Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čaute,

chcel by som sa Vás niečo spýtať ohľadom ABSka na P307.

Musím ísť na diagnostiku, aby mi vymazali tú hlásku pri každom naštartovaní auta a aj svietenia kontrolky chyby ABS? Lebo ja som bol najskôr na diagnostiku, tam mi zistili, že vadné je jedno čidlo, vymenil som ľavé zadné čidlo a chyba mi stále svieti pri každom naštartovaní. Ďakujem Vám za odpoveď.

Odesláno

Jazdil som možno 5-6 km a stále pri každom štartovaní mi to hlási chybu. Preto som dal aj túto otázku, lebo keď som prechádzal fórum, našiel som aj také názory, že treba ísť a aj také, čo hovoria, že nie. Tak som hľadal tú správnu odpoveď.

Odesláno

Tak akurát som prišiel z garáže. Bol som skúsiť prestriekať každý konektor abs snímača. Predtým, ako som išiel do garáže a začal som to prestriekávať, tak vtedy hláška po naštartovaní zmizla, ale aj pri najmenšom brzdení kopal brzdový pedál, ako keď pôsobí abs v tých situáciach, keď má tak robiť. Potom som išiel do tej garáže, každé koleso som dal dole, prestriekal každý konektor, dal naspäť, išiel naštartovať, opäť hláška abs fault + kontrolka abs, tak som sa aj išiel previesť, skúsil párkrát opäť naštartovať, stále to isté. Viete mi niekto poradiť, kto mal podobnú skúsenosť, alebo vie, v čom je pes zakopaný? Či teda naozaj treba dať na diagnostike vymazať tú chybu, alebo čo s tým môže ešte byť?

Odesláno

Myslíš, že bude niečo s ABS jednotkou? Ale keď som bol na diagnostike predtým všetkým, tak tam bola tá chyba, že snímač na ľavom zadnom kolese. Ale ten som vymenil. A myslíš, že to bude treba vymeniť tú jednotku ABS? A nemôže to byť naozaj tak, že ten záznam je stále v protokole a treba tú chybu vymazať cez diagnostiku? Niekto to už tiež tak na fóre tiež písal, ale nikto to zatiaľ nepotvrdil jednoznačne.

Odesláno

Když to kopalo do pedálu, tak to vypadá, jako by nedostával signál z některého čidla. To čidlo, které jsi měnil bylo nové? Určitě by to chtělo ještě diagnostiku.

Odesláno

Nebolo to čidlo nové. Myslíš, že som akurát natrafil na zlé čidlo? A ešte ma napadlo, že či musí byť čidlo presne na ľavé zadné koleso, keď pôvodne bolo trebars z pravého zadného kolesa? Nie som si teraz presne istý, budem to musieť ešte pozrieť, či na tom ľavom zadnom nemám pravé, lebo som si všimol, že keď sa rozpoja konektory, vnútri je napísané písmeno L alebo P, len by mi to musel niekto ujasniť, či to nemôže byť aj kvôli tomu. Za pomoc ďakujem.

Odesláno

Podle Service boxu se nerozlišuje levé a pravé čidlo. V náhradních dílech jsou jenom přední a zadní. U každého je množství 2 ks. A určitě by těžko bylo na originále napsáno L a P. Buď by tam bylo L nebo R (angl.) a nebo G a D (francouzsky gauche - levý, droit - pravý). Použité čidlo může být klidně vadné. Nevím, jak je tam montováno, zda je dána jednoznačně poloha, či zda se musí nastavit. V případě větší vzdálenosti od ozubení by i dobré čidlo nemuselo dávat signál. Toto bych ještě zkontroloval a také očistil ozubení. Teď jsem ještě mrknul do SB a tam je jako ND ozubený kroužek. Bylo by tedy dobré tento zkontrolovat, zda není prasklý. To by také mohlo způsobovat tento problém.

[upravil dne 3/1/10 HonzaZ]

Odesláno

Dakujem Ti za velmi dobrú odpoveď. A s tými písmenami máš pravdu, býva tam L a R, pišem teraz cez mobil a nejako som sa pozabudol. Skúsim to teda pozrieť. A ešte jedna otázka, môže býť kľudne prasknutý ten krúžok, keď prvýkrát na diagnostike mi mechanik povedal, že je niečo s ľavým zadným snímačom a vlastne to nemusí byť vadný snímač? Lebo keď som premeriaval aj ten akože zlý snímač a aj ten už vymenený snímač, obidva som nameral 1,5 - 1,7. Alebo môže byť aj vtedy snímač vadný?

Odesláno

No tak som bol pozrieť zadne kolesa, ale mam pocit, ze tam ziadne ozubene kruzky nie su, ak sa teda nemylim. Lebo pozeral som v SB a tam som nasiel tiez nieco ako ozubeny kruzok, ale popis pri P307 tam nebol. Moze ma niekto opravit, ak sa mylim?

Odesláno

Určite tam sú, priamo pod hrotom snímača. Ale krúžkom to nebude ak ti abs zasvieti a nezhasne po naštartovaní bez toho aby si sa pohol. Krúžok nemusí byť samostatná položka ale súčasť náboja alebo kĺbu.

[upravil dne 3.1.2010 AnotherOne]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...