HonzaZ Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 To je pravda. Když se chyba ABS rozsvítí hned po startu bez rozjezdu, tak to asi kroužek nebude. Jedině, že by byla chyba ABS zaznamenaná v paměti ŘJ. Určitě by to chtělo ještě diagnostiku a vymazat chybu. Citovat
miur85 Odesláno 3. leden 2010 Autor Odesláno 3. leden 2010 Dakujem chalani. No to môže byt, ze tam ten kruzok je, som sa len pytal. Tak myslite, ze by ta chyba bolo stale v zazname? Ty anotherone si skor proti tomu, ze by sa ta chybala mala vymazat. Keby mi to vie este niekto potvrdit alebo 100 % napisat, ze sa mu to tak nejako stalo, ze bolo treba chybu vymazat cez diagnostiku. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Ako sa ti začala prejavovať tá chyba ABS? Začalo ti to naraz natrvalo svietiť? Alebo ti to niekedy svietilo niekedy nie? Citovat
miur85 Odesláno 3. leden 2010 Autor Odesláno 3. leden 2010 Ak si pamatas v minulosti, tak sme spolu uz pisali. Zmienoval som sa, ze prvykrat sa mi to objavilo cez leto 2009, pocas jazdy, po dalsom nastartovani to uz nesvietilo. Som si to aj znacil a objavovalo sa mi to tak raz za 3-4 tyzdne, ale pri nasledovnom nastartovani sa to uz neobjavovalo. A minuly vikend som bol u svokrovcov v RK, kde maju znamych na Peugeot diagnostiku, lebo my tu v Topolcanoch mame velmi neochotny servis a este aj predrazeny. Tak akurat ked som bol v tom RK, tak sa jeden den zasvietil ABS fault ako obvykle, na druhy den bol zas vsetko ok, na dalsi sa stalo nieco ine, co sa mi doposial nestalo, ze ABS najskor reagovalo, cize kopalo, aj pri sebamensom brzdeni a po par metroch uz svietila kontrolka nastalo. V ten den to spravilo po nastartovani zoparkrat, potom to prestalo. Potom na dalsi den bolo zas vsetko OK, aj ked sa viackrat pocas dna startovalo. V ten den som bol aj na diagnostike, tam mi asi v historii chyb hlasilo vadny lavy zadny snimac, tak mi len mechanik povedal, ze to mam najskor len precistit, az potom to vymienat, ak chyba bude pretrvavat. V ten den, ako som uz pisal, chybu neukazovalo. Na dalsi den sme isli domov a v ten den to uz svietilo stale, pri kazdom nastartovani, potom aj raz dokonca napisalo braking fault a blikala aj STOPka. Zastavil som, opat nastartoval a odvtedy stale len ta hlaska ABS fault a nastalo svietiaca kontrolka. Hned na druhy den som isiel za svojim mechanikom, zohnali sme druhy snimac, vymenil ho, ale hlaska stale svieti. Jedine vcera, predtym ako som uz vyssie pisal, mi pred prestriekavanim konektorov, sa hlaska neobjavila, len zas ABS kopalo aj pri sebamensom brzdeni. Po prestriekani kontaktov, opat len vzdy po nastartovani a samozrejme aj prevezeni opat hlasi chybu ABS a svieti nastalo aj kontrolka. To som opisal tento problem do podrobna. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Tak potom vieš odpoveď, či treba ísť na diagnostiku vymazať chybu. To že ti raz kontrolka svietila a raz nie, znamená že RJ raz vyhodnotila snímač ako dobrý a raz ako zlý. Takže ak by si ho vymenil za dobrý, automaticky by zhasla kontrolka a žiadny výmaz robiť netreba. Okrem snímača tam budeš mať ešte nejaký problém. Nejde mi do hlavy ten breaking fault. Ak by bola chyba len v ABS brzdy musia naďalej fungovať v normálnom režime. Máš dosť brzdovej kvapaliny? Citovat
miur85 Odesláno 3. leden 2010 Autor Odesláno 3. leden 2010 Lenže kontrolka nastálo svietila aj pred výmenou toho snímača. A brzdovú kvapalinu som pred tromi mesiacmi, pri výmene oleje, celú menil. Lenže čo by tam bolo, keď nie to, že tá chyba tam proste zostala zapísaná. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Točíme sa stále dookola. Zo začiatku (keď ti to raz svietilo a raz nie) si mal vadný asi iba snímač, keby si ho vymenil vtedy, tak by ti kontrolka zhasla rovnako ako keď ten vadný vyhodnotila že je dobrý. Žiadny výmaz vtakom prípade robiť netreba. Teraz tam máš ešte nejaký problém, výmazom chyby vymažeš len samotnú signalizáciu ale neodstrániš chybu. Kontrolka sa ti rozsvieti zas. Kontroloval si hladinu??? Citovat
HonzaZ Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Je to docela zajímavé. Když svítí kontrolka ABS tak ABS nefunguje a auto brzdí normálně jako by tam ABS nebylo. Když ale kope do pedálu tak ABS normálně funguje, ale chová se tak jako by bylo nějaké kolo blokováno. Ještě bych se podíval na konektor přímo na jednotce ABS v motorovém prostoru zda není problém v kontaktech. Na to by bylo ale dobré odpojit baterii. Citovat
miur85 Odesláno 3. leden 2010 Autor Odesláno 3. leden 2010 Aha, takže sa tá chyba znova objaví, myslíš? Takže ešte tam pozrieť na tie konektory pri samotnej ABS RJ? A chalani, neviete my odpovedať, či znamená, že je snímač dobrý, keď ho normálne nameriaš cez Ohm meter? Alebo to nemusí hneď automaticky znamenať, že keď nameriam ho cez Ohm meter, že nie je vadný? Citovat
AnotherOne Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Snímač by v tvojom prípade mala byť obyčajná cievka, čiže ak nameráš odpor, mal by byť v poriadku. ODpor všakmusí byť v určitom rozsahu, ten ale neviem. Ak máš ten vadný zmeraj aj ten. Citovat
miur85 Odesláno 3. leden 2010 Autor Odesláno 3. leden 2010 Všetky majú približne od 1,5 - 1,7, čiže vyzerá, že v rozsahu. To som Ti už ale asi písal vyššie. Citovat
HonzaZ Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Nemůže být někde přiskřípnutý kablík od snímače třeba na kostru? Citovat
miur85 Odesláno 3. leden 2010 Autor Odesláno 3. leden 2010 Aha, takže myslíš, že by to mohlo byť niekde priškripnutý? Citovat
AnotherOne Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Najlepšie je odpojiť konektor od riadiacej jednotky a merať odpor na konektore. Niekde tu bol popis pinov. Citovat
HonzaZ Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Na konektoru ABS 31pinů černý by to měly být piny 8 a 9. Jinak umístění propojovacího konektoru pod autem je takové, že by to mohlo být docela dobře zoxidované viz obr. Citovat
plaz Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 ten to problem mam i ja a je to na lozisku je magnet na snimani otacek a ten magnet je v hajzlicku na dia mi hlasi zadni kolo pouze to jedno 655km v hodine coz je asi blbost ne Citovat
HonzaZ Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 To máš teda hodně rychlé auto. Tady je ale kroužek se zoubky, který je výměnný. Citovat
miur85 Odesláno 3. leden 2010 Autor Odesláno 3. leden 2010 To akoze kazdy pin je oznaceny 8 a 9? Lebo neviem si to realne predstavit. A kde sa presne nachadza RJ ABS a odkial sa k nej dostanem? Citovat
HonzaZ Odesláno 3. leden 2010 Odesláno 3. leden 2010 Nevím přesně jaké máš auto, ale mohlo by to být takhle. Na tom konektoru jsou to kontakt s označením 8 a kontakt s označením 9. Měly by být malinkými číslicemi popsány. Na nich by jsi měl ohmmetrem změřit odpor a ten by se neměl moc lišit od těch hodnot, které jsi změřil přímo ma čidlech. Samozřejmě bude vyšší než na čidlech. PZ kolo je na kontaktech 1 a 2, PP kolo na 4 a 5, LP kolo na 6 a 7. Takže je můžeš porovnat mezi sebou. Ještě bych jednotlivé kontakty čidel zkusil proměřit proti kostře, zda někde není skřípnutý kablík (1,2,4,5,6,7,8,9 změřit proti kostře auta). Tam by měl být nekonečný odpor. Ještě umístění ABS a konektoru 31V NR (černý). Citovat
miur85 Odesláno 10. leden 2010 Autor Odesláno 10. leden 2010 Caute, chcel som Vam napisat, ze uz mam vyrieseny problem s hlaskou ABS fault. Bol som opat na diagnostike a ten moj predosli mechanik, ktory mi ten snimac vymenil, spravil, lebo to bola blbost, lebo aj povodny snimac bol v poriadku. Chyba bol v kabli od ABS riadiacej jednotky, lebo ako ste pisali, mi to odtadial premerali a kabel bol niekde pred snimacom poskodeny. Tak som rad, ze uz mi to opat funguje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.