascem a ten pak po dotahnuti prestrihnout a pruzinu uvolnit Pri montazi pak vsechny tesnici gumove Okrouzky pomazni napr silikonovym oleje, aby dobre klouzly na sve misto a nenatrhly se nebo nejak nezkroutily a dobre tesnily [upravil dne 13/1/10 Ferry] Citovat
martin.holub Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 Původně zaslal: Ferry to ne, vstrikovac musi byt DGi, to uz bys pak musel dat i jinou ridici jednotku - takze to uz by byl celej jinej system Ten pistek se da rozdelat, zeshora se do nej strci imbus (asi 3 nebo 4mm) a odsroubuje se ta vrchni hlinikova cast, je treba pak pri montazi podrzet tu pruzinu, aby netlacila na tu membranu dokud neutahnes zase tu hlinikovou cast. Nejlepe je tu pruzinku svazat na nekolika mistech silonovym vlascem a ten pak po dotahnuti prestrihnout a pruzinu uvolnit Pri montazi pak vsechny tesnici gumove Okrouzky pomazni napr silikonovym oleje, aby dobre klouzly na sve misto a nenatrhly se nebo nejak nezkroutily a dobre tesnily [upravil dne 13/1/10 Ferry] už se mi to podařilo rozebrat ... teď vyměním mebránku... zatím díky !!!! Citovat
martin.holub Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 Původně zaslal: Ferry to ne, vstrikovac musi byt DGi, to uz bys pak musel dat i jinou ridici jednotku - takze to uz by byl celej jinej system Ten pistek se da rozdelat, zeshora se do nej strci imbus (asi 3 nebo 4mm) a odsroubuje se ta vrchni hlinikova cast, je treba pak pri montazi podrzet tu pruzinu, aby netlacila na tu membranu dokud neutahnes zase tu hlinikovou cast. Nejlepe je tu pruzinku svazat na nekolika mistech silonovym vlascem a ten pak po dotahnuti prestrihnout a pruzinu uvolnit Pri montazi pak vsechny tesnici gumove Okrouzky pomazni napr silikonovym oleje, aby dobre klouzly na sve misto a nenatrhly se nebo nejak nezkroutily a dobre tesnily [upravil dne 13/1/10 Ferry] ještě jsem si na tvých fotkách ve starším přispěvku všiml, že ta původní membána měla po obvodu takové osazení, a to tam teď nemám na těch membránách, cos mi poslal. Nebude to vadit ?? Tobě to funguje bez problémů ??? [upravil dne 15/1/10 martin.holub] Citovat
Ferry Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 jj puvodni ma osazeni, ale funguje to i bez nej, ja uz tam mam tu samou membranu jak jsem ti poslal pres 55tis km [upravil dne 15/1/10 Ferry] Citovat
martin.holub Odesláno 15. leden 2010 Autor Odesláno 15. leden 2010 Původně zaslal: Ferry jj puvodni ma osazeni, ale funguje to i bez nej, ja uz tam mam tu samou membranu jak jsem ti poslal pres 55tis km [upravil dne 15/1/10 Ferry] tak ji mám namontovanou, a funguje to na LPG trochu lépe. Při zahřátem motoru udrží volnoběh, někdy se sice v pravidelných intervalech otáčky zvyšujou a snižujou v rozmezí 900 - 1200, ale je to rozhodně lepší. Ale pořád ještě není chod motoru na volnoběh plynulý. Tak teď mi zbývá ještě ta zapalovací rampa. Když odvrtám ten kryt, abych se doslat k izolační hmotě pod ním a zkontroloval ji, tak už jej ale nijak nepřipevním zpátky - to bude problém ne ? Citovat
Ferry Odesláno 15. leden 2010 Odesláno 15. leden 2010 vycistil jsi i ten krokovej moturek volnobehu na klapce ? Ten kryci plast na te rampe neni nijak dulezity, rampa samotna je prisroubovana k hlave a srouby tim krytem jen prochazi, ma jen estetickou funkci, navic muzes ho privarit pajkou zase zpet Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.